Dette bør du spise og oppleve i Barcelona

Barcelona, Europa, Inspirasjon, Reise, Spania

Barcelona er den perfekte feriedestinasjonen for deg som vil ha litt av alt. Byen byr nemlig på shopping og sightseeing så vel som soling og bading.

Med en gjennomsnittstemperatur på rundt 28 grader i sommermånedene er man nesten garantert en vellykket ferie om formålet er strandliv. Strendene Platja de la Barceloneta og Platja de Sant Sebastià ligger nærmest senturm av Barcelona. Tilsammen strekker strendene seg over en kilometer, så det er mer enn nok plass til både turister og innfødte. Om du ønsker å sikre deg en solseng er det lurt å komme tidlig, her er nemlig antallet begrenset og prisene stive. For den som liker å være aktiv i ferien er det mulig å leie både surfebrett og paddleboard på stranden.

Barcelona 3
Foto: Camilla Hellum

Det er mer eller mindre obligatorisk (og uunngåelig) å få med seg Gaudís arkitektur når man er i Barcelona. Antoni Gaudí var en spansk arkitekt som i løpet av sin karriere fikk oppført en rekke byggverk og et parkanlegg i helt særegen stil. Den kanskje mest populære Gaudí-attraksjonen i Barcelona er La Sagrada Familia (den hellige familie), en storslått kirke som ligger i Catalonia. Kirken er på UNESCOs verdensarvliste, og er fortsatt under arbeid. Kirken er planlagt fullført i 2025, dette preget fasaden, men gjør ikke bygget mindre severdig.

Gaudí-parken, eller Park Güell, er også verdt er besøk når man er i Barcelona. Inngang til selve parken er kostnadsfritt, men om man ønsker å se Monumental Zone, hvor man finner Gaudís arkitektur, er det nødvendig å kjøpe billett. Det er maks 400 mennesker som kan være inne i betalingsområdet samtidig, så det anbefales å kjøpe billett på forhånd.

I tillegg til strandliv og sightseeing er det gode shoppingmuligheter i byen. Kjedebutikkene ligger på rad og rekke i hovedgaten La Rambla, men om man beveger seg litt utenom denne kan man finne flere lokale butikker som selger spansk design. Butikker som & Other Stories og Urban Outfitters, som enda ikke er i Norge, ligger like utenfor hovedgaten. Timeout har laget en god oversikt over hvor man kan handle alt fra allergivennlige produkter til interiør – den finner du her.

Barcelona 1
Barcelona er en eksotisk storby. Foto: Camilla Hellum

I tillegg til mange spennende severdigheter og strandliv, har Barcelona mye å by på matmessig. Her er noen av steder vi anbefaler:

Hammock Juice Station

Hammock
Acai-bowlen på Hammock Juice Station var både veldig god og flott å se på. Foto: Camilla Hellum

Sleng deg ned i en av hammockene og bestill en acai-bowl, juice eller smoothie. Hipt, men avslappet, sted som serverer frokost- og lunsjretter. Acai-bowlen var sinnsykt god, det samme gjelder deres kaffe og yoghurtretter. Om du er ekstra sulten, anbefales grillet banan med peanøttsmør og granola. Veldig hyggelig besetning, men noe ventetid på acai-bowl selv når det er få gjester.

Milk

Milk 2
Arme riddere og pannekaker toppet med banan/bær, yoghurt naturell og sirup. Foto: Camilla Hellum

På Milk serveres både tapas, middagsmat i form av blant annet kyllingretter og burgere, samt recovery brunsj. Milk er det ultimate brunsjstedet om du er skikkelig sulten, og deres recovery brunch-meny består av diverse eggeretter, pannekaker og salater – for å nevne noe. Vi har flere ganger testet pannekakene og arme riddere, som begge serveres med frukt/bær og yoghurt naturell i tillegg til lønnesirup.

Flax & Kale

Flax and kale
Acai-bowl, kokosyoghurt og avocadotoast på Flax & Kale. Foto: Camilla Hellum

Populært vegan-sted som serverer frokost, lunsj og middag. Da vi kom for å spise frokost søndag i ti-tiden var det kø utenfor, men stedet er stort, så det skal ikke være nødvendig å bestille bord. Vi følte også at det faktum at stedet er stort, populært og har mange kunder, preget atmosfæren. Servicen var så-som-så, og maten kom ikke samtidig på bordet. Vi bestilte avocadotoast, kokosyoghurt med topping og acai-bowl – alt smakte godt, men acai-bowlen var noe tam.

Cosmo

Cosy
Salat med vannmelon, peanøtter og fetaost og salat med brie, serranoskinke og fiken på Cosmo. Foto: Camilla Hellum

Cosmo er et sted med prinsipper. Her er det ikke wifi (kundene oppfordres gjennom en beskjed på veggen også til å la være å logge seg på nett), råvarene som brukes i matlagingen er kortreiste, og mye av ølet som selges er brygget i nærheten. Veggene prydes av stilig grafitti, og på hyllene er det nips og kunstgjenstander interiørfrelste kan komme i skade for å ville ta med hjem. Menyen er enkel og består hovedsaklig av sanwicher og salater, samt en del kaker og andre desserter. Her får du en enkel middag og godt øl til en billig penge.

Santa Gula

Santa Gula
Foto: Camilla Hellum

Tapasrestauranten Santa Gula ligger godt gjemt i en liten gate i krysningen mellom bydelene Eixample og Gracia. Restauranten er liten, men veldig koselig, og man føler seg virkelig velkommen av servitørene som gladelig svarer på spørsmål man måtte ha om rettene. Menyen på Santa Gula endres hver 15.dag, men enkelte signaturretter er alltid å finne på menykartet. Vi testet flere småretter, blant annet kylling på en kake av avocado og couscous, hvite asparges med røkt laks, hvit fisk med bakt eple, aioli og røstipotet, samt squash med chevre og cashewnøtter.

Santa Gula (2)
Det er rause tapasporsjoner hos Santa Gula. Foto: Camilla Hellum

På Santa Gula får man virkelig spise med både magen og øynene, hver enkelt rett er utrolig fint dandert, og kokken har virkelig gjort seg flid med både smaker og dandering. Rettene blir servert en og en, slik at man rekker å smake og spise i ro og mak før neste rett kommer. Fire retter er akkurat passe, men om du er veldig sulten går det fint an å bestille 5-6. Vi testet også dessertene, den eneste delen av måltidet som var noe skuffende. Tiramisu med pæreconfit, kanel og kokoscrunch høres godt ut – men ble dessverre for langt fra vanlig tiramisu. Crema catalana med mandarinsorbet og müslivrunch var god og spennende, men hadde vært enda bedre med isen på siden og ikke bakt inni desserten.

Tapeo

PS: Husk å reserver bord eller kom tidlig, dette er et populært sted blant de som har gjort researchen sin.

Rosa Negra

Rosa Negra
Nachos med hjemmelaget guacamole og frossen pasjonsfrukt-daiquiri på den meksikanske restauranten Rosa Negra. Foto: Camilla Hellum

Rosa Negra er ikke stedet du går for et gourmetmåltid, men god, enkel meksikansk mat. Vi testet vegetarenchiladas og kyllingburrito samt hjemmelaget nachochips og guacamole. Restauranten ligger midt i en travel gate, men det gjør ingenting når atmosfæren er hyggelig og airconditionanlegget slått på. God service og rimelige drinker – absolutt verdt et besøk om du er i humør for en litt enklere middag.

Satan’s Coffee Corner

Satans
Iskaffe fra Satan’s coffee corner. For de som liker sterkere brygg er det mulig å kjøpe kalde kaffedrikker uten melk. Foto: Camilla Hellum

Barcelonas hippeste kaffebar? Satan’s er en perfekt, liten kaffebar om man ønsker å trekke seg tilbake og nyte en kopp kald eller varm kaffe. De ansatte har gode kaffekunnskaper, og veileder deg gjerne til å ta riktig kaffevalg. Vi kom dessverre for sent til å teste ut den spennende smårettmenyen, kjøkkenet stenger nemlig i firetiden, så det er lurt å være tidligere ute om man ønsker å spise også.

Chök 

Chok 1
På Chök lages donuts og cronuts i utallige varianter. Foto: Camilla Hellum

Drømmestedet for alle sjokoladeleskere. Stedet er kanskje mest kjent for sine dekadente donuts og cronuts (krysning av donut og croissant), men lager også konfekt, kjeks, cupcakes og mye annet. Vi testet blant annet cronut med pistasjeganache, cookies, sjokoladeøl og konfekt – og kan anbefale alt videre. Stort pluss er det også for flotte, trendy lokaler og hyggelig betjening.

Chok 2
Det spares ikke på godsakene hos Chök. Foto: Camilla Hellum

La Boqueria

Mathall BArcelona
Det bugner av fersk frukt på La Boqueria. Foto: Camilla Hellum

I en sidegate til hovedgaten La Rambla ligger matmarkedet La Boqueria. Her finner du alt fra ferskpresset juice og jordbær dyppet i sjokolade til ost og kjøtt. I tillegg til en rekke råvarer selges diverse sjømatretter, paella og empanadas, for å nevne noe, fra boder. Verdt et besøk!

Vi har tidigere også skrevet om tapasbarer du må besøk når du er i Barcelona, det kan du lese om her.

(Visited 2 027 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar