Guide til gode brunsjsteder i Oslo

Mat & drikke, Oslo

Tid for brunsj

Bloggens desidert mest leste innlegg er dette som handler om hvor du bør spise brunsj i Oslo. Siden innlegget ble skrevet i 2015 har det dukket opp masse nye, spennede steder, så det var virkelig på høy tid med et nytt og oppdatert innlegg.

Det er fortsatt en god del steder jeg har igjen å teste, så kommer til å oppdatere guiden kontinuerlig.

Hvor liker du å spise brunsj i Oslo? Del gjerne i kommentarfeltet!

Grådi 1

Grådi

Tøyens beste brunsj får du hos Grådi. Restauranten har en fast lunsj- og middagsmeny på hverdager, og en egen brunsjmeny i helgene. Menyene på Grådi er sesongbasert med smakfulle og morsomme kombinasjoner. Heldigvis er det noen retter som er faste, for eksempel hjemmelagde, luftige pannekaker med stivpisket rømme og nyrørte blåbær. En perfekt avslutning på et salt brunsjmåltid, eller som en liten frokost om du er glad i søtt.

Adresse: Sørligata 40

SONY DSC

Oslo Raw

Oslo Raw driver med kurs, catering og eventer innen raw food, samt eget bakeri på Adamstuen Torg. Bakeri er kanskje en litt misvisende betengnelse i og med at ingenting av det som selges der er stekt. Raw food er nemlig rå mat som ikke er prosessert eller varmet opp over 42 grader. Oslo Raw er også vegansk, så her får du ingen retter med kjøtt eller melkeprodukter.

Menyen på Oslo Raw viser at man ikke alltid trenger kjøtt eller meieriprodukter for å lage spennende mat. Her finner du alt fra chiapudding og bowls til salater og kaker. Acai bowlen var faktisk en av de bedre jeg har smakt! Frisk og god med tydelig bringebærsmak og deilig topping. En av kafeens spesialiteter er «raw brunsj», som består av knekkebrød med masse godt, en skål chiapudding eller acai samt kaker.

Adresse: Ullevålsveien 82

Handwerk 4

Handwerk Botaniske

Handwerk Botaniske ligger veldig idyllisk til i Gamle Tøyen hovedgård, midt i botanisk hage. Kafeen er åpen hele året, og i sommerhalvåret er det også uteservering. Kafeen er åpen alle dager 10-17, på torsdager er det åpent helt til 19 i forbindelse med torsdagsmiddag, et spennende konsept.

Matutvalget varierer fra dag til dag, men boller, tøyensveler, eggeretter og suppe serveres hver dag. I helgen kan du bestille husets brunsjtallerken (du ser den på bildet over) med egg, brød, pålegg, appelsin og yoghurt med granola. Namnam!

Adresse: Sarsgate 1

Sthanshaugen 20

Pascal

Fransk bistro og konditori som har filialer flere steder i byen. På Pascal kan man stikke innom for å handle franske delikatesser i form av is, kaker og konfekt, eller sitte ned og spise ekte, fransk lunsj eller noe søtt. På lunsjmenyen finner du franske spesialiteter som løksuppe, quiche (byens beste?!) og croque monsieur. Avslutt for all del med kake og en god kopp kaffe. Bringebærmousse-kaken er supergod, og ikke minst en fryd for øyet.

Adresse: Flere filialer, se oversikt her 

åpent bakeri 1

Åpent Bakeri

I fjor en gang fikk endelig et av mine favorittbakerier, Åpent Bakeri, egen brunsjmeny. Slik jeg har forstått det har de ulikefilialene forskjellig meny, men har sett at acai bowl, egg og bacon, suppe og croque monsieur serveres flere steder.

Har foreløpig bare testet egg og bacon på United Bakeries på Paleet (som drives av Åpent Bakeri), smakte som det skulle og ble servert med godt brød og smør til. Gleder meg til å teste både hjemmelaget suppe og croque monsieur, gjerne på Tranen eller Torshov, som er mine favorittfilialer.

Adresse: Flere filialer, se oversikt her

miss sophie

Miss Sophie

Art deco-inspirert restaurant like ved Solli Plass. Brunsj serveres kun i helgene. Litt små porsjoner, men god mat. Passer om du ønsker å pynte deg og drikke et glass musserende til brunsjen. Det er ofte kø lørdag og søndag formiddag, så book bord om du ikke ønsker å vente i en halvtime.

Adresse: Henrik Ibsens gate 4

Kumi 5

Kumi Oslo

På Kumi serveres frokost og lunsj hele dagen. På menyen er klassikere som smoothiebowl og avocado toast, men også spennende retter som tofu-scramble, pizette av søtpotet og flere salater. Prisnivået på rettene ligger på mellom 120 og 160 kroner.

I helgen er det egen brunsjmeny, da serveres også pannekaker og vegansk brunsjtallerken med mimosa. Vegetar-rettene kan gjøres veganske ved at man bytter ut ordinær fetaost med vegansk fetaost, for eksempel, så Kumi passer for både veganere, vegetarianere, og alle andre som liker sunn og god mat.

ADRESSE: SCHWEIGAARDS GATE 56A

lille toyen kolonial

Lille Tøyen Kolonial

Lille Tøyen Kolonial er en lokal dagligvarebutikk og kafé som ligger midt i hyggelige Lille Tøyen Hageby. Lunsj serveres 10-15 tirsdag til søndag, og surdeigspizza onsdag-søndag. Menyen består av et utvalg småretter, eksempelvis pannekaker, ulike oster, bacon og sesongen salat. Dette er stedet for deg som ønsker litt av alt når du spiser brunsj.

Adresse: Økernveien 45

(Visited 13 222 times, 11 visits today)

Legg igjen en kommentar