Favorittsteder i Stockholm

Reise, Stockholm, Sverige

Ny favoritt

Delvis sponset reise i regi av Visit Sweden og Visit Stockholm

De siste årene har jeg vært mye i Sverige, mye på grunn av tett samarbeid med Visit Sweden som ofte arrangerer spennende presseturer. Gøteborg har blitt besøkt fire ganger, i tillegg har jeg besøkt perler som Gotland og PM och Vänner i Småland. Stockholm, derimot, har ikke blitt besøkt på over ti år. Mye har forandret seg siden den gang, og det var på høy tid med et gjensyn med byen i fjor.

Stockholm har de siste årene virkelig etablert seg som en destinasjon for matinteresserte. Byen har hele 12 restauranter med stjerneutmerkelse i Michelin-guiden, men også en rekke interessante bakerier, kaffebarer og street-food-steder.

Her er noen av mine favorittsteder i Stockholm. Som alltid er det veldig begrenset hva man rekker i løpet av en helg, men ny tur er booket i mars, og guiden vil bli oppdatert etter dette besøket.

stockholm 4
story hotel

Story Hotel

Hotell som ligger sentralt i Riddargatan.

Twin-rommene er store og romslige med to myke senger på 100 centimeter. Interiøret er tøft og storyby-aktig, men på badet er det en gigantisk blomstervask som bryter med det røffe uttrykket ellers. Minibaren, med  produkter fra Renee Voltaire og Vitamin Well, er inkludert i romprisen.

Rommet var fresht og behagelig, men det må nevnes at hotellet ligger vis-a-vis en nattklubb med noe bråk på kvelden så spør om rom høyt oppe om du er sensitiv for lyd når du skal sove.

Adresse: Riddargatan 6

Tyge & Sessil

Tyge & Sessil har rykte på seg for å være en av de beste naturvinbarene i Stockholm. Tyge & Sessil er det perfekte stedet å stikke innom for noen glass vin og småmat. Vi bestilte oliven, ost, surdeigsbrød med smør og jordskokksuppe med løyrom. Mat smakte godt, og servicen var veldig god selvom stedet var helt fullt. Kommer gjerne tilbake hit igjen og igjen.

Adresse: Brahegatan 4

tyge sessil
stockholm 3
svenskt tenn

Svenskt Tenn

Svenskt Tenn står blant annet blant den klassiske Dagg-vasen, og flagskip-butikken deres i Stockholm er en som en godtebutikk for designinteresserte. Ustillingene er elegante og gjennomførte, og det er vanskelig å ikke handle noe. I andre etasje i butikken ligger Svenskt Tenn tesalong. Her serveres lunsj og afternoon tea, selvsagt med merkets egne teblandinger. Booking anbefales, særlig i helgen.

Adresse: Strandvägen 5

Pom och Flora

Sannsynligvis en av Stockholms mest instagrammede kafeer. På Pom och Flora serveres frokost hele dagen. På menyen er det retter som chiapudding, acai bowl, diverse eggeretter og rugbrød med avocado. Populært sted, særlig i helgen, så belag deg på litt kø.

Adresse: Bondegatan 64 og Odengatan 39

pom och flora
mr cake stockholm

Mr Cake

Svak for donuts med nutella eller røde croissanter med kremostfyll? Da er Mr Cake stedet for deg. Her bugner det over av fristelser overalt, og det er svært vanskelig å velge bare én kake. Kommer du en lørdag er det lurt å belage seg på take-away. Kaffen er så-som-så, men servicen god og kakene veldig gode så stikk innom for fika.

Adresse: Rådmansgatan 12

stockholm 8
fotografiska

Fotografiska

Rekker du bare å se én attraksjon når du er i Stockholm, bør valget falle på Fotografiska. Fotografiska er en av verdens største samlingsplasser for fotografi, og et av Sveriges mest populære turistmål. Museet stiller ut fotografier av store fotografer så vel som nye navn, og hvert år vises 20-25 store utstillinger.

Adresse: Stadsgårdshamnen 22

Fotografiska Restaurang

Fotografiskas restaurant ligger i andre etasje på museet. Fokuset her er på grønnsaker i sesong, og kjøtt/fisk bestilles som siderett. Menyen er bygget opp slik at man bestiller masse småretter. Vi testet blant annet potet med røkt rømme, rom og løyrom, bakt bete med potetmousse og saltbakt løk med jordskokk og trøffel. Alt var godt og kjøtt var ikke savnet i det hele tatt.

Adresse: Stadsgårdshamnen 22

fotografiska 2
stockholm 2

Nationalmuseum

Nationalmuseum er Sverige største kunst- og designmuseum. Museet huser omtrent 700 000 (!) verk fra 1500-tallet og frem til i dag. Museets arkitektoniske utforming er verdt turen alene, og foajeen og flere av salene er kunstverk i seg selv. På grunn av gratis inngang er dette museet svært populært, det er derfor lurt å komme tidlig om du vil slippe å stå 45 minutter i kø.

Adresse: Södra Blasieholmshamnen 2

stockholm 7

Drop Coffee

På jakt etter kvalitetskaffe og godt bakverk? Da må du innom Drop Coffee. Vi bestilte håndbrygget kaffe og safranbolle som var helt sinnsykt god, drømmer om den enda.

Adresse: Wollmar Yxkullsgatan 10

drop coffee
Bilde 09.12.2018, 08 58 15

Downtown Camper

Dette nye og freshe Scandic-hotellet ble kåret til Årets Mest Innovative hotell 2019 av White Guide, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Hotellets skilt er laget i mose, skateboard og sykler lånes ut til alle gjester, i tillegg kan man være med på løpeturer og filmvisninger i regi av hotellet. I resepsjonen er det en butikk med kvalitetsvarer, en stor og fresh restaurant og et nett med puter der man kan ligge og slappe av. Et godt valg om du skal være i Stockholm en helg eller lenger.

Adresse: Brunkebergstorg 9

Hantverket 02

Hantverket

Restaurant som ligger i Sturegatan, omtrent åtte minutter fra Story Hotel. Menyen er delt i fire, og består av småretter, kalde retter, varme retter og dessert. Er du sulten er det lurt å gå for en rett fra hver del av menyen. Signaturretten til Hantverket er friterte hasselbakkpoteter med løyrom og rømme. Veldig godt, men laksetartaren med pepperrot, ingefærkålrot og løyrom var den aller beste og et must å bestille om du spiser på Hantverket. Alt vi fikk var godt, og det var imponerende å se hvor raskt og målrettet kokkene jobbet på det åpne kjøkkenet.

Adresse: Sturegatan 15a

Winery Rooftop Terrace - Christian Bergenstrahle

The Winery Hotel

Like utenfor sentrum ligger Winery Hotel – verdens første (og kanskje eneste) hotell med vinfabrikk i samme bygg. The Winerys dedikasjon til vin preger hotellets design – her er vinfabrikken med stålsisterner og eikefat det første man ser når man kommer inn i lobbyen. The Winery byr på flere spennende mat- og vinopplevelser. Guidet tur i vineriet og vinsmakinger arrangeres flere ganger i uken, og månedlig kan man delta på konsepter som yoga, wine and dine og kurs der man kan lære seg og kombinere mat og vin.

I øverste etasje på hotellet er Winery Rooftop Terrace – en takterassebar som ble kåret til et av verdens beste hotell-rooftops av Forbes Magazine.

The Winery er et godt valg for deg som er interessert i å bo på et litt annerledes hotell med fokus på mat og drikke.

Adresse: Rosenborgsgatan 20

The Winery 21
Mathias Dahlgren Matbaren
matbaren 2

Matbaren

Mathias Dahlgrens moderne bistro Matbaren har en stjerne i Michelin-guiden, men stedet er langt fra formelt. Menyen er variert og spennende, dette er et typisk sted der det er vanskelig å velge hva man skal gå for fordi alt ser godt ut.

Vi spiste tre retter (+ ost og brød/knekkebrød med smør), og ble gode og mette av det. Høydepunktene var torsk med hollandaise laget med chili, soya og brunet smør, samt desserten – en sjokoladefondant laget på villsjokolade fra Bolivia. SÅ utrolig godt. Dette er et sted du kan sitte og nyte i flere timer.

Adresse: Blasieholmshamnen 6

stockholm 30

Haymarket by Scandic

Scandic har de siste årene åpnet flere hoteller med spennede konsepter, Haymarket er et av dem. Inspirert av Haymarket i London og art deco-stilen står hotellet ut som særegent og moderne i kjedehotelljungelen. King-rommene er store, og flere av dem har badekar (stort pluss!).

Et av hotellets spisesteder, Greta, skal visstnok ha en av byens beste avocadotoaster – så hit kan man gå for lunsj eller brunsj selvom man ikke bor på hotellet.

Adresse: Hötorget 13-15

haymarket 1

Deler av turen til Stockholm ble sponset av Visit Sweden og Visit Stockholm, men ingen føringer er lagt på innholdet. 

(Visited 3 829 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar