Guide til Lisboa

Lisboa, Portugal, Reise

Rundtur i Portugal

I 2018 gikk turen til Lisboa to ganger. Den ene turen var med jobb og den andre med venninner. Første tur i april var ganske kald, mens andre tur i august var deilig og varm (men flere steder hadde sommerstengt!).

Turen til Lisboa i august var en del av en lenger rundtur i Portugal. I løpet av ti dager besøkte vi Obidos, Peniche, Lisboa, Caldas da Rainha, Mouraria og Porto. Etter turen skrev jeg en reiseguide til Porto for VG Reise.

Les mer her: Porto – et godt alternativ til Lisboa

I denne guiden deler jeg noen av mine favorittadresser i Lisboa:

Pestana Palace 1
lisboa 20
lisboa 34
lisboa 29
lisboa 35

MUST Å GJØRE

Trikk: Lisboa er kjent for trikkene sine, særlig linje 28. Hopp på trikken for å se mer av byen, eller nøy deg med å ta et bilde. Om trikken er full kan du alltids ta en tuk tuk i stedet.

Utsiktspunkt: Portugals hovedstad er en nydelig pastellby med flere fine utsiktspunkt. Plott inn Miradouro das Portas do Sol eller Miradouro de Santa Luzia på kartet og nyt utsikten når du kommer frem.

Pastel de nata: Det er obligatorisk å spise pastel de nata når du besøker Portugal. Herlighetene får du tak i flere steder, men byens beste finner du på Manteigaria Fábrica de Pastéis de Nata.

LX Factory: Spennende område med masse unike butikker og restauranter/barer. Ligger litt utenfor sentrum men er absolutt verdt et besøk.

Feira da Ladra: Hver lørdag rulles loppemarkedet Feira da Ladra ut i området Campo de Santa Clara. Her finner man souvenirer og diverse vintage. Utvalget er så-som-så, men det er verdt å ta turen uansett for å se André Saraivas kunstverk bestående av 50 000+ fargerike fliser som dekker veggene. Et must å se i Lisboa.

SPISESTEDER

Cafe Janis – R. Moeda 1A
Et lite stykke Paris i Portugal, og det beste lunsjstedet vi besøkte på turen. Her er det koselig, avslappet stemning og god service (hyggelig servitør og maten kom fort). Vi bestilte avocadotoast, ferskpresset appelsinjuice og bananbrød med mascarpone- og espresseokrem – nam!

Dear Breakfast – R. Gaivotas 17
Ekstremt populært og insta-vennlig sted. Vær tidlig ute eller forvent lang kø. Maten var god, men den kom veldig sent og servicen var dårlig. Kommer likevel ikke utenom å nevne dette stedet da det er et av Lisboas mest populære brunsjsteder.

Hello Kristof – R. do Poço dos Negros 103
Like ved Dear Breakfast ligger den trivelige kaffebaren Hello Kristof. Her serveres i all hovedsak kaffe, men også enkle frokostretter som acai bowl. Her kan de kaffen sin, og stedet er veldig populært i rushtiden frem til rundt 12 på dagen. Vi kjøpte med oss kaffe og verdens søteste hunde-tote.

Prado – Tv. Pedras Negras 2
Prado er en av 2017s hotteste nyåpninger, og vært nevnt flere steder på grunn av både interiør og mat. Stedet er innredet stilrent og elegant i skandinavisk stil, og grønne planter henger ned fra taket. Maten er moderne og laget med portugisiske råvarer i all hovedsak. Maten var helt ok, men ikke noe mer enn det. Gå gjerne hit for et par småretter og vin, men ta middagen et annet sted.

Prado Mercearia –  R. Pedras Negras 35
Vegg-i-vegg med Prado ligger Prado Mercearia, en lokal butikk med portugisiske delikatesser. Her finner du juice, frukt, kaffe og biodynamisk vin, for å nevne noe.

A Cevicheria – R. Dom Pedro V 129
Et must å besøke for deg som er glad i ceviche og søramerikansk mat. Restauranten er liten og intim, og prydet av delikate fliser i hvitt og blått. På A Cevicheria er det åpent kjøkken, og man ser at kokkene tar seg tid til å lage hver porsjon like pen og nøyaktig.

Bo

Airbnb: Vi leide denne dyre, men veldig fine leiligheten via Airbnb. Husverten kom og hentet oss på flyplassen når vi landet, og leiligheten var ren, fin og i gangavstand til relativt mye. Det beste med leiligheten var den koselige verandaen med bord, stoler, koselig utsikt og sol til sent – det får man som regel ikke på hotell.

Pestana Palace: Tidligere palass (!) som er gjort om til hotell. Her bor du om du ønsker å kombinere byferie med noen dager på solsenga.

Les mer her: Pestana Palace Hotel

lisboa 37
lisboa 36
Lisboa 27
lisboa 32
lisboa 24
lisboa 26
(Visited 4 054 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar