Hotel Norge – moderne og stilrent hotell i Bergen

Hoteller, Reise

Luksus i hjertet av Bergen

Sponset opphold

Etter nesten to år med totalrenovering, gjenåpnet Hotel Norge by Scandic i Bergen i slutten av juni. Hotellet åpnet dørene for første gang i 1885 (!), og har med sin sentrale plassering vært et viktig møtepunkt i Bergen sentrum i mange, mange år. Den omfattende renoveringen som har pågått de siste to årene har kostet i overkant av 600 millioner kroner, og hele hotellet har nå et moderne, nordisk og skikkelig fresht uttrykk.

I august ble mat- og interiørinteresserte bloggkollegaer Lars Fredriksen (Lars Spiser), Melissa Hegge, Celine fra Stockholmfood og jeg invitert av Anders Husa for å teste overnatting og det nye mat-tilbudet på Hotel Norge.

Ved ankomst ble vi tildelt superfine rom i niende etasje. Alle rommene i denne etasjen har egen balkong og superfin utsikt over byen. Dessverre/heldigvis var det noe galt med verandadøren min, og jeg ble derfor oppgradert til Dolk-suiten (etter gatekunstneren, som har flere verk på veggene i rommet) i tiende etasje. Rommet har blant annet to bad og verandaer, badstu, badekar, sofaområde, stor og myk seng, samt fri minibar! Ble så henrykt over å skulle tilbringe to netter på rommet at jeg nesten ikke fikk sove den første av dem, hehe.

Første kveld i Bergen spiste vi på Colonialen, mer om det kommer i en egen min-guide til Bergen. Kveld nummer to var vi alle invitert til å teste opplevelsen Chef’s Table i hotellrestauranten Nova. Det er tidligere Bocuse d’Or-vinner Ørjan Johannessen har fått det overordnede ansvaret for matserveringen på Hotel Norge (alt fra frokost til middag), det var også han og hans kokkekollegaer som laget mat til oss når vi testet Chef’s Table.

Kvelden startet med drink, makron med andelevermousse og ceviche i hotellbaren The Lobby, før vi gikk videre til Nova. Når man booker Chef’s Table, sitter man på et eget bord innerst i restauranten like ved kjøkkenet. Dette for å få en privat spiseopplevelse. Menyen består av retter spesielt valgt ut av kjøkkenet. Vi fikk blant annet servert smørstekt hummer, råmarinert kamskjell, villaks, vaktel, and, ishavsrøye og sitronmousse med hvit sjokolade – alt akkompagnert av deilige viner. Får litt vann i munnen når jeg tenker tilbake på det. Etter måltidet gikk turen videre til en av hotellets andre barer for chili martinis, kaffe og petit fours. En herlig avslutning på måltidet og kvelden.

Hotell Norge er et spennende, moderne og koselig hotell – perfekt om man vil unne seg litt luksus som turist, eller trenger en staycation i egen by. Jeg kommer definitivt tilbake! Drømmer fortsatt om Dolk-suiten.

hotel norge 4
hotel norge 3
hotel norge 31
hotel norge 7
hotel norge
hotel norge 5
bergen 6
hotel norge 8
hotel norge 11
hotel norge 30
hotel norge 12
(Visited 608 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar