En helg i København

Danmark, København, Reise

Dejlige danmark

Helgen som var ble tilbrakt i København, en deilig by jeg gjerne reiser til flere ganger i året. Denne gangen bodde vi på Hotel Phoenix, som er et steinkast fra Nyhavn. Utrolig koselig hotell med god frokost og veldig ok beliggenhet.

Med 20 grader og sol var en tur innom vinbaren Ved Stranden 10 for et glass vin i solen et must. De ansatte er hyggelige, ivrige og kan vin. Bare gi et par hint, og de finner noe som passer smaken din. På Ved Stranden 10 har de for øvrig et veldig godt utvalg naturvin du kan kjøpe med deg hjem.

I tillegg til å være masse ute og bare nyte været, spiste vi lunsj på Far’s Dreng, middag på Maven, og hadde ølsmaking på Taphouse. Anbefaler alle disse stedene, Maven var absolutt et høydepunkt.

Siste dagen var satt av til lunsj på Palægade. Vi var litt optimistiske og håpet på drop-in, men det viste seg å være umulig en søndag formiddag, så det får bli neste gang.

Selvom god mat og drikke alene er gode grunner til å dra til København, skader det ikke å være litt kulturell også. Vi var innom Glyptoteket, der er det virkelig fint og avslappende. Kafeen er veldig innbydende, og serverer utrolig god irish coffee (og vanlig kaffe) og bakverk. Eget innlegg om Glyptoteket kommer.

En annen museumsanbefaling er Designmuseum Danmark, som ligger i en gammel rokokkobygning i Bredgade. Museet huser historiske samlinger av europeiske og asiatiske kunstverk. I tillegg er en rekke danske designobjekter stilt ut. Det er særlig fokus på objekter laget av Poul Henningsen, Kaare Klint og Arne Jacobsen – som alle er unike skikkelser innen for dansk design. I museumsbutikken er det masse fint og fristende, det samme gjelder for så vidt kafeen der du kan spise lunsj eller kake.

Hva er ditt favorittsted i København? Del gjerne i kommentarfeltet!

Kobenhavn 8
kobenhavn 13
Kobenhavn 4
kobenhavn 10
(Visited 2 469 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar