Pizza i New York

New York, Reise, USA

Så mange steder, så lite tid

Ah, New York! Det store eplet har så mye godt å by på, og det er ingen enkel oppgave å bestemme seg for hva og hvor man skal spise i løpet av en langhelg i byen. For min del sto ricotta-pannekaker, lobster-roll og amerikansk pizza høyt oppe på ønskelisten over hva som bare måtte prøves i løpet av turen.

Jeg hadde på forhånd blitt tipset om flere gode pizzarestauranter, blant annet Joe’s og Pizza Suprema, sistnevnte skal visstnok skal ha den beste pizzaslicen på Manhattan. Vi rakk dessverre ikke å spise på noen av disse, men fikk testet Roberta’s  og Ops, som begge ligger i Brooklyn.

Roberta’s ser rett og slett ut som et skur, jeg hadde aldri gjettet at en restaurant skjulte seg bak den litt slitne døren om jeg ikke visste det fra før av. På Roberta’s kan du velge mellom å sitte inne i restauranten, eller i bakgården. Om du velger sistnevnte må du bestille pizza fra take-away-delen av restauranten, og drikke i baren i bakgården. Vi gjorde dette, og det gikk helt fint. Veldig digg pizza, koselig bakgård og god stemning – reiser definitivt tilbake ved neste visitt til New York.

På den siste dagen av oppholdet testet vi Ops i Bushwick. Ops byr på et lite stykke Skandinavia i Brooklyn. Minimalistisk interiør, fokus på lokale råvarer, og pizza laget på surdeig i steinovn. På Ops er det ikke noe tull, tips er inkludert i prisene, og et glass med vin koster ti dollar uansett type.

På menyen er det litt antipasti, et par salater, og syv pizzaer. Enkelt og greit. Vi bestilte tre ulike pizzaer for å smake på litt forskjellig. Pizzaene ble servert en og en av gangen oppå store, tomme tomatsausbokser, og var en fryd for både øyet og ganen. Anbefaler absolutt dette stedet om du vil prøve noe litt annerledes. Om du har lyst til å prøve noe annet enn bare pizza, anbefales det å først dele litt antipasti, deretter pizza og salat og til slutt dessert.

Hvor spiser du pizza i New York? Del gjerne i kommentarfeltet!

346 Himrod St

Brooklyn, NY 11237

USA

(Visited 658 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar