Guide til gode brunsjsteder i Oslo

Mat & drikke, Oslo

Tid for brunsj

Bloggens desidert mest leste innlegg er dette som handler om hvor du bør spise brunsj i Oslo. Siden innlegget ble skrevet i 2015 har det dukket opp masse nye, spennede steder, så det var virkelig på høy tid med et nytt og oppdatert innlegg.

Det er fortsatt en god del steder jeg har igjen å teste, så kommer til å oppdatere guiden kontinuerlig.

Hvor liker du å spise brunsj i Oslo? Del gjerne i kommentarfeltet!

Grådi 1

Grådi

Tøyens beste brunsj får du hos Grådi. Restauranten har en fast lunsj- og middagsmeny på hverdager, og en egen brunsjmeny i helgene. Menyene på Grådi er sesongbasert med smakfulle og morsomme kombinasjoner. Heldigvis er det noen retter som er faste, for eksempel hjemmelagde, luftige pannekaker med stivpisket rømme og nyrørte blåbær. En perfekt avslutning på et salt brunsjmåltid, eller som en liten frokost om du er glad i søtt.

Adresse: Sørligata 40

Brugata lanndhandleri

Brugata landhandleri

Kafé og landhandler (derav navnet), Brugata Landhandleri ligger noen hundre meter fra trikke- og busstoppet. Lokalet er romslig, og har plass til ganske mange lunsjgjester. Jeg har vært innom to ganger, og fått bord begge gangene. På menyen er det typiske lunsjretter som sandwicher med pålegg fra norske produsenter som Idsøe, havregrøt med spennende topping, og salater.

På Brugata Landhandleri er maten forholdsvis rimelig sammenlignet med andre lunsjsteder. Grøten koster 69 kroner (og porsjonen er mye større enn hos feks. Grådi), og en mettende sandwich koster litt mer. Litt over hundre kroner for en mettende lunsj med drikke er veldig ok. Servicen er også god, de ansatte er hyggelige og oppmerksomme.

På kvelden blir stedet bar. Perfekt for en laidback kveld.

Adresse: Brugata 9

SONY DSC

Oslo Raw

Oslo Raw driver med kurs, catering og eventer innen raw food, samt eget bakeri på Adamstuen Torg. Bakeri er kanskje en litt misvisende betengnelse i og med at ingenting av det som selges der er stekt. Raw food er nemlig rå mat som ikke er prosessert eller varmet opp over 42 grader. Oslo Raw er også vegansk, så her får du ingen retter med kjøtt eller melkeprodukter.

Menyen på Oslo Raw viser at man ikke alltid trenger kjøtt eller meieriprodukter for å lage spennende mat. Her finner du alt fra chiapudding og bowls til salater og kaker. Acai bowlen var faktisk en av de bedre jeg har smakt! Frisk og god med tydelig bringebærsmak og deilig topping. En av kafeens spesialiteter er «raw brunsj», som består av knekkebrød med masse godt, en skål chiapudding eller acai samt kaker.

Adresse: Ullevålsveien 82

Handwerk 4

Handwerk Botaniske

Handwerk Botaniske ligger veldig idyllisk til i Gamle Tøyen hovedgård, midt i botanisk hage. Kafeen er åpen hele året, og i sommerhalvåret er det også uteservering. Kafeen er åpen alle dager 10-17, på torsdager er det åpent helt til 19 i forbindelse med torsdagsmiddag, et spennende konsept.

Matutvalget varierer fra dag til dag, men boller, tøyensveler, eggeretter og suppe serveres hver dag. I helgen kan du bestille husets brunsjtallerken (du ser den på bildet over) med egg, brød, pålegg, appelsin og yoghurt med granola. Namnam!

Adresse: Sarsgate 1

Pannekaker Nighthawk Diner

Nighthawk Diner

Nighthakws frokostmeny består av egg i diverse former, gresk yoghurt, bagels og pannekaker. Frokost serveres hele dagen, men kommer du etter 11 kan du plukke fra resten av menyen (hvor du blant annet finner burgere) også. I helgen er det sannsynligvis kø om du kommer etter 12, så det er lurt å bestille bord om du ikke liker å vente.

Adresse: Seilduksgata 15 a og Bygdøy allé 15

Sthanshaugen 20

Pascal

Fransk bistro og konditori som har filialer flere steder i byen. På Pascal kan man stikke innom for å handle franske delikatesser i form av is, kaker og konfekt, eller sitte ned og spise ekte, fransk lunsj eller noe søtt. På lunsjmenyen finner du franske spesialiteter som løksuppe, quiche (byens beste?!) og croque monsieur. Avslutt for all del med kake og en god kopp kaffe. Bringebærmousse-kaken er supergod, og ikke minst en fryd for øyet.

Adresse: Flere filialer, se oversikt her 

åpent bakeri 1

Åpent Bakeri

I fjor en gang fikk endelig et av mine favorittbakerier, Åpent Bakeri, egen brunsjmeny. Slik jeg har forstått det har de ulikefilialene forskjellig meny, men har sett at acai bowl, egg og bacon, suppe og croque monsieur serveres flere steder.

Har foreløpig bare testet egg og bacon på United Bakeries på Paleet (som drives av Åpent Bakeri), smakte som det skulle og ble servert med godt brød og smør til. Gleder meg til å teste både hjemmelaget suppe og croque monsieur, gjerne på Tranen eller Torshov, som er mine favorittfilialer.

Adresse: Flere filialer, se oversikt her

miss sophie

Miss Sophie

Art deco-inspirert restaurant like ved Solli Plass. Brunsj serveres kun i helgene. Litt små porsjoner, men god mat. Passer om du ønsker å pynte deg og drikke et glass musserende til brunsjen. Det er ofte kø lørdag og søndag formiddag, så book bord om du ikke ønsker å vente i en halvtime.

Adresse: Henrik Ibsens gate 4

(Visited 4 558 times, 31 visits today)

Legg igjen en kommentar