Oslotips: Fem gode salatbarer

Mat & drikke, Oslo

Favorittlunsj

En god salat, gjerne med fersk brød til, går rett hjem hos meg som lunsjfavoritt. Som regel blir det gjerne en egenkomponert variant fra kantina på jobb, men innimellom stikker jeg innom ett av disse stedene for en skikkelig luksus-salat.

Kvadrat Salat

I prinsens gate ligger Kvadrat, en salatbar hvor du kan plukke og mikse din egen salat til en rimelig penge. Kun vegetar, men de lager veldig gode falafler og mini-omeletter. Kvadrat lager, i tillegg til en av byens beste salatbarer, digge sandwicher av hjemmelaget focaccia, samt kaldpresset juice.

Adresse: Prinsens Gate 18

Lett

På Lett får du kjøpt salater, wraps, supper, kaldpressedejuicer, chiapudding og diverse snacks. Salatene finnes i ulike størrelser, og man blir god og mett av stor/ekstra stor. Falaffel-salaten med yoghurtdressing er absolutt å anbefale.

Adresse: Flere filialer, se oversikt her

Modern Greens

Modern Greens ligger i Vikaterassen, og drives av amerikanske Leigh Nicols. Nicols har bodd og jobbet i New York, noe som reflekteres i salatene som serveres på Modern Greens. Her kan du få syltet shitakesopp (veldig godt) og chilidressing med peanøtter på salatene. Her finnes både vegan- og kjøttvarianter, det er også mulig å legge til avocado og ekstra proteiner.

Adresse: Håkon VIIs Gate 10

Blings

På St.Olavs Plass ligger Blings. Her selges masse gode bakevarer fra Åpent Bakeri, men også superdigge salater. Salaten på bildet er av typen reke/risnudler fra Blings. For en hundrings får man salat, müslibrød (det er bare SÅ godt) og smør – ganske rimelig, kun Kvadrat slår Blings på pris.

Adresse: Sankt Olavs Plass 3

Funky Fresh Foods

På veganske Funky Fresh Foods, som ligger inne på DogA, lages daglig deilige, miksede salater. Kjøp en, to eller tre varianter, gjerne med hummus og falaffel til. På Funky Fresh Foods har de også veldig godt brød og vegansk aioli, samt velsmakende, hjemmelagde supper.

Adresse: Hausmanns Gate 16

(Visited 12 858 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar