Guide til Gøteborg (2022)

Gøteborg, Reise, Sverige

Reklame / jeg har vært på pressetur med Göteborg&Co, og store deler av reisen er betalt av dem. Det er ikke lagt føringer på innholdet, og noe er betalt av meg. Saken inneholder også affiliate-lenke til hotellet.

Bar La Lune – Om du bare skal besøke ett sted i Gøteborg, la det bli Bar La Lune! Var innom her for et glass i 2020, og tenkte at jeg måtte tilbake for drikke enda mer og ikke minst spise. Vi hadde booket bord god tid i forveien (nødvendig om du vil være sikret plass). På et lite, åpent kjøkken ble de diggeste retter tryllet frem. Vi spiste blant annet burrata med squash, fisk med smørsaus, hvit/grønn asparges med kålbuljong, tarte tatin med løk (HELT FANTASTISK) og hjemmelaget vaniljeis med karamell. Alt var skikkelig godt. Det var bare to stykker på jobb som – til tross for stinn brakke – aldri lot seg stresse, og var skikkelig service-minded hele veien. Servitøren tok seg god tid, lot oss smake på det som var åpnet av vin på glass osv. Det mest spennende vinutvalget er på flaske. Upåklagelig stemning, dette stedet er noe utover det vanlige. Vegg-i-vegg ligger et nytt sted av samme eier, det heter Angeli. Var dessverre ikke åpnet enda da vi var i Gøteborg, men gleder meg til å besøke neste gang.

Alkemisten –  Alkemisten har to filialer i byen, en i Gustaf Dalénsgatan, 14 og en på Lindholmspiren, 2. God kaffe, men baksten skuffet dessverre. Mulig å kjøpe med kaffebønner.

Viktors – frokost/varmlunsj/sandwicher/kaffe/bakst (fra konditoriet Kanpanilen, som også er verdt å notere seg). Behagelig atmosfære.

Studio Oyama – keramikkstudio som ligger litt utenfor allfarvei, men verdt å titte innom om du ønsker unike kopper, tallerkener eller vaser. Alt er håndlaget av Masa, som også leverer til restauranter i Gøteborg, blant annet Hoze.

Hotel Flora – fine rom, rolig, sentralt, frokost med surdeig fra Da Matteo og hjemmelaget granola.

Wolfgang Vincafe – rett rundt hjørnet fra Hotel Flora ligger trivelige Wolfgang Vincafe. Her serveres lunsj, middag, snacks og bakst (kun hverdager) – mye fransk-inspirert. Mye viner på glass, spør de ansatte så viser de utvalget. God service og hyggelige/oppmerksomme ansatte. Kommer tilbake.

Da Matteo – kaffe, bakst, lunsj – flere filialer i byen.

Bar Centro – liten og sjarmerende kafe/vinbar i sentrum. Om du er glad i pistasj MÅ du kjøpe pistasjecannelonien deres den er helt nydelig.

Hermanos Tacokiosk – morsom tacorestaurant i Majorna. Mye mat for pengene (tre hjemmelagde maislefser for 130,- SEK). Laidback stemning. Greit utvalg av øl. Uteservering. Ekstra pluss for Nas, Souls of Mischief og Fugees på spillelista.

Natur – restaurant som serverer rette med hovedvekt på grønnsaker. Smaktfullt og godt. Sesongbasert. Kun naturvin. Lun stemning.

Champagnebaren Kyrkogatan 13 – hyggelig sted med mye bra champis (mest natur/småskalaprodusenter). God mat – østers, ost, skinke, toast med løyrom og flere vamretter. God lunsjdeal (to retter + kaffe/trøffel for 300-ish).

Shopping: Vallgatan 12, Grandpa, Artilleriet + Artilleriet Kitchen, Arket, Tinna (masse Svenskt Tenn!), Saluhallen for mat.

Verdt å notere seg: Skal du ut i helgen, MÅ det bookes bord. Vi prøvde å gå innom et par steder før middag for et glass og litt snacks, men det viste seg å være umulig.

Gøteborg har en veldig spennende matscene om dagen, og jeg har flere steder på listen til neste gang, blant annet: Hoze, Angeli, Trattoria La Strega, Bang Matbar, Human, Bulot, Project, Bhoga og Brøderi Borgskog (kun åpent annenhver helg. Brød, bakst + kaker her skal visst være magisk).

gothenburg11
gothenburg3
gothenburg10
gothenburg1
gothenburg13
gothenburg12
gothenburg2
gothenburg8
gothenburg7
gothenburg5
(Visited 4 138 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar