Ti guider til populære storbyer og små perler

Inspirasjon, Reise, Reiseinspirasjon

Reisefeber

Når Norge er så fint som det er nå, har jeg faktisk ikke behov for å reise noe sted, men til høsten skal det bli godt å få litt nye impulser. I august går turen til Portugal, i september til Canada, og i oktober til Tyskland. Gleder meg til alle opplevelsene og er godt i gang med planlegging, men i mellomtiden skal været, norske jordbær og late sommerdager nytes.

Vet mange av dere sikkert er på ferie nå, og har derfor satt sammen denne samlesaken med guider til storbyer og litt mindre, men veldig spennende, byer jeg har besøkt de siste årene.

Kreta

Kreta er blant nordmenns favorittreisemål, og jeg skjønner godt hvorfor: Deilig og varmt klima, god mat, og  kretisk sjarm øya til en sikker ferievinner. Har vært flere steder på Kreta, men mest ved Chania-kysten. Lyst til å lese guiden min? Du finner den nyeste guiden her, og en litt eldre her.

Roma

For en by! Ble litt forelsket i Roma da jeg besøkte byen i januar – og kan forestille meg at den er enda mer magisk om sommeren. Lyst til å se litt av det autentiske Roma? Bo i Testaccio og spis lokalt, for flere tips, sjekk ut guiden min til Roma her.

Los Angeles

For et fyrverkeri av en by! Det er umulig å bli lei av Los Angeles. Det er flere saker om byen her på bloggen: Guide til Los Angeles, Lunsj og kjendisjakt på Chateau Marmont.

Barcelona

Den ultimate feriebyen som har alt; strand, spennende sightseeing og arkitektur, god mat, god drikke, koselige gater – and the list goes on. De aller beste tipsene til byen finner du på bloggen til Helle – hun har vært i byen over 50 ganger! Kompisen min Marius har også vært i Barcelona veldig mange ganger, og har skrevet dette innlegget om hvor du spiser tapas i byen. Vil du ha en rask oppdatering på byen, sjekk ut guiden min.

Valencia

Samboeren min bodde i Valencia i et halvt år, og i den forbindelse besøkte jeg byen to ganger. I Valencia er det svært få norske turister, og her får man se mye av det autentiske Spania. Det er også en del billigere enn i storbyer som Barcelona og Madrid. Skal du besøke Valencia i sommer? Da bør du sjekke ut hvilke ti ting du bare MÅ gjøre i byen.

New York

Nok en favorittby (ja – jeg har en tendens til å dra tilbake til favorittbyene gang på gang). New York er så stort og så spennende at det alltid er noe nytt å se og oppdage. I denne mini-guiden til New York finner du tips til hvor du bør spise og drikke kaffe, hotelltips samt tips til gratis/rimelige opplevelser. Sjekk gjerne også ut tips til hvor du finner den beste kaffen, samt denne saken om tre gode brunsjsteder.

Århus

Om du er keen på å prøve noe annet enn København i Danmark, er Århus et godt alternativ. Byen har flere gourmetrestauranter, koselige brunsjsteder og spennende attraksjoner. Kunstmuseet ArOS er nesten grunn alene til å besøke byen. I løpet av mine to besøk til Aarhus har det blitt noen innlegg. Har du bare 24 timer i byen, sjekk ut denne saken. Om du har flere dager er det masse inspirasjon i denne Århus-guiden. Noen av byens beste måltider får du på Kähler-villaen og på Restaurant Substans.

Gotland

En liten perle av en svensk øy. Gotland tok meg virkelig med storm da jeg besøkte øya i fjor sommer. Fine solnedganger, god mat (ja det er veldig viktig for en vellykket ferie) og unike hoteller og naturopplevelser. Vi rakk å besøke nesten hele øya, les mer i min guide til Gotland.

København

I løpet av ett år må jeg minst en tur til København. Must når man besøker byen er en tur innom Glyptoteket, og brunsj, gjerne på Sidecar. Les gjerne min mini-guide til København, eller weekendguiden om du skal være borte en helg. For noen år siden intervjuet jeg en av mine absolutte yndlingsbloggere, København-baserte Emily Salomon, om hennes favoritter i byen. Saken kan du lese her.

Gøteborg

Gøteborg er en liten perle det er svært enkelt å komme seg til fra Oslo. Perfekt om man ikke har bil (tog og buss går flere ganger i løpet av dagen), eller ønsker å fly mindre. Jeg har besøkt byen to ganger i år, og har laget en 24-timers-guide og en helgeguide.

(Visited 1 013 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar