Stedsans in the woods, Hyltebruk

Halland, Reise, Sverige

Paradis i de svenske skoger

Sponset reise i regi av Visit Sweden Norge og Visit Halland

Å oppleve Stedsans in the Woods har stått på ønskelisten min i flere år, så da Visit Sweden inviterte på mat- og bærekraftstur til Halland med Stedsans som et av stoppene ble jeg skikkelig glad. Stedsand er en destinasjon der man kan sove og spise tett på naturen.

Grunnleggerne av Stedsans, Mette Helbæk og Flemming Hansen, har flere års erfaring med restaurantdrift i København. Et ønske om å være enda nærmere naturen førte for noen år siden ekteparet til Hyltebruk hvor de kjøpte en liten gård og syv hektar skog. Området består i dag av ti energieffektive glasshytter, to telt, en restaurant og permakultur-gård. Sistnevnte vil si jordbruk der man jobber med, og ikke mot, naturen.

Besøkende kan booke seg inn for et døgn, eller bare komme for å spise.

Sammen med Helles Kitchen, Julies Matblogg og Louise fra Visit Sweden besøkte jeg Stedsans midt i juni. Vi ankom torsdag formiddag og sjekket rett inn på glasshyttene. I løpet av 24 timer rakk vi å bade i havet, teste badstu og badestamp, spise middag i restauranten og dessert under åpen himmel foran bål, sove som stener i glasshyttene og spise frokost på brygga i 20 grader og sol. En helt fantastisk opplevelse som aldri kommer til å glemmes. Gjør deg selv en tjeneste og besøk Stedsans, kan garantere at pulsen går ned.

Her er fotodagbok fra døgnet på Stedsans:

En av ti fantastisk fine glasshytter.
Hver hytte har dobbeltseng med sengetøy i bomull, nattbord med friske blomster, håndklær, kleshengere og lampe som kan tennes når solen går ned.
Hver hytte har dobbeltseng med sengetøy i bomull, nattbord med friske blomster, håndklær, kleshengere og lampe som kan tennes når solen går ned.
Enkelt og stilrent. Vask, bomullshåndkle og lite speil. Såpestykket er helt naturlig, her er det ikke lov å bruke materialer som ikke er nedbrytbare.
Enkelt og stilrent. Vask, bomullshåndkle og lite speil. Såpestykket er helt naturlig, her er det ikke lov å bruke materialer som ikke er nedbrytbare.
Verdens fineste toalett?
Brygge der man kan bade eller bare slappe av.
Brygge der man kan bade eller bare slappe av.
Praktisk og pent.
Praktisk og pent.
Flemming Schiøtt Hansen er en av grunnleggerne av Stedsans in the woods.
Flemming Schiøtt Hansen er en av grunnleggerne av Stedsans in the woods.
Bad i innsjøen, badstu og badestamp måtte selvsagt testes.
Bad i innsjøen, badstu og badestamp måtte selvsagt testes.
Snacks servert i solen på brygga.
Snacks servert i solen på brygga.
Cider fra Normandie. Servert sammen med snacks før middag.
Cider fra Normandie. Servert sammen med snacks før middag.
Det enkle er ofte det beste. Vakkert dekket bord.
Det enkle er ofte det beste. Vakkert dekket bord.
På Stedsans serveres kun natur/biodynamisk vin.
På Stedsans serveres kun natur/biodynamisk vin.
Salat med ville vekster fra skogen, frøknekk, konfitert fett og fioler.
Salat med ville vekster fra skogen, frøknekk, konfitert fett og fioler.
Mye av maten lages på åpen ild på kjøkkenet som ligger ute i skogen.
Mye av maten lages på åpen ild på kjøkkenet som ligger ute i skogen.
Mye av det man får servert på Stedsans, er enten dyrket på gården eller funnet i naturen rundt kjøkkenet.
Mye av det man får servert på Stedsans, er enten dyrket på gården eller funnet i naturen rundt kjøkkenet.
På Stedsans er få tallerkener like. Bordet pyntes med levende lys og planter fra nærmiljøet.
På Stedsans er få tallerkener like. Bordet pyntes med levende lys og planter fra nærmiljøet.
Mye av det vi fikk servert, hadde blitt plukket kun timer før servering. Her er en salat med brennesle, kløver, syre, bokhvete og lokal geitost.
Mye av det vi fikk servert, hadde blitt plukket kun timer før servering. Her er en salat med brennesle, kløver, syre, bokhvete og lokal geitost.
Riffault Sancerre Akmèniné 2008. Herlig, fransk vin fra Loire. Smaker smør og fersken. Perfekt sommervin og en ny favoritt for min del.
Riffault Sancerre Akmèniné 2008. Herlig, fransk vin fra Loire. Smaker smør og fersken. Perfekt sommervin og en ny favoritt for min del.
Fantastisk god oksehale-taco servert i kålblader.
Fantastisk god oksehale-taco servert i kålblader.
Søte og friske bobler til desserten.
Søte og friske bobler til desserten.
Desserten spiste vi foran bålet med denne utsikten.
Desserten spiste vi foran bålet med denne utsikten.
Krem, rabarbra og sjokolade.
Krem, rabarbra og sjokolade.
Skog og hav så langt øyet kan se. Her kan man slappe av på land, eller ta en tur ut på havet i kanoene.
Skog og hav så langt øyet kan se. Her kan man slappe av på land, eller ta en tur ut på havet i kanoene.
Flytende badstu. Her er det bare å hoppe uti vannet og deretter varmes opp i badstuen mens utsikt mot naturen nytes.
Flytende badstu. Her er det bare å hoppe uti vannet og deretter varmes opp i badstuen mens utsikt mot naturen nytes.
Frokost med grovbrød, lokal ost, egg laget på bålpanne og yoghurt med müsli.
Frokost med grovbrød, lokal ost, egg laget på bålpanne og yoghurt med müsli.
(Visited 225 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar