Oslotips: Her handler du det lille ekstra til påskeegget

Mat & drikke, Oslo

Det lille ekstra

Jeg er en skikkelig godtemons, og syns at en viktig og essensiell del av påsken er å spise skikkelig godt påskegodteri. Vi er heldige i Norge, flere norske produsenter lager sykt god melkesjokolade til en billig penge (innser at jeg er litt subjektiv her, men har flere ganger sett turister hamstre med seg melkesjokolade fra Tax Free-butikken på Gardermoen). Selvom påskemarsipan fra Nidar og melkesjokolade fra Freia er ganske godt, er det gøy å fylle påskeeggene med noe litt ekstra spennende. Her er tips til steder der du får tak i det lille ekstra:

Pascal

Mitt absolutte favorittkonditori i Oslo. I tillegg til veldig god lunsj og byens kanskje beste kaker, har Pascal masse håndlaget konfekt og godteri. Marsipan med appelsin eller pistasje lages til påske og jul og smaker sinnsykt godt. Det samme gjør deres trøfler med salt karamell. En boks koster drøye 170 kroner (!!), men det er søren meg verdt det.

Sebastien Bruno

Sebastien Bruno har filialer flere steder i Norge. Makroner og konfekt selges i alle filialene, enkelte av dem har også kaker. Sebastien Bruno er flinke til å selge sesongbaserte varer, og lager for eksempel makroner med solbærkaramell og jordbærkompott om sommeren, og påskeegg med diverse fyll til påske. Påskeeggene er sinnsykt gode, synd de bare selges noen måneder i løpet av året. Makroner med salt karamell, og marsipankuler med sjokolade og pistasje er sikre vinnere i påskeegget.

Sverre Sætre

Sverre Sætre lager fine og velsmakende kaker, konfektbiter og makroner i sitt konditori på Frogner. Sjokoladeeggene som selges til påske, er laget i mørk sjokolade, og dekorert for hånd med farget sjokolade. Mer unikt får du det ikke. Er du ikke så glad i mørk sjokolade, anbefales konfektbitene med salt karamell, makroner eller kake med pasjonsfrukt og nougat.

Summerbird

Summerbird er et dansk, økologisk sjokolademerke. Blant varesortimentet til godteprodusenten er marsipan, sjokoladetrukkede mandler og den danske spesialiteten «flødeboller». Det meste produsenten lager med lakris og hvit sjokolade, er sinnsykt godt. Til påske selger Summerbird har de også ekstra store konfekt-sjokoladeegg med deilig fyll som salt karamell og pasjonsfrukt. Skal du slå skikkelig på stortromma og overraske, bør du gå porselen- eller sølveggene flyt med konfekt. Det er en sikker vinner, eggene kan også brukes som godteskåler år etter år. Summerbird har egen butikk i mathallen på Steen og Strøm, men selges flere steder i byen.

Yummi Heaven

Søtt, salt eller surt. På Yummi Heaven har de alt du kan tenke deg av smågodt, så her finner du garantert noe for enhver smak. Yummi Heaven har flere filialer på Arkaden, Storo Storsenter og i Torggata.

Lakrids

Johan Bülow eksperimenterer stadig med nye måter å bruke lakris på, og hos Lakrids får du alt fra lakris med sjokolade til bringebær eller mint. Lakrids selges i flere forretninger, men aller best utvalg er det på flagskipbutikken i kjelleren på Steen og Strøm.

(Visited 2 272 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar