Unike butikker i Oslo

Oslo

Noe som ikke kan nevnes for ofte akkurat nå, er viktigheten av å handle lokalt. Det er virkelig de små, unike butikkene, restaurantene og kafeene som er med på å gjøre Oslo til den fantastiske byen som den er.

I og med at mange av butikkene kommer til å trenge støtte i lang tid fremover, tenkte jeg å ikke begrense denne saken til lokale julegaver, men heller en tidløs guide til noen unike favorittbutikker i Oslo. Saken kommer til å bli oppdatert med steder løpende.

Dapper

Kafe, bar og butikk i ett. Her finner du gode dufter og trendt klær. I kaffebaren serveres kaffe fra Tim Wendenboe, bakst fra Gladbakst og god vin/alkoholfritt.

Adresse: Nordre gate 20

Dapper
Breddos Tacos 2

Hei Kiosk

En bitteliten butikk som selger unike ting (blant annet til kjøkkenet) laget av kunstnere i Mexico og Europa. Du finner butikken inne i restauranten Breddo’s i Mathallen.

Adresse: Mathallen, Vulkan 5

Anne Udnes

Hit går du for unik, hjemmelaget keramikk. Anne leverer blant annet til steder som Tim Wendelboe, Maaemo og J2, og flere varer som egentlig skulle blitt brukt nevnte steder, men som har en minimal skramme, blir solgt til gode priser i Annes studio i Hegdehausveien.

Dette bildet er fra et måltid hos Maaemo i sommer, og viser noe av keramikken Anne har laget.

Adresse: Hegdehaugsveien 14

jordbaer Maaemo
Ensemble

Ensemble

Superfin butikk som selger klær, sko, tilbehør og noe sminke. Butikken fører merker som Rodebjer, Veja, Diemme, ATP Atelier, New Balance og Les Coyotes de Paris, for å nevne noen.

Har alltid fått skikkelig god hjelp og service her, et hyggelig sted å handle!

Adresse: Nordre gate 13

Kollekted By

En av de aller fineste interiørbutikkene i byen. Her finner du de helt unike tingene til leiligheten. Alt som finnes i butikken er nøye utvalgt fra et bredt spekter av gode merker.

Adresse:  Schous Plass 7 A

Kollekted By
Carousel

Carousel

En butikk som gjør meg skikkelig glad! Carousels eiere lager de fineste bukettene og kransene (av både friske og tørkede blomster). Butikken fører også fargerike lys og interiørting (både nytt og vintage).

Adresse: Grüners Gate 14

Tufto

Hjemmelagde kaker og konfekt er noe av det absolutt beste jeg vet, og når det attpåtil ser skikkelig fint ut, går det rett hjem hos meg. Tufto består av søstrene Åsta og Solveig. Åsta har bakgrunn fra restauranter med og uten stjerner i Paris, London og København – noe som definitivt syns av håndverket. Har smakt meg gjennom mye av sortimentet til søstrene, og alt har vært supergodt.

Enn så lenge bestiller man varer i nettbutikken, og henter i konditoriet på Lysaker. Tufto har jevnlig også pop-ups, følg med for datoer på Instagram.

Adresse: Vollsveien 9

Tufto ny
Heaven Scent

Heaven Scent

Det som startet som en butikk har blitt til to – en ligger på kjøpesenteret Valkyrien, og en i en sidegate til Karl Johans Gate.

Heaven Scent fører noe av det aller beste innen skjønnhet og hudpleie, her finner du duftlys fra Byredo og Diptyque, parfyme fra Escentric Molecules, hudpleie fra Tata Harper, såpe og håndkrem fra Aesop, leppepomader fra Nykr og mye, mye mer.

Adresse: Øvre Slottsgate 18-20 og Valkyriegata 3

Vintage

Laget en felles for vintage – det er så mye bra! Noen steder verdt å sjekke ut: Fransk Bazar, Arv Kaffe & Retro (vintage + kaffebar), Retro Antikk, Uff Second Hand, søndagsmarkedet på Birkelunden, Velouria Vintage og Ekko Shop.

Vintage
Sverre Sætre

Sverre Sætre

Sverre Sætre lager fine og velsmakende kaker, sjokolader, konfektbiter og makroner i sitt konditori på Frogner.

Alt Sverre selger er håndlaget, og konfektbitene er like mye en fryd for øyet som for ganen.

Adresse:

My Ugly Baby

FLERE OSLO-TIPS?

Les mer her: Her spiser og drikker du i Torggata

Les mer her: Syv gode kaffebarer i Oslo

Les mer her: Favorittrestauranter i Oslo

(Visited 5 381 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar