Reiseguide til København

Danmark, København, Reise

Tenk at urbane og fine København bare ligger en liten flytur fra Oslo. Det er mye å finne på i Danmarks hovedstad: Sykle byen rundt, gå opp i Runde tårn og se ut over byen, nyte solen og de fine husene som ligger i Nyhavn, ta en kanalbåttur, se landemerket Den lille havfruen, ta en tur på Tivoli eller se på kunst på et av byens mange museer, for å nevne noe.

SPIS

Sidecar


Sidecar ligger i Skyttegade på Nørrebro, en liten halvtimes gåtur fra Strøget i sentrum. Det kan lønne seg å bestille bord i helgen da stedet er populært blant lokalbefolkningen.

I helgen mellom 10 og 15 serveres buffetbrunsj på Sidecar. Man velger en meny med varmretter som kommer direkte til bordet, også kan man ta så mye man vil fra buffeten som står i midten av rommet.

Jeg bestilte en formidaggsdrink til brunsjen, denne besto blant annet av kirsebær, mango- og limejuice toppet med musserende.

Nevnte jeg forresten at prisen for buffeten bare er 149 danske kroner?!? Sinnsykt billig for god mat laget med gode råvarer.

Adresse: Skyttegade 5

Bilde 17.03.2017, 11.58.07

BO

Hotel Absalon


Hotel Absalon ligger sentralt til like ved sentralstasjonen i København. Om du bestiller tidlig kan du få rom til en god pris.

Vi bodde på superior room og var veldig fornøyd med det – disse ligger i øverste etasje med fin utsikt, bad med badekar, eget minikjøkken og så videre.

På frokostbuffeten er det godt utvalg med blant annet frukt, skinker og oster, masse godt brød, søtt pålegg og en super tebuffet for dem som liker det.

Frukt- og juicedisken på Fresh Market er alltid fargerik og fresh.
IMG_1166
SONY DSC
Grød

UTFORSK

Torvhallerne


Torvhallerne er en mathall, kan sammenlignes med Mathallen på Vulkan, men denne er mye større. Her får du tak i alt mulig, skinker og oster, te og kaffe, konfekt, fersk frukt og juice, grønnsaker, fine blomster og så videre.

Det er flere bord og benker utenfor Torvhallerne, slik at du kan kjøpe med deg mat fra ulike boder og nyte ute i solen. Det er også sitteplasser inne. Test for eksempel grøt fra Grød med eple, salt karamell og mandler – min favoritt!

copenhagen ekstern 4

SPIS

Mad & Kaffe


København har mange gode brunsjsteder å by på, Mad & Kaffe er et av dem. Konseptet er enkelt: Du krysser hvilke retter (3,5 eller 7) du ønsker på en lapp, og etter en snau halvtime kommer alt servert på en treplanke. Enkelt og genialt.

Adresse: Tyrolsgade 6 & Sønder Boulevard 68

Copenhagen ekstern 3

SE

Nyhavn


Havnekvarteret Nyhavn er et av de mest besøkte turistmålene i København, og jeg kan godt forstå hvorfor! Nydelig, fargerike hus ligger side om side, og en rekke seilbåter ligger til havn og gir området karakter.

Nyhavn ble gravd ut fra 1671, og flere av de originale bygningene er bevart den dag i dag.

I mange år var Nyhavn blant byens skumle kvarterer med sjømannsvertshus og såkalte «gledespiker», men i 1980-årene ble området renovert og i dag huser området er rekke bedre restauranter, kafeer og barer. Nyt en is eller et glass vin på brygga i solen, eller ta en båttur langs kanalen.

SPIS

42 Raw


42Raw er vegansk kafe med masse god mat, her kan du få alt fra smoothies og bowls til raw lasagne og pizza. Stedet er egnet for å sitte ned, men om solen skinner og du er på farten er take-away også mulig. Raw ballsene og konfekten, som er laget av naturlige ingredienser, er supergod og får garantert opp blodsukkeret mellom shoppingen eller sightseeingen.

Adresse: Flere filialer, se komplett oversikt her 

SONY DSC

DRIKK

Mikkeller


For ti år siden startet matte- og fysikklærer Mikkel Borg Bjergsø å eksperimentere med malt, gjær og humle på kjøkkenet sitt i København. I dag eksporterer han ølet sitt til over 50 ulike land, og er internasjonalt anerkjent for å være en av verdens mest innovative bryggere.

Mikkeller har 9 barer i København, og en i Århus. Her kan man bestille øl fra bryggerier verden over, utvalget byttes stadig ut.

Adresse: Flere filialer, se oversikt her

PS: Gjør oppmerksom på at deler av oppholdet på hotel Absalon ble sponset.

(Visited 969 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar