Guide til gode brunsjsteder i Oslo

Mat & drikke, Oslo

Tid for brunsj

Det er dessverre ikke så mange steder som serverer brunsj i Oslo, men!, noen er det, og her er min lille guide til noen av de beste:

graadi ny

Grådi

Tøyens beste brunsj får du hos Grådi. Restauranten har en fast lunsj- og middagsmeny på hverdager, og en egen brunsjmeny i helgene. Menyene på Grådi er sesongbasert med smakfulle og morsomme kombinasjoner. Heldigvis er det noen retter som er faste, for eksempel hjemmelagde, luftige pannekaker med stivpisket rømme og nyrørte blåbær. En perfekt avslutning på et salt brunsjmåltid, eller som en liten frokost om du er glad i søtt.

Adresse: Sørligata 40

Handwerk 4

Handwerk Botaniske

Handwerk Botaniske ligger veldig idyllisk til i Gamle Tøyen hovedgård, midt i botanisk hage. Kafeen er åpen hele året, og i sommerhalvåret er det også uteservering.

Matutvalget varierer fra dag til dag, men boller, tøyensveler, eggeretter og suppe serveres hver dag. I helgen kan du bestille husets brunsjtallerken (du ser den på bildet over) med egg, brød, pålegg, appelsin og yoghurt med granola. Namnam!

Adresse: Sarsgate 1

happy foods ny

Happy Foods

Her finner du sunn og god mat som smoothiebowls, hjemmelagde cookies, panini med pålegg og salater, for å nevne noe. Dagens salat varierer fra dag til dag i innhold, men er alltid vegansk og lages på de beste grønnsakene fra Bergsmyrene. Maten er velsmakende, sunn, økologisk og hjemmelaget.

Adresse: Neuberggata 2A

Vandelay 1

The Vandelay

Laidback, digg bistro i Oslobukta vegg-i-vegg med Maaemo. Esben Holmboe Bangs andre Oslo-restaurant serverer frokost, lunsj og middag daglig, og brunsj i helgen mellom 9 og 17. På menyen finnes retter som egg og rugbrød, avocadotoast, kjøleskapsgrøt, byens best burger og pannekaker, for å nevne noe.

Adresse: Operagate 30

Atlas Amerikalinjen

Brasserie Atlas

Brasserie Atlas finner du på Amerikalinjen, Oslos fresheste hotell. I helgen serveres brunsj med alt fra typiske brunsjretter som eggs benedict og pannekaker til sjøkreps, fransk løksuppe og biffsandwich.

Adresse:  Jernbanetorget 2

Hoense louisa

Anne på landet

Et sted jeg har hengt en del i sommer, er Anne på landet sin filial i Hønse Louisas Hus ved Akerselva. Perfekte omgivelser for brunsj, spør du meg! På menyen er retter som kjøleskapsbrød med pålegg, focacciasandwich, sitronterte og dagens suppe. Digg og enkelt. Anne på Landet har også en kafe i Frognerparken.

Adresse: Frognerveien 67 og Sandakerveien 2

Liebling

Liebling

Veldig søt kafé øverst på Grünerløkka. På menyen er blingser, bowls, brunsjtallerkener og masse god, alkoholfri drikke.

Adresse: Øvrefoss 4

(Visited 23 067 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar