Så mye koster det å spise på Michelin-restaurant i Oslo

Mat & drikke, Oslo

Seks stjerner i Oslo

Mandag var det duket for lansering av årets Michelin-guide for de nordiske landene i København. I forbindelse med lanseringen ble stjerner delt ut til de beste restaurantene i Norden. Det var til sammen fire Oslo-restauranter som ble tildelt stjerner: Maaemo (***), Kontrast (*), Statholdergaarden (*) og Galt (*).

Galt var eneste nye tilskuddet i år. Restauranten ligger på Frogner, og åpnet dørene 2017. Kjøkkensjefen Björn Svensson står også bak restauranter som Restaurant Oscarsgate og Fauna, som begge fikk Michelin-stjerner men ble lagt ned. Nå har Svensson levert igjen med både stjerne i boka og strålende anmeldelser blant matkritikere.

Kontrast, Statholdergaarden og Maaemo beholdt stjernene fra tidligere år.

Mange har kanskje inntrykk av at det er veldig dyrt å spise på en restaurant med en eller flere Michelin-stjerner. Det kan det selvsagt være, men i Gøteborg kan man få en tre-retters på for eksempel Koka (*) for under 500 svenske kroner. Prisnivået blir selvsagt høyere når restauranten har to eller tre stjerner, men det er store variasjoner i ulike land. I Thailand og Singapore spise streetfood fra boder med Michelin-stjerner, men dette blir selvsagt en helt annen opplevelse enn en helaften med flere retter.

Av Oslo-restaurantene med stjerne er Galt foreløpig rimeligst – her koster en smaksmeny 865 kroner, men hvem vet, kanskje prisene skrus opp nå som stjernen har kommet.

På Kontrast ligger en liten meny på 890 kroner, og stor meny 1450 kroner. På Statholdergaarden koster fireretters 1150 kroner, seksretters 200 kroner mer, og full smaksmeny koster rett i underkant av 2000 kroner.

På Maaemo er prisnivået en del høyere, men restauranten har tross alt to stjerner mer enn de andre restaurantene. 2800 kroner er prisen for en meny på Maaemo. Vinmeny ligger på 1800 kroner, og juicemeny koster 950 kroner. Det koster, men så er jo også Maaemo den eneste norske restauranten med tre stjerner – og den første nordiske restauranten som har gått rett inn i guiden med to stjerner.

(Visited 46 232 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar