Mitt Oslo: Lars Andernach Fredriksen (Lars Spiser)

Mitt Oslo, Oslo

Kjører til oslo for å spise

Lars Andernach Fredriksen bor og jobber i Skien, men reiser ofte til Oslo og andre spennende steder for å spise. Matreisene deles alltid på Instagram, og noen ganger på bloggen hans Lars Spiser. Anbefaler å sjekke ut oppskriftgalleriet på denne bloggen, her finner du utrolig god mat som er enkel å lage.

Lars er en mann med mange talenter og hobbyer. I tillegg til å lage og dele oppskrifter på bloggen tar han superfine bilder, har en matspalte i Telemarksavisa, jobber fullt med rusomsorg, er alenefar for to jenter og synger i Oslo Gospel Choir. Mannen har også vært med i MGP en gang i tiden!

Kunne skrevet langt om Lars, men i og med at denne spalten handler om mat og Oslo, holder vi oss til det.

– Du reiser titt og stadig til Oslo for å spise. Hvorfor det?

– Jeg rømte bygda da jeg var 19. Og frem til jeg var 30 bodde jeg i Oslo. Den perioden arbeidet jeg som sanger og var mye på reise. Disse årene ble jeg lidenskapelig opptatt av mat og drikke. Da jeg fant meg selv tilbake i Skien har alle ledige stunder gått med til å koke og spise. Alle ferier har blitt brukt til matreiser og helgene benytter jeg ofte til måltider sammen med venner i Oslo. Vi har fantastisk tilgang på gode råvarer i Telemark – noe som har ført til at jeg har blitt brukbar på kjøkkenet, men skal man ut å spise så ender jeg ofte i Oslo.

– Hva er dine favorittstrøk i Oslo?

– Det må bli Løkka og Frogner

– Beste aktivitet å gjøre med barna?

– Byvandring, picnic i parkene og fine kunstutstillinger. Og lange måltider på Le Benjamin.

Dette er Lars sine yndlingssteder i Oslo:

 Frokost/brunsj

Min absolutte favoritt er Grådi på Tøyen. Dette er et forholdsvis nytt sted for meg, men da vi snublet over det i påsken endte vi opp med å spise frokost/brunsj der 3 dager på rad. Et fantastisk sted med enkle, rimelige retter pakket med smak. De har gode drikkealternativer, også alkoholfrie. Nå som solen endelig varmer litt er det perfekt å ta med seg et glass ut i solveggen der!

Brunsjen på Nedre Foss Gård er også verdt å oppleve, ikke minst på grunn av de fantastiske rommene, interiøret og atmosfæren. At du har tilgang på vinkartet trekker jo heller ikke ned. Maten er god, ikke fantastisk, men totalopplevelsen gir en deilig start på dagen.

Åpent Bakeri på Torshov er også en favoritt. Ekte bakere som lager ekte og fantastiske bakverk. Sandwich med fennikelsalami er verdt en oslotur alene. At stedet smyger seg over til å bli byens beste pizza-sted på ettermiddagen er også verdt å få med seg. Da tar nemlig Lofthus Samvirklag over bakerovnen. Har du ikke sjekket ut deres pizza med reinsdyrcarpaccio så har du noe herlig i vente!

Vippa 10

Lunsj

Det er så mange bra steder, men mine favoritter er, i rangert rekkefølge:

Sentralen – ujålete nordisk midt i gryta. Prøv deres avokado-sandwich! Grillet brød, moden avokado og cayenne – digg! Vingen Bar – perfekt beliggende i Astrup Fearnley-museet, nordisk interiør, digge bakevarer og perfekt Egg Benedict. Strand Restaurant. Jeg er fullt klar over at jeg befinner meg på utsiden av bygrensen nå, men det er bare en kort busstur ut av sentrum. Her finner du bakeri og restaurant. Lunsjen i restauranten er alltid en glede, og drikke alternativene du har å velge i er en glede.

Vippa. Oslos svar på Københavns Papirøen. Ikke like godt utvalg av streetfood, ikke like godt utvalg drikke, ikke like kult – men det er en start. Late formiddager med en bao, kald drikke og stekende sol må jo bare elskes!

SONY DSC

Middag

Jeg har mine absolutte favoritter, til forskjellige anledninger. Det er nesten smertefullt å røpe dem, men gode ting er til for å deles!
 Siden jeg bor i Skien så er Oslo ofte synonymt med helg for meg. Jeg kaster meg i bilen etter arbeidsuken, parkerer bilen for noen døgn, installerer meg i hytta i byen og logger inn på Ruter-appen. Da er ofte klokken blitt 21 og sulten uovervinnelig. Slike kvelder ender jeg ofte opp på Le Benjamin (hvor jeg spiser i baren siden jeg ikke har husket å bestilt bord) Her får du klassiske franske bistroretter, og alt smaker godt. Le Benjamin er også ungene sine klare Oslo favoritt. Barnemenyen her er to die for!

Blir det ikke Le Benjamin blir det Pjoltergeist eller Arakataka – eller som oftest begge to. Jeg digger den uformelle stemningen på Pjoltergeist. De får alltid plass til en til i baren og maten til Alti stopper aldri å overraske. At noen klassikere også alltid er å finne liker jeg. Pjoltergeist er også et av Oslos beste steder å utforske naturviner.

Arakataka, og da særlig matbaren der er også en skattet favoritt. Uhøytidelig, enkle og rimelige retter, fulle av smak. Etter at de ansatte en drikkeansvarlig fra nettopp Pjoltergeist, har også utvalget blitt et eventyr.

Andre steder jeg liker godt er Kamai, Happolati, Kolonialen, the Pink Elephant, Cru, BA53, og Fyr Bistronomi. Og så må man jo elske Maaemo, når man tar seg råd til denslags.

Tim Wendelboe 1
Tim Wendelboe 2

Kaffe

Tim Wendelboe – noen ganger holder det med en kopp kaffe til frokost for meg. Og hvorfor nøye seg med noe annet enn verdens beste kaffe? Å bestille din favoritt eller forsøke deg på ukens utvalgte, sitte i vinduskarmen og se ut på atletene på Cuba, helt uten å bli svett selv, er en god start for meg.

Supreme Roastworks er jeg også glad i.

Torggata botaniske 3

Barer

Territoriet – ingen over, ingen ved siden! Her kan både tanker og cash fly.

Eller liker jeg Brutus på Tøyen for natursvin.
Torggata botaniske og 
Himkok for drinker.

Staycation brutus 2

Beste nykomling

Jeg gleder meg til å sjekke ut Nemesis og Galt. Siste nykomling jeg forsøkte var den indiske restauranten The Pink Elephant på Tjuvholmen. Veldig gøy sted hvor de bruker kortreiste råvarer og lager fine dining basert på klassiske indiske råvarer. At en av landets beste sommelierer, Robert Lie finner frem drikke trekker ikke ned.

(Visited 3 083 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar