Talor & Jørgen – Oslos eneste donutshop

Mat & drikke, Oslo

Donutdilla

NB: Det har skjedd endringer siden denne saken ble skrevet. Det som omtales som Talor & Jørgen i denne saken heter i dag My Ugly Baby. Talor har startet sitt eget sted, som heter Talormade. Dette er i samarbeid med Åpent Bakeri.

I løpet av de siste ukene har jeg besøkt Talor & Jørgen, Oslos eneste donutshop, flere ganger. Helt siden stedet åpnet i desember i fjor har det vært lange køer fra åpningstid, men nå har det avtatt litt. Når det er sagt har stedet stort sett utsolgt hver dag, så om du ønsker å teste en spesiell donut kan det være lurt å komme tidlig.

Det er australske Talor Browne som har skapt donut-hysteri i hovedstaden. Browne kom til Norge for å jobbe med kaffe (noe hun også gjør – sammen med Jørgen brenner og selger hun også kaffe), men laget i forbindelse med Restaurant Day i 2016 donuts hun solgte fra kjøkkenet sitt. Interessen var enorm, og førte til at hun arrangerte pop-up-salg av donuts en eller flere ganger i måneden gjennom 2016 og 2017. Prosjektet het den gang Fryd, og ble på kort tid svært populært. Folk, meg selv inkludert, sto opp til en time eller mer i kø for å få tak i donuts når en pop-up dukket opp.

Som nevnt innledningsvis er folk fortsatt gale etter donutsene til Talor & Jørgen, og besøker du kafeen lørdag formiddag må du belage deg på kø. Et lite tips er derfor å komme en hvilken som helst annen dag, gjerne tidlig. Jeg har vært innom flere ganger i 12-tiden, da har det vært god plass og mange donuts igjen.

Donutene er faktisk utrolig gode, og håndlaget av naturlige ingredienser. Om de er verdt å stå en time i kø for er jeg litt usikker på, men velsmakende er de hvertfall. Har foreløpig bare smakt sjokolade, salt karamell og bringebær/pistasje, men kommer til å bruke vinteren til å smake meg gjennom sortimentet.

Adresse: Youngs gate 9

donuts-2
donuts-1
(Visited 20 779 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar