The Winery Hotel – urbant vinhotell like utenfor Stockholm sentrum

Reise, Stockholm, Sverige

Et døgn med fokus på mat og vin

Sponset opphold

Like utenfor Stockholm sentrum ligger Winery Hotel – verdens første (og kanskje eneste) hotell med vinfabrikk i samme bygg. The Winerys dedikasjon til vin preger hotellets design – her er vinfabrikken med stålsisterner og eikefat det første man ser når man kommer inn i lobbyen. Ved siden av skranken for innsjekk er hotellets bar og lounge. Mursteinskledde vegger og store industrivinduer skal gi assosiasjoner til en gammel vinfabrikk med moderne design. Inspirasjon er hentet fra Brooklyn og Toscana. Her møter urbant koselig og landlig, med andre ord.

En av initiativtakerne til The Winery, familien Ruhne, driver også vinproduksjon i Terreno i Toscana. Både den lokalproduserte og italienskproduserte vinen er selvsagt mulig å få tak i både i baren og restaurantene på hotellet.

The Winery byr på flere spennende mat- og vinopplevelser. Guidet tur i vineriet og vinsmakinger arrangeres flere ganger i uken, og månedlig kan man delta på konsepter som yoga, wine and dine og kurs der man kan lære seg og kombinere mat og vin. Det er også mulig å gjennomføre en spontan vinsmaking i baren om man skulle ønske det.

Reisebloggkollega Hanne Marit Tobiassen (Sekk og Sandaler) og jeg besøkte The Winery sent i mars, heldigvis for oss var det «foodie experience» som sto på agendaen akkurat denne dagen, så vi deltok på det. Kvelden startet med omvisning i vineriet, der vi fikk servert husets rødvin, champagne og snacks fra kjøkkenet. Etter den lille smaks-seansen gikk ferden gikk opp til en av hotellets restauranter – Winery Kitchen. Syv retter akkompagnert av syv viner ble servert av en meget engasjert hovmester. Det ble veldig tydelig for oss at de ansatte er stolte av arbeidsplassen sin, muligens er en av årsakene at deltar aktivt i vinprodksjonen på hotellet. Årlig transporteres 10 tonn druer fra Toscana til hotellet. Når druene ankommer må alle ansatte trå til og plukke druene av grenene.

Fokuset på vin påvirker også maten som serveres både på Winery Kitchen og Terreno Deli, hotellets andre og litt mer uformelle restaurant. Rettene som serveres begge steder er nemlig bestemt ut fra vinens karakter – her lages altså vinmenyen før matmenyen.

I øverste etasje på hotellet er Winery Rooftop Terrace – en takterassebar som ble kåret til et av verdens beste hotell-rooftops av Forbes Magazine. Baren er kun åpen i sommermånedene så fikk dessverre ikke testet den, men tok et morgenbad i bassenget som er åpent året rundt, og det var intet annet enn en perfekt start på dagen.

The Winery er et godt valg for deg som er interessert i å bo på et litt annerledes hotell med fokus på mat og drikke.

winery 22
winery 1
winery 2
TWH-DELUXE-RUM502_REPRO_FULLRES_6
winery 9
winery 3
Winery Rooftop Terrace - Christian Bergenstrahle
TWH-EXTERIORT-FASAD_REPRO_FULLRES_3 (1)
winery 6
The Winery 20

Oppholdet på The Winery ble sponset, men det er ikke lagt noen føringer på innholdet og jeg har ikke mottatt noe betaling for å skrive innlegget. Bildet av hotellets bar er tatt av Christian Bergenstrahle.

(Visited 976 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar