Mini-guide til Roma

Italia, Reise, Roma

48 timer i Roma

Årets første reise i 2018 gikk til Italias hovedstad, Roma. Har lenge hatt lyst til å reise til Italia, særlig Roma, så det var ikke en dag for tidlig å endelig gjennomføre det.

Vi var i Roma litt lenger enn 48 timer som overskrifter insinuerer, men kom veldig sent torsdag kveld, og reise hjem søndag etter frokost. Denne guiden er derfor basert på det vi rakk på to hele dager.

Roma er en by med svært mange spennende og viktige severdigheter. Det var skikkelig vanskelig å prioritere hva vi skulle se! Er klar over at det er et luksusproblem, altså. På dag en gikk turen til Colosseum. Er klar over at dette er en veldig populær attraksjon, men trodde faktisk køen skulle være noe kortere fordi vi reiste i januar, som tross alt ikke er høysesong for reisemålet. Så feil kan man ta! Da vi kom rundt 12-tiden på formiddagen var det kø tilsvarende en time, det var litt for lenge for vår del, så vi valgte å betale for guidet tur rundt Colosseum og Palatinerhøyde. Dette kostet 30 euro, men var absolutt verdt det, guiden var morsom og kunnskapsrik, og vi fikk masse ut av besøket.

Etter to guidede turer gikk turen videre til Trevi-fontenen, nok en ting man må se i Roma. Litt mye folk og vanskelig å komme til, men absolutt verdt å se.

Følte det var litt unødvendig å nevne disse åpenbare turistattraksjonene i en guide – så her er tips til deg som vil oppleve enda mer av det autentiske Roma:

roma 1

BO

San Anselmo hotel


Superkoselig hotell som ligger i et rolig villastrøk like ved bydelen Testaccio. Hotellet har høstet gode anmeldelser flere steder, og levde absolutt opp til forventningene. Koselige, romerske rom, hyggelig personale og superfin utsikt. Sengen var litt hard, og frokosten så-som-så, men hjemmelagde kaker og en helt nydelig hage man kan spise frokosten i, gjorde opp for det. San Anselmo ligger i gangavstand (ca. 20 minutter) til severdigheter som Colosseum og Palatinerhøyden, men i og med at det er utenfor sentrum, er det mellom 30-60 minutter å gå til flere severdigheter. Hotellet passer for deg som ønsker å bo litt utenfor sentrum og oppleve det autentiske Roma. På flere av restaurantene (anbefalinger finner du lenger ned i guiden) i Testaccio finner man bare italienere, det er moro.

Adresse: Piazza di Sant’Anselmo, 2

roma 9
roma 16
roma 5

SPIS

Da Michele


Veldig liten pizzasjappe som ligger i Spagna-området ved Trevifontenen. Her selges pizza al taglio (per stykke), og du betaler kilopris. Dette er ikke et sted du sitter ned og lunsjer, passer fint for take-away som du kan spise i solen. Hyggelig betjening, og maten som serveres er kosher.

Adresse: Via dell’Umiltà 31

roma 6
roma 19

SPIS

Gelato


Et must når man er i Italia, er å spise ekte, hjemmelaget is. Heldigvis er det mange gode is-steder å velge mellom rundt om i byen. Ved Trevifontenen ligger gourmetgelatostedet San Crispino, men om det er kø er det en flust av andre (like gode) steder i nærheten.

Il Gelato er en annen favoritt som har flere utsalgssteder i byen. All iskremen som selges der, er sesongbasert og helt uten konserveringsmidler.

SE

Galleria Nazionale d’Arte Moderna e Contemporanea


Planen var egentlig å se vatikanmuseet, men fordi dette var stengt besemte vi oss for å teste ut et av byens andre museer. Valget falt på Galleria Nazionale d’Arte Moderna e Contemporanea, som ligger i et gigantisk belle époque-palass utenfor bykjernen. Her finner man verk fra 1800- og 1900-tallet som en del av den faste utstillingen, samt aktuelle utstillinger med moderne kunst og foto.  Museet huser verk av blant annet Monet, Klimt og van Gogh.

Vi besøkte museet en lørdag, og da var det nesten ingen der! Sinnsykt deilig når man har stått og gått i kø for å se diverse andre romerske attraksjoner.

Adresse: Viale delle Belle Arti 131

roma 17
roma 15

SPIS

Caffè delle Arti


Caffè delle Arti er kafe-restauranten til Galleria Nazionale d’Arte Moderna e Contemporanea. Gå hit for lunsj før eller etter at du har besøkt museet.

Caffè delle Arti er todelt: En side serverer enkle sandwicher og salater, og den andre mer avanserte retter til en langt dyrere pris, så her er det altså noe for enhver smak. Anbefaler å sitte ute i hagen for å nyte været og utsikten om det er sol.

Adresse: Via Antonio Gramsci, 73

roma 13

SPIS

Flavio al Velavevodetto


Hjemmekoselige Flavio al Velavevodetto ligger i en superkoselig, rustikk villa malt i rødt. Vi måtte sjekke to ganger at det ikke var et hus, men faktisk en restaurant, før vi gikk inn. Spisestedet serverer enkel og god, italiensk mat. Hit går romerne for å spise, hunder er tillatt, og kelnerne kan kun noen få fraser på engelsk.

Prisene er forholdsvis lave, så det er bare å bestille antipasti, primi, secondi og dessert om du orker det. Porsjonene er ganske rause, så for min del holdt det med pasta og dessert – den beste tiramisuen jeg har smakt noen gang.

Flavio al Velavevodetto ligger i bydelen Testaccio, ni minutter fra Hotel San Anselmo.

Adresse: Via di Monte Testaccio, 97

roma 7
pizza da remo

SPIS

Pizza da Remo


Pizza da Remo er en av Romas mest kjente og kjære pizzeriaer. The Guardian har kåret stedet til en av Romas ti beste pizzeriaer, og Lonely Planet har listet stedet som et av Romas beste spisesteder.

På Pizza da Remo er det enkelt og autentisk. To typer øl, en type vin, et par forretter og diverse pizzaer utgjør menyen. Stedet er ujålete, sjarmerende, høylytt og fullt av romere. For å bestille krysser du av hva du vil ha på en lapp.

Det kan være lurt å bestille bord på forhånd da stedet er veldig populært, særlig i helgen.

Adresse: Piazza di Santa Maria Liberatrice, 44

Tips

  • Sjekk om det du ønsker å besøke er åpent om du reiser utenfor sesong. I løpet av turen gikk vi på en par bomturer. Selvom både guidebøker og Google maps viste at stedene vi skulle besøke var åpne, møtte vi en stengt dør når vi kom frem. Ring om du vil være på den sikre siden.
  • 48 euro er fastpris for turer til og fra flyplassen.
  • Kjøp billetter til museer på forhånd, og gå for en guidet tur om du ønsker å slippe kø. Dette koster litt ekstra, men er absolutt verdt det.
  • Planlegg før du reiser. Roma er en stor by, og om du vil rekke mest mulig på tiden du er der, kan det være lurt å legge opp en plan for hva du skal se i løpet av turen.
  • Bestill hotell god tid i forveien. Vi betalte bare litt i overkant av 1000 kroner per natt på San Anselmo, men det er langt dyrere om du bestiller rett før.
(Visited 3 056 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar