Ny bar har åpnet på Sagene

Mat & drikke, Oslo

SONY DSC
Mysterud Bar åpnet i formiddag på Sagene.

Det er mange grunner til å like området Sagene/Bjølsen, en av dem er at nesten alle cafeene/barene er selvstendige, og overlever år etter år. På bare ett år har steder som Ekte Vare, Sofies Hage og Nest dukket opp i nabolaget.

Les mer her: Oppdag Sagene og Nydalen

I dag åpner nabolagets nyeste tilskudd, nemlig Mysterud Bar. Jeg tror jeg snakker for flere når jeg sier det har vært etterlengtet med en skikkelig lokal bar i nærmiljøet.

Valget av navnet på baren er langt fra tilfeldig. Mysterud har i en årrekke nemlig vært lokalbutikk drevet av tre generasjoner Mysterud. Gjengen bak selve baren er en gruppe Sagene-gutter som handlet kruttlapper, cowboy og indianerfigurer og Lego på Mysterud da de var små. Da Ove, som var den siste som drev lokalbutikken Mysterud, annonserte at butikken skulle legges ned for noen år siden spurte guttegjengen om de kunne lage en bar med samme navn som butikken. Dersom de fikk lov, skulle de beholde fasaden og så mye som mulig av interiøret. Ove sa ja, og renovasjon av lokalet kunne begynnte.

I dag, 3 millioner kroner og mange arbeidstimer senere, åpnet Mysterud bar i Arendalsgata. Historien og visjonen til Mysterud bar er egentlig ganske fin, du kan lese hele her.

Mesteparten av ølet på Mysterud er fra oslo-bryggerier, men det er også innslag fra utenlandske bryggerier, som denne fra Amager. Denne etiketter er faktisk forbudt i Sverige (!)
Mesteparten av ølet på Mysterud er fra oslo-bryggerier, men det er også innslag fra utenlandske bryggerier, som denne fra Amager. Denne etiketter er faktisk forbudt i Sverige (!)

Ølutvalget er godt og loaklt, de fleste øltypene som serveres er fra Oslo-bryggerier. Det er også, som hør og bør, et godt utvalg av Sagene-øl på bade tap og flaske (enkelte av Sagene-variantene brygges i Arendal, men de fleste som selges på Mysterud er brygget i Oslo).

Om du ønsker et alkoholfritt alternativ er norskprodusert kombucha et godt valg.
Om du ønsker et alkoholfritt alternativ er norskprodusert kombucha et godt valg.

I tillegg til et godt ølutvalg, står ulike viner og klassiske cocktails på drinklisten. Det er også mulig å kjøpe noe enkelt å spise, som oliven, oster og skinker, men gjengen bak baren oppfordrer de som er skrubbsultne til å spise på Sagene lunsjbar eller en annen restaurant i lokalmiljøet.

Tom Wivegh er en av 40 eiere av Mysterud Bar. Han er overveldet over responsen baren har fått av lokalmiljøet.
Tom Wivegh er en av 40 eiere av Mysterud Bar. Han er overveldet over responsen baren har fått av lokalmiljøet.

Åpningstider: Mandag til torsdag 14:00-00:00, fredag-søndag 14.00-01:00

 

 

(Visited 571 times, 5 visits today)

Legg igjen en kommentar