Paradis i de svenske skoger
Sponset reise i regi av Visit Sweden Norge og Visit Halland
Å oppleve Stedsans in the Woods har stått på ønskelisten min i flere år, så da Visit Sweden inviterte på mat- og bærekraftstur til Halland med Stedsans som et av stoppene ble jeg skikkelig glad. Stedsand er en destinasjon der man kan sove og spise tett på naturen.
Grunnleggerne av Stedsans, Mette Helbæk og Flemming Hansen, har flere års erfaring med restaurantdrift i København. Et ønske om å være enda nærmere naturen førte for noen år siden ekteparet til Hyltebruk hvor de kjøpte en liten gård og syv hektar skog. Området består i dag av ti energieffektive glasshytter, to telt, en restaurant og permakultur-gård. Sistnevnte vil si jordbruk der man jobber med, og ikke mot, naturen.
Besøkende kan booke seg inn for et døgn, eller bare komme for å spise.
Sammen med Helles Kitchen, Julies Matblogg og Louise fra Visit Sweden besøkte jeg Stedsans midt i juni. Vi ankom torsdag formiddag og sjekket rett inn på glasshyttene. I løpet av 24 timer rakk vi å bade i havet, teste badstu og badestamp, spise middag i restauranten og dessert under åpen himmel foran bål, sove som stener i glasshyttene og spise frokost på brygga i 20 grader og sol. En helt fantastisk opplevelse som aldri kommer til å glemmes. Gjør deg selv en tjeneste og besøk Stedsans, kan garantere at pulsen går ned.
Her er fotodagbok fra døgnet på Stedsans:
![](https://urbaniamagasin.no/wp-content/uploads/2019/06/Stedsans-2.jpg)
![NATURLIG KOMFORT Hver hytte har dobbeltseng med sengetøy i bomull, nattbord med friske blomster, håndklær, kleshengere og lampe som kan tennes når solen går ned.](https://urbaniamagasin.no/wp-content/uploads/2019/06/Stedsans-26-683x1000.jpg)
![BADET Enkelt og stilrent. Vask, bomullshåndkle og lite speil. Såpestykket er helt naturlig, her er det ikke lov å bruke materialer som ikke er nedbrytbare.](https://urbaniamagasin.no/wp-content/uploads/2019/06/Stedsans-3-683x1000.jpg)
![](https://urbaniamagasin.no/wp-content/uploads/2019/06/Stedsans-30.jpg)
![Stedsans 5 Brygge der man kan bade eller bare slappe av.](https://urbaniamagasin.no/wp-content/uploads/2019/06/Stedsans-5-683x1000.jpg)
![Stedsans 10 Praktisk og pent.](https://urbaniamagasin.no/wp-content/uploads/2019/06/Stedsans-10-683x1000.jpg)
![Stedsans 7 Flemming Schiøtt Hansen er en av grunnleggerne av Stedsans in the woods.](https://urbaniamagasin.no/wp-content/uploads/2019/06/Stedsans-7-683x1000.jpg)
![Stedsans 9 Bad i innsjøen, badstu og badestamp måtte selvsagt testes.](https://urbaniamagasin.no/wp-content/uploads/2019/06/Stedsans-9-683x1000.jpg)
![Stedsans 33 Snacks servert i solen på brygga.](https://urbaniamagasin.no/wp-content/uploads/2019/06/Stedsans-33-683x1000.jpg)
![Stedsans 32 Cider fra Normandie. Servert sammen med snacks før middag.](https://urbaniamagasin.no/wp-content/uploads/2019/06/Stedsans-32-683x1000.jpg)
![Stedsans 12 Det enkle er ofte det beste. Vakkert dekket bord.](https://urbaniamagasin.no/wp-content/uploads/2019/06/Stedsans-12-1000x800.jpg)
![Stedsans 13 På Stedsans serveres kun natur/biodynamisk vin.](https://urbaniamagasin.no/wp-content/uploads/2019/06/Stedsans-13-683x1000.jpg)
![Stedsans 14 Salat med ville vekster fra skogen, frøknekk, konfitert fett og fioler.](https://urbaniamagasin.no/wp-content/uploads/2019/06/Stedsans-14-683x1000.jpg)
![Stedsans 16 Mye av maten lages på åpen ild på kjøkkenet som ligger ute i skogen.](https://urbaniamagasin.no/wp-content/uploads/2019/06/Stedsans-16-683x1000.jpg)
![Stedsans 8 Mye av det man får servert på Stedsans, er enten dyrket på gården eller funnet i naturen rundt kjøkkenet.](https://urbaniamagasin.no/wp-content/uploads/2019/06/Stedsans-8-683x1000.jpg)
![Stedsans 11 På Stedsans er få tallerkener like. Bordet pyntes med levende lys og planter fra nærmiljøet.](https://urbaniamagasin.no/wp-content/uploads/2019/06/Stedsans-11-1000x800.jpg)
![Stedsans 18 Mye av det vi fikk servert, hadde blitt plukket kun timer før servering. Her er en salat med brennesle, kløver, syre, bokhvete og lokal geitost.](https://urbaniamagasin.no/wp-content/uploads/2019/06/Stedsans-18-683x1000.jpg)
![Stedsans 36 Riffault Sancerre Akmèniné 2008. Herlig, fransk vin fra Loire. Smaker smør og fersken. Perfekt sommervin og en ny favoritt for min del.](https://urbaniamagasin.no/wp-content/uploads/2019/06/Stedsans-36-683x1000.jpg)
![Stedsans 19 Fantastisk god oksehale-taco servert i kålblader.](https://urbaniamagasin.no/wp-content/uploads/2019/06/Stedsans-19-1000x800.jpg)
![Stedsans 24 Søte og friske bobler til desserten.](https://urbaniamagasin.no/wp-content/uploads/2019/06/Stedsans-24-683x1000.jpg)
![Stedsans 20 Desserten spiste vi foran bålet med denne utsikten.](https://urbaniamagasin.no/wp-content/uploads/2019/06/Stedsans-20-683x1000.jpg)
![Stedsans 25 Krem, rabarbra og sjokolade.](https://urbaniamagasin.no/wp-content/uploads/2019/06/Stedsans-25-1000x800.jpg)
![Stedsans 35 Skog og hav så langt øyet kan se. Her kan man slappe av på land, eller ta en tur ut på havet i kanoene.](https://urbaniamagasin.no/wp-content/uploads/2019/06/Stedsans-35-683x1000.jpg)
![Stedsans 31 Flytende badstu. Her er det bare å hoppe uti vannet og deretter varmes opp i badstuen mens utsikt mot naturen nytes.](https://urbaniamagasin.no/wp-content/uploads/2019/06/Stedsans-31-683x1000.jpg)
![Frokost med grovbrød, lokal ost, egg laget på bålpanne og yoghurt med müsli.](https://urbaniamagasin.no/wp-content/uploads/2019/06/Stedsans-27-1000x800.jpg)