Favorittrestauranter i Oslo 2018

Mat & drikke, Oslo

Gamle og nye favoritter

2018 har vært et kanonår når det kommer til mat og drikke i Oslo, og som i fjor har jeg oppsummert hvilke restauranter som er mine favoritter.

Les mer her: Favorittrestauranter i Oslo 2017

Instagram spurte jeg hva som er deres favoritter i Oslo, og det var gøy å se at det er de samme stedene som jeg også mener utmerker seg som går igjen. Tusen takk for engasjement og tilbakemelding.

Restauranter som har blitt besøkt og likt, men som jeg ikke har vært på nok enda, er Katla, Edda, Ben Reddik og Fyr Bistronomi. I 2019 gleder jeg meg til å prøve Maaemo i januar og Galt i februar. Kanskje det blir nye favoritter?

Her er listen fra året som gikk:

Le Benjamin – Søndre gate 6
Fortsatt min favorittrestaurant i Oslo og et sted jeg alltid venter tilbake til. Fantastisk stemning og god, fransk «comfort food». Her skuffer maten aldri. Et sted jeg savner om det går for lang tid mellom hvert besøk.

Lofthus Samvirkelag Tranen og Torshov – Waldemar Thranes gate 70 og Åsengata 42
På jakt etter supergod pizza? Da er Lofthus Samvirkelag Tranen eller Torshov stedene å gå (syns ikke de andre filialene lager like god pizza). Trøffelsalami er en evig favoritt.

Arakataka – Mariboesgate 7
Nok en perle ved Torggata. Menyen til Arakataka består av en rekke deilig småretter, bestiller man fem eller flere koster hver rett kun 129 kroner, det vil jeg si er skikkelig value for money. Pepperkrabben er utrolig god, og desserten med munk, gran og steinsopp vil jeg påstå er en av byens beste akkurat nå. Dra på Arakataka før denne fjernes, du vil ikke angre.

Astral – Ivan Bjørndals gate 25 (permanent stengt)
Herlig restaurant som ligger rolig til ved Akerselva. Her kan man stikke innom for en helaften med fem eller ti retter, eller for å smake på en eller flere småretter. Spennende vinkart og fantastisk beliggenhet er også pluss.

Night Pig – Bernt Ankers gate 37
Night Pig er Koie Ramens lillesøster. Her serveres asiatiske småretter og drinker, masse god vin og japansk øl. I første etasje er det bar, og i andre etasje restaurant. Har vært innom for både en drink og en helaften med mat og drikke, og kan skrive under på at stedet leverer på begge deler. Om du besøker restauranten må du teste baoene, gyoza, sashimi, pollock fritters, purin og plommesake.

Girotondo – Youngs Gate 19
Endelig et nytt, solid pizzasted! Girotondo i Torggata har på kort tid blitt en populær restaurant der booking er nødvendig, og jeg forstår hvorfor, for pizzaen seiler opp som en av de beste i byen på høyde med Tranen. Ekstra pluss er det også at dette ligger vegg-i-vegg med Oslos fineste bar, Andre til høyre. 

Jewel of India – Grefsenveien 6 og Oscars Gate 81
En av byens beste, indiske restauranter. Som Sagene-beboer sverger jeg til filialen på Nordpolen for take-away. Skal du ut å spise er nok Frogner-filialen hakket hyggeligere.

Pedros Vinbar – Hegdehausveien 36C (permanent stengt)
Skandinavisk interiør, portugisisk vin og lokalmat – dette er Pedro’s Vinbar kort oppsummert. Mannen bak det hele, Pedro fra Portugal, er verdens beste vert som serverer gode viner (mye natur/biodynamisk) til greie priser. Et must å stikke innom om du ikke har vært der allerede.

Kverneriet – Kirkeveien 64B og Henrik Ibsens gate 100
Ingen over, ingen ved siden, på Kverneriet finner du Oslos beste burger. Umami og The boss blir aldri feil. I 2018 fikk Kverneriet endelig også online booking, så nå er det slutt på skuffende bomturer til en fullstappet restaurant.

Einer – Prinsens Gate 18
Prinsens gate har virkelig blomstret de siste årene. Fra å være en ganske kjedelig og anonym gate har det blitt en av Oslos mest spennende handlegater. På matsiden har det heldigvis også skjedd litt, og det siste tilskuddet er restauranten Einer som åpnet dørene i august. I tråd med nyere, nordisk mattradisjoner varierer menyen etter sesong. Man kan velge mellom fire retter (650 kroner) og seks retter (850 kroner). Begge menyene kan fås med og uten kjøtt (animalia og botanica), og med eller uten drikkemeny. På Einer er det behagelig stemning og god mat, og stedet passer like bra for en date som med en kveld med venner.

(Visited 3 967 times, 2 visits today)

Legg igjen en kommentar