10 Oslo-steder testet den siste tiden

Mat & drikke, Oslo

Suppe, brunsj og comfort food

Når jeg teller opp hvor mange steder jeg har spist på i Oslo så langt i 2018, er det ganske mange, men de fleste besøkene har ikke endt opp i innlegg her på bloggen. Det er litt synd, i grunn, så her er et samleinnlegg med alt:

Januar og februar har vært to veldig kalde måneder, suppe har derfor stått høyt på cravings-listen. Foreløpig har jeg testet suppen på Funky Fresh Foods og Lio’s Café. Suppene på Funky Fresh Foods er veganske, da jeg var innom sto blomkål- og kokosmelksuppe på menyen. Denne var helt ok, kunne gjerne smakt mer av det ene eller det andre (altså blomkål eller kokos), men brødet som ble servert til var veldig godt. På Lio’s Café har de bare tre suppetyper: Tomatsuppe, søtpotetsuppe og månedens spesial. Valget falt for min del på tomatsuppen, denne var kjempegod og kostet bare 79 kroner. Om jeg skal trekke på noe, må det være at suppen ble tatt ut av kjøleskapet og varmet opp. Det er liksom noe eget med fersk og rykende varm suppe. Når det er sagt er stedet koselig og perfekt for en enkel middag etter jobb, jeg kommer definitivt tilbake for å teste søtpotetsuppen.

Når vi først er inne på kategorien bra og billig, må Lille Saigon 1 også nevnes. Stedet har holdt til på Youngstorget i en årrekke, og høster titt og ofte høye terningkast bland anmelderne. På Lille Saigon får du god, vietnamesisk mat. Risvermicelle med svin eller kylling er alltid en sikker vinner. Dette stedet passer best for en rask middag etter jobb eller før andre ærend på Youngstorget.

Brunsj har som vanlig også stått høyt på testlisten min. Så langt i år har jeg rukket å teste Gunnars Generasjonsbar, Vespa & Humla og Fru Hagen. Generasjonsbaren ligger i Torggata og er et av Oslos hotteste brunsjsteder akkurat nå. Her serveres frokost og drinker fra morgen til kveld. Lunsjmenyen har et fint utvalg og maten smaker godt, men prisene er litt stive i forhold til råvareprisene. Vespa & Humla er en italienskinspirert restaurant som ligger gjemt i Københavngata. Pluss for at de er eneste lunsjsted i Oslo som serverer frokostfjøl du kan velge innholdet på selv. Enkelt og godt, men fortsatt ganske langt unna steder med lignende konsept i feks. København.

I tillegg til flere rimelige etter-jobb-middager og helgebrunsjer, har jeg vært på et par finere steder. Hitchhiker på Mathallen er definitivt et av høydepunktene. Her får man streetfood fra hele verden servert i kule omgivelser. Har skrevet et eget innlegg om dette stedet, det kan du lese her. Et annet høydepunkt er Piscoteket som ligger i Torggata. Piscoteket serverer mat fra det peruanske kjøkken. Menyen er liten, men god, cevhcihen er et absolutt must og kanskje Oslos beste. Har også spist på Nikay i Operapassasjen med jobb. God service, rimelig tasting-meny og bra beliggenhet om man skal videre ut etter middag.

Har også rukket en tur innom fantastiske Andre til høyre, vil påstå at dette er Oslos stiligste og fineste bar. Dra innom, bestill en drink og nyt interiøret om du ikke har vært der enda.

Sist, men ikke minst, har jeg vært flere turer innom Talor & Jørgen, Oslos eneste donutkafé. Vil du lese mer, sjekk ut dette innlegget.

(Visited 3 273 times, 2 visits today)

Legg igjen en kommentar