Fredag 13. blir lykkedag for skaterne – i dag åpner Oslo Skatehall

Kultur, Oslo, Ukategorisert

Oslo Skatepark
Foto: Finn Ståle Felberg/Kultur- og idrettsbygg

Fredag 13. betyr nok heller hell enn ulykke for alle Oslos skatere, i dag får de nemlig sin helt egne skatepark på Voldsløkka i Oslo. Det er Oslo kommune som står bak prosjektet, noe som er litt morsomt fordi politikerne historisk ikke har vært så positivt innstilt til skating. I perioden 1978-1989 var nemlig skating forbudt i Norge, det var verken lov å selge, kjøpe eller stå på skateboard (!).

Ironien i det tidligere forbudet gjenspeiles i arkitekturen på den nye skatehallen. Fasaden på bygget er unik og symbolsk, og dedikert til skatemiljøet i Norge. Morsetegnene, som danner mønsteret i de perforerte metallplatene, er en direkte avskrift av det tidligere norske totalforbudet mot bruk, salg og reklame for rullebrett, i morsetegn.

Oslo skatepark 2
Foto: Finn Ståle Felberg/Kultur- og idrettsbygg

Hallen har en særegen innendørs skatepark. Den 5,2 meter høye unike bowlen hviler på to trestrukturer og rager opp i 2. etasjes høyde som en av svært få i verden, og på den måten frigjør den plass til ytterligere 200 kvm med skateareal. Utendørs skateareal, som er på ca. 640 kvm, ferdistilles våren 2017.

Oslo skatepark 3
Foto: Finn Ståle Felberg/Kultur- og idrettsbygg

Hallen er virkelig fin, og jeg må som Sagene-beboer si at det er litt stas å få et så fint bygg i nabolaget.

Anlegget er tilpasset både nybegynnere og proffe skatere. Skatehallen tilfredsstiller  internasjonale konkurransekrav, så kanskje vil det være mulig å nasjonale og internasjonale mesterskap innenfor skate her i fremtiden?

 

 

(Visited 1 687 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar