Glamping i Sverige

Europa, Hoteller, Sverige

Glamorøs camping i skogen

Sponset opphold

Glamorøs og eksotisk overnatting i telt har vært tilgjengelig på flere kontinenter over lang tid. Flere ganger har jeg snust på safariteltene på Coachella-festivalen, og overnatting i luksustelt i Thailand. Selvom selve opplevelsen har stått på ønskelisten lenge har jeg ikke fått til å glampe – før nå. Glamping-trenden har de siste årene nemlig inntatt Skandinavia, og særlig i Sverige er det mange gode muligheter.

Over grensen er det flere steder som satser på glamping, eller glamorøs camping som det også kalles. Bare i år er det fire nye steder som har åpnet. Et av dem er Anfasteröd Gårdsvik i Bohuslän. Det er Hanna og Magnus som driver Anfasteröd Gårdsvik. Hanna er forvalter av gården, så dette er et ekte familieprosjekt.

Forrige helg la vi ut på en liten road trip fra Oslo til Anfasteröd Gårdsvik, og videre til Gøteborg. Til turen var vi så heldige å få låne en Tesla model S av Tesla. Bilen er supergod å kjøre, og vi trengte bare å lade én gang i løpet av turen. Med lite kø og få stopp kjørte vi til campingplassen på omtrent 2,5 timer.

Sjekk også ut: 24 timer i Gøteborg

Anfasteröd Gårdsvik leier ut to telt, et i skogen og et som ligger på en klippe. Vi fikk testet det som lå i skogen. Teltet var akkurat nære nok resten av plassen til at det føltes trygt, og nære nok skogen slik at det føltes litt eksotisk. Overnatting i teltet koster 1600 kroner per natt. Dette inkluderer tilgang til grill og frokostbuffet med hjemmebakt brød og økologiske produkter. Sengen var behagelig, og det var nok varmtvann i dusjen til to (om man er raske).

Vi valgte å spise middag på Musselbaren som ligger en kort sykkeltur unna campingplassen, men kunne like gjerne ha grillet med grillen som følger med teltet for å få en fullverdig campingopplevelse.

Etter middag tok vi kveldsbad og testet badstuen (må bookes på forhånd) på bryggen. En fin avslutning på kvelden.

glamping 1
glamping 2
glamping 3
glamping 10
glamping 7
glamping 5
glamping 11
glamping 12
glamping 4

Oppholdet på Anfasterö Gårdsvik ble sponset av Visit Sweden, men det er ikke lagt noen føringer på innholdet.

(Visited 1 792 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar