Ti gode lunsjsteder i Oslo

Mat & drikke, Oslo

Noe for enhver smak

På jakt etter et godt lunsjsted i Oslo? Her er ti anbefalinger.

Trenger du inspirasjon til hvor du skal spise helgebrunsj også? Sjekk ut denne: Guide til gode brunsjsteder i Oslo

Sentralen Restaurant – Øvre Slottgate 3
Sentralen restaurant er et innovativt, spennende spisested som lager sesongbasert mat med norske råvarer. På Sentralen får du byens kanskje beste varmlunsjdeal – to retter kjøkkenet plukker ut koster 210 kroner. I tillegg til dagens lunsjdeal har Sentralen Restaurant en a-la-carte lunsjmeny med retter som focacciatoast med kimchimayo og røkt betetartar.

Sentralen Kafeteria – Øvre Slottegate 3
Vegg-i-vegg med Sentralen Restaurant ligger Sentralen Kafeteria, som er Sentralens uformelle, men svært populære del. Her får serveres retter som dagens suppe, salater, sandwicher, boller og kaffe. På ettermiddagen serveres pizza og øl/vin. Sentralen Kafeteria passer like bra til venninnelunsj som møter eller jobbing utenfor kontoret noen timer.

Pascal – Flere filialer, se oversikt her 
Fransk bistro og konditori som har filialer flere steder i byen. På Pascal kan man stikke innom for å handle franske delikatesser i form av is, kaker og konfekt, eller sitte ned og spise ekte, fransk lunsj eller noe søtt. På lunsjmenyen finner du franske spesialiteter som løksuppe, quiche (byens beste?!) og croque monsieur. Tradisjonelt og godt.

Biblioteksbaren på Bristol – Kristian IVs gate 7
For anledninger som bursdag eller møte med kunder er Biblioteksbaren på Bristol det perfekte møtested. Her får man servert det som skal være Oslos beste, varme sjokolade i tradisjonelle omgivelser. På menyen er klassikere som biff tartar og rekesmørbrød, personlig holder jeg en knapp på betesalaten med andeconfit. Dette stedet er populært, så book bord.

Kvadrat salat – Prinsens Gate 18 (NB: Kun take-away)
I prinsens gate ligger Kvadrat, en salatbar hvor du kan plukke og mikse din egen salat til en rimelig penge. I tillegg til velassortert, vegetarisk salatbar lager besetningen daglig sandwicher og kaldpressese juicer til en god pris.

Funky Fresh Foods – Hausmanns gate 16
På veganske Funky Fresh Foods, som ligger inne på DogA, lages daglig veganske, miksede salater. Kjøp en, to eller tre varianter, gjerne med hummus og falaffel til. På Funky Fresh Foods har de også veldig godt brød og vegansk aioli, samt velsmakende, hjemmelagde supper.

Fiskeriet – Youngstorget 2B
I humør for reker, bacalao eller fiskekaker? Da er Fiskeriet stedet å besøke. Her får du alt fra østers og champagne til fish and chips eller en fiskekake i hånda på en travel dag.

Taverna’n – Youngstorget 1
Like ved Fiskeriet på Youngstorget ligger Taverna’n. Hit går du om du er skikkelig sulten og vil smake på masse forskjellig retter. Mandag til fredag disker nemlig Tavernans kokker opp med buffet bestående av fire varmretter (både med og uten kjøtt), salat, belgfrukter, dressinger, sauser og marinerte grønnsaker.

Grådi – Sørligata 40
Nabolagsrestauranten Grådi på Tøyen har i tillegg til Oslos kanskje beste brunsj en spennende lunsjmeny som serveres tirsdag-fredag mellom 11 og 16. Menyen består kun av tre retter og to desserter, men det gjør ingenting når alt smaker skikkelig godt.

Anne på Landet – Frognerveien 67
Anne på Landet har flere utsalgssteder (Hvervenbukta, Frognerparken samt food truck) hvor hjemmelaget mat står i fokus. På kafeen i Frognerparken serveres deilige lunsjretter som dagens suppe, toast med soppstuing, focaccia med pålegg og hjemmelaget brød med syltetøy. Perfekt om man ønsker å nyte lunsjen omgitt av natur (og et lite drøss turister).

(Visited 26 869 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar