Hotelltips: Steam Hotel i Västerås

Europa, Reise, Sverige, Västerås

Et stykke New York i Västerås

Sponset av Visit Sweden, Visit Västerås og Steam Hotel

I Västerås, en trivelig by omtrent en time fra Stockholm, ligger flotte Steam Hotel. Steam hotel er eid av Ess-gruppen som har sinnsykt mange fine hoteller – Bellora, Dorsia og Falkenberg Strandbad for å nevne noen.

Les mer her: Hotell Bellora – et lite stykke Italia i Gøteborg

Les mer her: Hotell Pigalle, Gøteborg

Les mer her: Falkenberg Strandbad

Forventningene til hotellet var ganske høye, men disse ble overgått rimelig raskt. Steam Hotel er lokalisert i en hundre år gammelt dampverk. De røffe detaljene er beholdt, men uttrykket er myket opp med lysekroner, resepsjon i gull og et delikat spaområde.

Hotellet har 227 rom fordelt på 17 etasjer, jeg sjekket inn på et superior-rom i 11.etasje. Rommet var romslig og hadde stor seng, en pult, samt bad med badekåpe og tøfler. Tøflene får man faktisk lov til å ta med hjem som en gave fra hotellet. Sengen var utrolig myk og jeg sov skikkelig godt!

I 18. og øverste etasje ligger Locavore, hotellets restaurant og bar.Her serveres asiatisk-inspirert mat med nordiske råvarer. Reisefølget (Hanne Marit bak bloggen Sekk og Sandaler) og jeg testet en omakase-meny (som betyr at kjøkkenet velger) og fikk blant annet servert rekechips med västerbottenost og løyrom, and, edamamebønner og en herlig sjokoladedessert. Flere av rettene var gode, men anderetten litt seig og musikken altfor høy. Om du liker å spise i rolige omgivelser er dette altså ikke stedet for deg. Anbefaler uansett å ta en drink i baren som ligger ved siden av restauranten, her er utsikten fantastisk.

I og med at vi bare hadde knapt et døgn i Västerås rakk vi ikke se så mye annet enn hotellet og mathallen Saluhallen Slakteriet, hvor vi deltok på en matsafari. Opplegget var veldig bra, mye på grunn av kunnskapsrike og hyggelige Bosse som guidet oss rundt. Et must er å spise burger på Ribhaus – tør påstå de har en av Sveriges beste burgere.

Steam hotel var et av de beste hotellene jeg besøkte i fjor, og håper muligheten for å reise tilbake dukker opp i løpet av 2019!

steam hotel 22
Steam hotel 2
Steam Hotel 12
steam hotel 23
Steam hotel 3
Steam hotel 17
Steam hotel 4
Steam hotel 9
Steam hotel 10
locavore
(Visited 1 031 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar