Mitt Oslo: Mia Frogner (Greenbonanza)

Mitt Oslo, Oslo

Veganske Oslo-favoritter

Mia Frogner er veganer, kokebokforfatter, blogger, spaltist og rådgiver i PR-byrået Trigger. Hun er superflink til å slå et slag for hvordan vi kan leve mer miljøvennlig og bærekraftig, og deler stadig tanker og prinsipper rundt dette på både blogg og Instagram (greenbonanza.com og @greenbonanza).

Mia er ikke så glad i de typiske favorittstrøkene som Grünerløkka og St.hanshaugen, hun liker seg rett og slett der det «er litt mer rotete».

– Jeg har alltid vært veldig glad i Tøyen og Grønland, men nå begynner Youngstorget virkelig å blomstre etter mange år med renovering, det er herlig å se. Det nye kvartalet med spise- og drikkesteder kommer til å ta hele området inn i en ny epoke, det er jeg helt sikker på. Jeg har aldri vært en Løkka- eller St.hanshaugen-jente, jeg har holdt meg der det er litt mer rotete.

Det er ikke så mange helveganske steder i Oslo enda, men Oslo Raw, Drivhuset Deli, The Juicery og Funky Fresh Foods har alle spennende mat for både veganere og andre som ønsker å spise mer plantebasert. Mia håper og ønsker at enda flere ikke-veganske steder kan se muligheter i stedet for begrensninger.

– Når det gjelder plantebasert mat i Oslo ønsker jeg meg at flere steder ikke var så redde for å si høyt om hva som kan lages vegansk. Man føler seg alltid litt vrangpeis når man står der og spør, men det viser seg jo alltid at absolutt alle klarer å få til noe, når de bare får tenkt seg om litt.

Hun legger til:

– Også skulle jeg ønske meg at kaffebarene begynte å ta betalt for engangskopper, og heller oppfordret folk til ta med seg egne gjenbrukskopper når de kommer innom for sin daglige kaffekopp på vei til jobb. Så enkelt, så viktig – fremtiden er grønn, vet du!

Her er Mias Oslo-favoritter:

Frokost

Jeg er ikke så veldig frokostmenneske, og det er kanskje like greit, for det er dessverre ikke så lett å finne ordentlig, vegansk frokost i Oslo. Hvis jeg er på frokostjakt tar jeg gjerne turen til Creperie de Mari i Kristian IVs gate, lager min egen kombinasjon med noen justeringer på Kulturhuset, eller går til Gunnars Generasjonsbar og ber om en avocadotoast.

Lunsj

Nå for tiden (eller, for å være ærlig, det siste halve året) har jeg helt hangups på banh mi med tofu fra banh mi cousins i Storgata. Den er knallgod! Hvis jeg må gå noe annet sted kan jeg godt finne på å bevege meg til Kulturhuset nok en gang, Vippa på sommertid (dumplings!), eller Dagnys i Ullevålsveien. Der får du både det ene og det andre, for eksempel toast og donut.

Kaffe

Jeg har laget meg mitt eget konsept «finkaffe», som betyr jakten på den beste, veganske, melkekaffen. Jeg elsker svart kaffe, og den kjøper jeg gjerne på Hendrix Ibsen på Vulkan, men om jeg skal ha finkaffe går turen til Stockfleths på Nobelsenteret eller Tinghuset, eller Oslo Raw.

Middag

Jeg er svak for asiatisk når jeg skal spise middag ute, og kan fort havne på Monsun Noodlebar, ASIA, Tunco eller Lille Saigon, alt ettersom dagsformen. Der Peppern Gror har også fantastisk indisk, og Wunderburger i Torggata har en knallgod burger, for ikke å snakke om fries!

Mela Cafe har nydelig meze, inkludert aioli uten egg. Lofthus har forøvrig så god pizza at det ikke trengs ost på den.

Tunco

Drink

I min verden er det bare ett menneske som er drinkeksperten, og det er Anne Maurseth, som tidligere drev Pigalle, og som nå har åpnet fantastiske Andre til Høyre i det nye Youngskvartalet. Som flaks er jobber jeg ca fem meter unna. Jeg bestiller ikke fra menykartet hos Anne, hun vet alltid best.

Shopping

Jeg liker helst å legge igjen pengene mine hos små steder som setter pris på hver eneste kunde og som samtidig gjør noe bra for verden rundt seg. Grenen på Olav Ryes plass fortjener masse applaus for sin lille butikk, og det samme gjør fabelaktige Elisabeth som driver Mølleren Sylvia nederst i Hegdehaugsveien.

Nystarta Ille brød er verdt enhver omvei, det er verdens beste brød. Jeg plages heller ikke av en liten tur på Gutta på Haugen, kan vi vel si. Det er også verdt å nevne at det har åpna en dedikert kokebokbutikk på Vulkan, Spetakkel. Kjempefin!

gutta paa haugen
(Visited 1 710 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar