Tre perfekte byer for en weekendtur

Inspirasjon, Reise, Reiseinspirasjon

Reisefeber

Når det er kaldt og mørkt her i Norge, melder reiselysten seg for fullt. Har så smått begynt å planlegge noen solfylte ferier til sommeren, men det er altfor lenge til, så har gått i gang med å booke weekendturer med gode venninner.

For å reise på helgetur trenger man ikke mange feriedager eller masse penger. Her er tre byer som er perfekte for en weekendtur med venninner, kjæresten eller familien:

Gøteborg

Gøteborg er perfekt for en spontan weekendtur. Buss og tog er rimelig selv om du bestiller like før avreise, og reisetiden er bare tre og en halv time. Den svenske storbyen har masse å by på: Kardemommesnurrer og semlor, spennende interiørbutikker som Artilleriet, Rum 21 og Vallgatan 12, titte på kunst på Gøteborg Kunstmuseum (her har de alt fra Munch til Picasso), teste ut en eller flere av byens hippe barer, og sist men ikke minst, spise masse god mat. I Gøteborg er det mange Michelin-restauranter, og prisene er forholdsvis lave. For under 500 kroner kan man få en tre-retters på for eksempel Koka, som har en stjerne. Bloggkollega Helle har skrevet et fint innlegg om michelin og Gøteborg, les det her.

For deg som er glad i fine og morsomme hoteller er Gøteborg byen. Book deg inn på Pigalle, Dorsia eller Upper House for en unik opplevelse, eller bo rimelig på Hotel Flora.

New York

New York

Byen over alle byer egner seg godt til en weekendtur. Om du reiser i påsken eller mai, en måned med veldig mange røde dager, trenger du kun ta en eller to feriedager for å få en langweekend. New York er byen som har alt; allsidig sightseeing, frodige parker, kule hoteller og spisesteder, spennende nabolag (and the list goes on). Hva med å bruke turen til å utforske Brooklyn i stedet for Manhattan? Mulighetene er mange, men dette er uansett sikkert: Turen blir garantert ikke kjedelig!

Edinburgh

Skottlands hovedstad er virkelig et godt valg for en helgetur. Hva er vel bedre enn å vandre ned gamlebyen på jakt etter en koselig pub mens du hører sekkepipene spille og skottene rope? Ikke så mye, spør du meg.

SAS og Norwegian flyr til Edinburgh flere dager i uken. Flyturen tar bare 1 time og 45 minutter, så her kan du få mye ut av en helg om du reiser torsdag kveld eller fredag morgen. Absolutte must å få med seg, er Edinburgh castle, The elephant house (her skrev J.K.Rowling flere av Harry Potter-bøkene), cupcakes på Bibi’s og kunst på Scottish National Gallery.

Bo rimelig på Premier Inn, moderne på nyåpnede Eden Locke eller tradisjonelt på ærverdige Balmoral hotel.

(Visited 1 509 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar