Island på 48 timer: Spennende naturopplevelser og kulinariske overraskelser

Island, Reise

årets siste tur

Tur sponset av Icelandair

Årets siste dager ble tilbrakt på Island. Har besøkt det fascinerende landet tidligere, men måtte reise hjem etter kort tid og har siden ønsket å dra tilbake. Da jeg var så heldig å bli invitert til å utforske Island av Icelandair i romjulen takket jeg selvsagt ja. Har reist med Icelandair flere ganger før, men denne turen fikk jeg endelig testet Saga Premium, som er selskapets businessklasse. Skal si det var skikkelig deilig å bli vartet opp med god flymat og champagne mens film rullet over skjermen. Inkludert i Saga Premium er wifi, ekstra bagasje, lounge-tilgang, matservering og så videre.

Gjorde i forkant av turen en del research og fink masse god matinspirasjon i denne reiseguiden til Helles Kitchen. Det har skjedd mye spennende på matfronten på Island bare det siste året, og flere litt eldre guider mangler nye steder. Det er litt begrenset hva man rekker å spise på 48 timer, så stedene Nostra og Dill (den eneste Michelin-restauranten på Island) står på ønskelisten til neste tur. Dill ligger i et restauranthus i Hverfisgata 12 i godt selskap med Pizza with no name (som skal være Reykajviks beste pizza) og Mikkeller and friends.

Her er det du rekker å se, spise og gjøre på 48 timer på Island:

island 2
blå lagune 2

Den blå lagune


En av de mest populære turistattraksjonene på Island, og jeg kan forstå hvorfor. Det er noe fascinerende med å bade i varmt, mineralholdig vann. Vannet i lagunen er spillvann fra kraftverket Svartsengi, og holder rundt 38 grader.

Den blå lagune ligger like ved flyplassen, så det er lurt å besøke på vei til eller fra Reykjavik. Det er godt lagt til rette for å sette fra seg bagasje, så har du pakket badetøy i håndbagasjen går det fort som bare det å komme inn i spaet selvom det er folksomt.

blå lagune 1

Eyja Guldsmeden hotell


Trivelig hotell som ligger litt utenfor sentrum i rolige omgivelser. Rommet var i kjent Gullsmeden-stil innredet med himmelseng og organiske produkter.

Har bodd på Guldsmeden-hotellet flere ganger i år, sist i Berlin, og det syns det er et bra value-for-money-hotell.

Adresse: Brautarholt 10

guldsmeden reykjavik
reykjavik roasters

Reykjavik roasters


Bare et par minutter fra Eyja Guldsmeden ligger Reykjavik Roasters, en av Islands beste kaffebarer. Vi spiste frokost her første dagen – landbrød med pålegg, chiapudding og kaffe. Alt var godt og anbefales om du syns hotellfrokost er litt kjedelig.

Spiser du ikke frokost her anbefales det å teste kaffen uansett, den var så god at jeg måtte kjøpe med bønner hjem.

Adresse: Flere filialer, se alle her

island 6

Geysir, gullfoss og thingvellir nasjonalpark

Island er ikke stort, men har mye å by på både når det gjelder kulinariske overraskelser og spennende naturopplevelser. Vi brukte store deler av lørdagen på sightseeing og rakk å se Thingvellir Nasjonalpark, Geysirer og Gullfoss.

Om du er komfortabel med å kjøre på skikkelig hardt vinterføre er det mulig å leie bil, men vi valgte å reise på guidet tur i regi av Reykjavik Excursions. Turen gikk veldig effektivt og det var akkurat passe stopp på alle de tre stedene.

Neste gang kan jeg gjerne tenke meg en tur for å jakte på nordlyset, isbrevandring og Kirkufjell. Scener i sesong seks av Game of Thrones har nemlig blitt spilt inn ved Kirkufjell, som anses som et av de vakreste stedene på Island.

island 8
island 7
island 5
reykjavik 7
matur og drykkur 2

Matur og drykkur


Denne restauranten ligger i en gammel fiskefabrikk ved havna. Her serveres tradisjonell, islandsk mat fra kokeboka Matur (derav navnet), men med en moderne vri.

Vi bestilte julens tasting-meny og fikk servert masse godt som reinsdyrcroquetter med blåmuggost og kreklingsyltetøy, ørret med løyrom og flambert torskehode med en glaze av blant annet blåbær og kyllingkraft. Flambert torskehode er restaurantens signaturrett og bør testes.

Et ekstra pluss med Matur og Drykkur er at så å si all mat er kortreist, og servitøren kunne fortelle oss hvem som hadde levert kjøtt og fisk til restauranten. Ørreten vi fikk til forrett var fisket av faren til innehaveren, og bestevennen hadde levert reinsdyret.

Adresse: Grandagarður 2

matur og drykkur 4
matyr drykkur reykjavik
omnom scoholate reykjavik

Omnom sjokolade


Islenderne er gode på lakris og sjokolade. Omnom er en islandsk sjokoladeprodusent med fabrikk og utsalg på havnen i Reykjavik. Guidet tur gjennom fabrikken arrangeres mandag-lørdag og koster 3000 ISK (omtrent 240 norske kroner). Rekker du ikke dette anbefales det likevel å teste et par varianter av sjokoladen deres. Denne får du kjøpt i butikken inne på fabrikken, eller i diverse butikker og kafeer i Rekjavik.

Adresse: Hólmaslóð 4

reykjavik 8

Islands nasjonalmuseum


Reykjavik har flere spennende museer, og kjøper du Reykjavik Card får du tilgang til alle i 24 timer. Vi rakk bare innom Nasjonalmuseet, og det viste seg å være et godt valg. Her henger et utvalg verk av islandske og internasjonale kunstnere, mye av det moderne. Jaggu fant vi ikke to bilder av Munch også.

Adresse: Suðurgata 41

reykjavik 9
braud og co 4

Brauð & Co.


Her finner du Islands beste kanelboller. Braud og co har flere filialer i byen, og selger brød og deilige kaker. Det er få sitteplasser og egner seg derfor best for take-away.

Adresse: Frakkastígur 16, Fákafen 11 og Hlemmur Mathöll

reykjavik 11

Skál


Restaurant Skál ligger i mathallen Hlemmur Mathöll sammen med andre godbiter som Flatey Pizza og  Brauð & Co.

På Skál finner du flere typer spennende øl, drinker og småretter som kan deles. Vi gikk for pølse med remulade, ketchup, sennep og hjemmelaget sylteagurk. Anbefales!

Adresse: Laugavegur 107

skal reykjavik
hilton reykjavik

Hilton Reykjavik Nordica


Den andre natten i Reykjavik bodde vi på Hilton Reykjavik Nordica. God service og hyggelig lobby kjennetegner hotellet. Det er ingenting å si på rommene, men om du vil bo sentralt anbefales Canopy, som er Hiltons boutique-hotell midt i sentrum.

Hilton Nordica er et veldig godt utgangspunkt for sightseeing, og anbefales om du planlegger å bruke mest tid på sightseeing utenfor byen.

Adresse: Sudurlandsbraut 2

reykjavik 6

Bergsson Mathús


Hyggelig restaurant ved havna som serverer mat fra 07 til sent. Vi stakk innom for brunsj og bestilte brunsjtallerken, det var virkelig mye mat for pengene. Har hørt gode ting om lunsj og middag på stedet også, så her kan du trygt stikke innom uansett tid på dagen.

Adresse: Templarasund 3

island 1

Reisen til Island ble sponset av Icelandair, men stedene vi besøkte er valgt av meg. Det er ikke lagt noen føringer på innholdet. 

(Visited 1 248 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar