Ti ting du kan finne på i Oslo i påsken

Kultur, Mat & drikke, Oslo

Påskehygge i byen

Endelig er påsken her! Syns påsken er så koselig, uansett om den tilbringes på hytte eller i byen. For min del blir det jobb og bypåske, men jeg har allerede lagt planer for de neste dagene. To kinoturer (en av dem påskekino), pizza på Tranen, en tur langs Akerselva med god krim på øret og lammestek hos familien står på agendaen.

Skal du tilbringe påsken i Oslo? Her er ti tips til ting du kan finne på:

Unn deg god brunsj

Nedre Foss Gård disker opp med egen påskebrunsj med blant annet røkt lammelår, eggeretter, asparges med hollandaise, brioche med ost og marmelade og mye mer. Om du ønsker med tradisjonall brunsj med posjert egg og pannekaker, kan du sjekke ut et av stedene i brunsj-guiden min.

Test et nytt kaffested

Guide til noen av Oslos beste kaffesteder finner du her. Saken skal oppdateres, Stockfleths, blant annet, fortjener absolutt en plass i guiden.

Gå på kino

Forrige uke åpnet Odeon, Oslos største kinosenter, på Storo. Gøy om du ønsker å prøve noe nytt, hvis ikke er de gode gamle kinoene åpne også.

Ta en svipptur til Sverige

Hva med å få med deg bypåske i to byer? Bare tre og en halv time unna ligger Gøteborg, som absolutt har mye å by på. Besøkte nylig byen og fikk veldig mye ut av en helg. Bykjernen er ganske kompakt så du rekker å se det meste på en dagstur eller med en overnatting.

Se påske-improteater

Mandag, tirsdag og onsdag kan du se improforestillingen «Murder, she improvised» på Det andre teatret. I og med at dette er improteater, er åpningen i forestillingen forskjellig hver gang, men handlingen er alltid det samme; et mord blir begått, og skuespillerne skal finne ut hvordan og hvorfor med hjelp fra publikum. Om du skal ut å spise før teateret, er pizzarestauranten Lupo, som ligger like i nærheten, åpen hele påsken.

Stå på ski

Man må absolutt ikke på fjellet for å gå en fin langrennstur. Visit Oslo har laget en oversikt over flere skiløyper det er mulig å gå her. Er det snowboard eller slalåm som gjelder, har Tryvann åpent i påsken.

Slapp av i badstu

Hva med en tur i badstu etter en lang ski- eller gåtur? Det er påskesauna på Salt 25, 30 og 31.mars. Salt har tre saunaer. En av dem, Àrdna, er faktisk en av verdens største badstuer! Temperaturen i Árdna er rundt 60 °C, mens sherrytønna ved siden av holder 80–90 °C. Det er to kalde bad tilgjengelig, ett med saltvann og ett med ferskvann. Det er mulig å kjøpe med og drikke og ta med inn i badstuen.

Gå tur langs Akerselva og hør krimpod

Du har sikkert skjønt det nå, jeg elsker krim, i alle former. True crime, altså historier fra virkeligheten, er ekstra spennende, og stadig flere podkaster byr på nettopp dette. Om du bare skal høre én i påsken, anbefales Dirty John på det varmeste. Passer perfekt om du skal gå tur, vaske ned huset eller gå på langrenn – for det er nesten umulig å skru av! Andre gode podkaster er Sword and scale (her får du presentert et nytt case hver podkast), Uløst fra VG og selvsagt Serial om du ikke har hørt den allerede. Om du er interessert i historier fra Norge, er To hvite menn og Purk eller skurk, begge fra NRK, å anbefale.

Vær turist i egen by

Guidet tur i operaen eller til Harry Holes’ Oslo, dronning Sonjas KunstStall eller påskevandring langs Akerselva. Mulighetene for å se noe en litt annerledes del av Oslo er mange, se oversikt over når de ulike arrangementene finner sted her. Jeg har flere ganger vært turist i egen by, du kan lese om hva jeg har funnet på her og her.

Se påskekrim

God krim hører påsken til, og litt av sjarmen er å se påskekrimmene som går på tv. Om du ikke syns det er nok, eller ikke syns de er gode nok, kan følgende serier anbefales: Luther, River, Mindhunter, A handmaid’s tale (kanskje ikke krim, men skummel er den!), Big Little Lies, Sherlock, True Detective, Le Bureau, Broen, Boradchurch og The Fall. Selv er jeg godt i gang med The Sinner (NRK), og planlegger å se Collateral og Top of the lake etter anbefaling fra flere venner.

Illustrasjonen er laget av Jonas Larsen.

(Visited 2 323 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar