Mitt Oslo: Marte Bratberg

Mitt Oslo, Oslo, Ukategorisert

MBratberg_lowres_5

Marte Bratberg er programleder, covergirl og radiovertinne – tør vi påstå Norges blideste? Marte har de siste årene jobbet for Morgenshowet til NRJ, tidligere denne uken ledet hun også prestesjetunge Vixen blog awards.

Her deler hun sine Oslo-favoritter:

Liebling
Marte spiser gjerne brunsj på Liebling. Foto: Marte Bratberg

– For lunsj stikker jeg gjerne til Liebling, en skjønner liten cafe på Grünerløkka, som har en fantastisk atmosfære. Liebling har tidenes beste sandwich, yogurt med frukt og musli, og saftige croissanter. De har også mye morsomme utvalg av bøker og kule småting man kan kjøpe.

Cappuccino og caffe latte på Supreme Roastworks. Foto: Camilla Hellum
Cappuccino og caffe latte på Supreme Roastworks. Foto: Camilla Hellum

Marte mener Supreme Roastworks på Grünerløkka har byens beste kaffe.

Marte i olajakke fra Velouria Vintage, en av hennes favorittbutikker.

Når radiovertinnen skal shoppe drar hun til Torggata eller Grünerløkka.

– I trendy Torggata ligger favorittbutikkene mine: Qomo – En kul butikk med merker som Ganni, Cala & Jade, Kaibosh og Calvin Klein. Butikken har klær, sko, solbriller, bøker og interiør. Whyreds flagship store er selvfølgelig også en favoritt, her har de så mye fine skjorter, kjoler og sko. Maanesten på Akerbrygge har mye fine smykker i rimelige priser og fine kjoler og dresser hvis du skal være litt pyntet. Jeg drømmer meg alltid bort på Veloria Vintage på Løkka.

Marte holder seg gjerne i Torggata for å spise middag også.

– Jeg er glad i Piskoteket, her serveres peruansk mat. De bytter menyen ganske ofte, men jeg har aldri blitt skuffet. De har også veldig gode drinker. Et sted det absolutt er verdt å dra innom . Et sted jeg har hørt få snakke om, men som absolutt fortjener oppmerksomhet er Lille Spiseri på Adamsstuen, et sjarmerende lite sted med utrolig god service og nydelig mat.

kir-royal

For en drink stikker Marte på Human Mote på Tøyen Torg, eller Bettola på nedre Grünerløkka. Om hun skal ut å danse ender hun gjerne opp på Torshov.

– På Hva Skjer på Torshov kan du spille flipperspill og shuffelboard. Klubbkonsptet Get Dancy på Parkteateret er ALLTID gøy! Tjåka dansegulv, med den beste dansemusikken og glowsticks som regner fra himmelen. Også hender det at noen rå artister/band som kjører minikonsert.

Pannekake
Crepe med nutella og jordbær. Foto: Marte Bratberg

– Smågodt kjøper jeg på favorittstedene for smågodt er Yummy Heaven i Torggata eller Godteslottet på Bislett. Jeg er en sucker for pannekaker med nugatti, jordbær og krem/is. Innmari gode hos Les Crêpes D’Elen på Frogner eller Creperie de Mari på Grunerløkka.

Vettakollen. Foto: Marte Bratberg
Vettakollen. Foto: Marte Bratberg

– Hva er det man bør gjøre i Oslo om vinteren?

– Stå på skøyter i spikersuppa gjør jeg en gang per sesong.. Har hvert år store planer om å ake korketrekkeren ikke gjort det ennå, men jeg har hørt at det er vilt gøy. Om du vil gå tur er Vettakollen et godt tips, passe turlengde, også hvis du tar banen til Sognsvann er det ca 5 kilometer tur retur med deilig utsikt.

Marte og kjæresten Anders Børseth.
Marte og kjæresten Anders Børseth.

– Hva liker du best med å bo i byen?

– Du har alt rundt deg hele tiden, og du kan gå til det meste. Og så elsker jeg Øya.

Oya Marte Bratberg

(Visited 15 363 times, 3 visits today)

Legg igjen en kommentar