Ti gode lunsjsteder i Oslo (2019)

Mat & drikke, Oslo

Noe for enhver smak

På jakt etter et godt lunsjsted i Oslo? Her er ti anbefalinger.

Trenger du inspirasjon til hvor du skal spise helgebrunsj også? Sjekk ut denne: Guide til gode brunsjsteder i Oslo

The Vandelay – Operagate 30 
Laidback, digg bistro i Oslobukta vegg-i-vegg med Maaemo. Esben Holmboe Bangs nye restaurant serverer frokost, lunsj og middag hver eneste dag, så hit kan du trygt gå for å spise alle døgnets tider. På lunsjmenyen finner du blant annet byens beste burger, biff tartar, grønnkål- og kyllingsalat, fries og så videre. Det er stor sannsynlighet for at dette blir ditt nye yndlingslunsjsted!

Breddos Tacos – Mathallen på Vulkan
Tacos til lunsj? Dra innom nyåpnede Breddos Tacos som ligger i Mathallen. Her serveres hjemmelagde, ferske tortillalefser toppet med langtidskokt kjøtt og digge grønnsaker. Det går fort å få mat, og menyen endres ofte. Sjekk nettsiden for oppdatert meny! Uten tvil byens beste taco.

Sentralen Restaurant – Øvre Slottgate 3
Sentralen restaurant er et innovativt, spennende spisested som lager sesongbasert mat med norske råvarer. På Sentralen får du byens kanskje beste varmlunsjdeal – to retter kjøkkenet plukker ut koster 210 kroner. I tillegg til dagens lunsjdeal har Sentralen Restaurant en a-la-carte lunsjmeny med retter som focacciatoast med kimchimayo og røkt betetartar.

Sentralen Kafeteria – Øvre Slottegate 3
Vegg-i-vegg med Sentralen Restaurant ligger Sentralen Kafeteria, som er Sentralens uformelle, men svært populære del. Her får serveres retter som dagens suppe, salater, sandwicher, boller og kaffe. På ettermiddagen serveres pizza og øl/vin. Sentralen Kafeteria passer like bra til venninnelunsj som møter eller jobbing utenfor kontoret noen timer.

Maschmanns Matmarked (Karenslyst Allé 51)
En av byens beste delikatessebutikker, som heldigvis også har en liten restaurant/kafe. Menyen er italienskinspirert og består av salater, focaccia og pizza. Alt er hjemmelaget på gode råvarer.

Kvadrat salat – Prinsens Gate 18 (NB: Kun take-away)
I prinsens gate ligger Kvadrat, en salatbar hvor du kan plukke og mikse din egen salat til en rimelig penge. I tillegg til velassortert, vegetarisk salatbar lager besetningen daglig sandwicher og kaldpressese juicer til en god pris.

Funky Fresh Foods – Hausmanns gate 16
På veganske Funky Fresh Foods, som ligger inne på DogA, lages daglig veganske, miksede salater. Kjøp en, to eller tre varianter, gjerne med hummus og falaffel til. På Funky Fresh Foods har de også veldig godt brød og vegansk aioli, samt velsmakende, hjemmelagde supper.

Fiskeriet – Youngstorget 2B
I humør for reker, bacalao eller fiskekaker? Da er Fiskeriet stedet å besøke. Her får du alt fra østers og champagne til fish and chips eller en fiskekake i hånda på en travel dag.

Anne på Landet – Frognerveien 67 og Sandakerveien 2
Anne på Landet har flere hyggelige utsalgssteder (Hvervenbukta, Frognerparken, Hønse Louisas hus) med hjemmelaget mat! På kafeen i Frognerparken servere retter som dagens suppe, toast med soppstuing, focaccia med pålegg og hjemmelaget brød med syltetøy. Perfekt om man ønsker å nyte lunsjen omgitt av natur (og et lite drøss turister).

Sushibar+Wine – Prinsens Gate 8
Lyst på sushi til lunsj? Test Sushibar+Wine – her kan du gjøre en skikkelig god lunsjdeal (fire biter for 55 kroner). Salatene med restaurantens hemmelige sesamdressing bør også testes. Sushibar+Wine er den første MSC- og ASC-sertifiserte sushirestauranten i Norge. MSC og ASC er sporbarhetssertifiseringer for sjømat, som viser at sjømaten i restauranten er sporbar og har opprinnelse fra bærekraftige forvaltede villbestander eller ansvarlige oppdrettsanlegg. Restauranten følger også sjømatguiden til WWF, og har en egen meny i samarbeid med organisasjonen.

(Visited 62 149 times, 2 visits today)

Legg igjen en kommentar