Guide til Sagene, Bjølsen og Nydalen

Bydelsguider, Mat & drikke, Oslo

Favorittstrøkene

Sagene er mitt absolutte favorittstrøk i Oslo. Har nå bodd litt over tre år i bydelen, og ser frem til mange, mange fler.

I løpet av de siste årene har det skjedd en del på Sagene, Bjølsen og i Nydalen. Flere restauranter har åpnet (og overlevd), utrolig mange har tatt i bruk Nydalen Badeplass, og Odeon kino åpnet. Det er fint og viktig å ha et utvalg av spisesteder og aktiviteter utenfor bykjernen – så dersom du ikke har testet noe av det Sagene/Bjølsen/Nydalen har å by på anbefaler jeg absolutt å ta bussen/t-banen opp for å utforske.

Her er noen av mine favoritter:

Restauranter/barer

Astral (nå stengt): Om du er på jakt etter et bedre måltid på en restaurant med unik beliggenhet, er Astral stedet å gå. Astral har siden åpningen i 2016 høstet gode anmeldelser. Beliggenheten er helt perfekt, her kan du titte ut på Akerselva mens du spiser. På Astral kan man nyte et glass vin og spise noe enkelt i baren, eller gå for en helaften med smaksmeny. Menyen varierer etter årstiden, og består som regel av ti retter. Jeg testet høstmenyen for noen uker tilbake, og ble intet annet enn imponert. Norske, gode råvarer ble brukt til alle rettene, og drikkepakken besto av alt fra vin til norsk eplecider og musserende te.

Lupo (nå stengt): Trivelig norsk-italiensk restaurant på Lilleborg, like ved Astral og Det Andre Teatret. På Lupo er det god mat og aperol, og en litt hjemmekoselig stemning siden restauranten ligger mellom boligblokker. Prisnivået er også relativt lavt, aperolen ligger på under hundre kroner, det er slettes ikke verst i Oslo.

Pizza Pancetta Bjølsen (take-away): Pizza pancetta er raske og effektive, ekstremt hyggelige og serverer god pizza. Pizza Pancettas meny er todelt med «vanlig», italiensk pizza og gourmetpizza. Det er også mulig å kjøpe med seg pizzadeig om man har dårlig tid, men ønsker hjemmelaget pizza.

Tandoori Hut: På Tandoori Hut på Sagene har de god, og ikke minst rimelig, take away. Butter chicken er et veldig trygt valg, særlig sammen med peshawari-nan for den som er glad i søtt.

Nydalen bryggeri og spiseri: Nydalen Bryggeri og Spiseri har flere ganger blitt kåret til Oslos beste gastropub av Aftenposten, og det med god grunn. På menyen er klassikere som biff tartar, fish ‘n’ chips og entrecôte, men også alternativer som røkelaksmousse, kyllingconfit og «bangers and colcannon mash» (på godt norsk hjemmelagde pølser med potetmos og annet spennende tilbehør). Ølutvalget på Nydalen Bryggeri og Spiseri er godt, og som navnet tilsier serverer de også øl fra eget mikrobryggeri. Nydalen Bryggeri og Spiseri er et godt alternativ til barene i sentrum om man ønsker å bare ta en øl. Det er ikke spiseplikt på stedet.

Sagene lunsjbar: Sagene lunsjbar er det perfekte stedet å  nyte en øl eller et smørbrød en varm sommerdag. På menyen finner man salater, supper, smørbrød, burgere, samt fisk- og kjøttretter. Lunsjbaren i den formen den er i dag har holdt koken siden 2007, og er en viktig institusjon på Sagene!

Mysterud Bar: I 2017 åpnet Mysterud Bar i Arendalsgata på Sagene. Ølutvalget er godt og loaklt, de fleste typene som serveres er fra Oslo-bryggerier. Det er også, som hør og bør, et godt utvalg av Sagene-øl på bade tap og flaske (enkelte av Sagene-variantene brygges i Arendal, men de fleste som selges på Mysterud er brygget i Oslo). I tillegg til et godt ølutvalg, står ulike viner og klassiske cocktails på drinklisten. Det er også mulig å kjøpe noe enkelt å spise, som oliven, oster og skinker, men gjengen bak baren oppfordrer de som er skrubbsultne til å spise på Sagene lunsjbar eller en annen restaurant i lokalmiljøet.

Les mer her: Ny bar har åpnet på Sagene

Kafeer

Kaffegram: Koselig kaffe- og lunsjbar som blant annet serverer hjemmelagde salater, supper og kaker. All mat og kaffe kan kjøpes som take-away. Pluss for koselig, liten uteplass hvor man kan sitte med pledd om høsten og nyte utsikten over Sagene kirke.

Kolonihagen: Midt mellom Astral og Lupo ligger Kolonihagens kafé/bakeri som har åpent alle dager. Her selges bakevarer, lett lunsj samt varm og kald drikke.

Godt brød: Mandelbollene, browniesen med hvit sjokolade, blingsene med pålegg… Listen over hva man bør kjøpe her, er lang. Godt Brød hadde først kun en liten filial i Nydalen, men nå er det en ganske stor kafé slik at man kan sitte ned og nyte (eller ta med ut i sola om sommeren).

Aktiviteter

Odeon kino: Min absolutte favorittkino i Oslo! Odeon har alt: Imax-sal, superfresg bar, brusmaskin der du kan få koffeinfri cola light med smak (!) og gode seter, for å nevne noe. Odeon ligger ved siden av Storo senter bare noen minutters gange fra Storo t-bane. Hva med å legge neste kinotur hit? Du kommer ikke til å angre.

Crossfit Oslo: Om du har lyst til å prøve en ny treningsform, er Crossfit Oslo stedet å besøke. Crossfit er en treningsform som kombinerer vektløftning, kondisjon, mobilitet og gymnastikk både innendørs og utendørs om været tillater det. På Crossfit Oslo må man først gjennom flere timer med basictrening sammen med andre nybegynnere slik at man lærer grunnøvelsene ordentlig og ikke blir overlatt til seg selv. Glem alt du måtte ha hørt om treningsformen tidligere – dette er virkelig for alle!

Nydalen badeplass: Mitt favorittsted for soling og bading. Nydalen badeplass ligger bare et par minutter fra Nydalen t-bane. I og med at vannet konstant renner gjennom badeplassen føles det alltid friskt og avkjølende.

Det andre teatret: Norges største improteater, Det andre teatret, ligger på Lilleborg like ved Astral, Lupo og Kolonihagen. Teatret ble startet av en gjeng som drev med improvisasjon på Chateau Neuf for noen år tilbake, og har i dag ukentlige forestillinger. Improvors og Såvidt en hit, som begge spilles i helgene, anbefales på det varmeste. Utrolig morsomt, og skuespillerne er imponerende gode til å improvisere. Det er også studentvennlige priser i baren (hallo portvin til 66 kroner!), samt godt utvalg av lokalt Oslo-øl.

Tur og trappeløp: Sagene er et supert utgangspunkt for tur. Her kan man gå nedover langs Akerselva til Grünerløkka og Torggata, eller oppover mot Maridalen og Frysja. Er du glad i trening og trappeløp er det flere trapper i Nydalen som er perfekt for trening, enkelte av dem har nemlig over 200 trinn.

Astral 13
Astral 14
Lupo
Astral 3
Astral 12
Sagene 1
(Visited 4 561 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar