Syv Instagram-vennlige steder i Oslo

ANNONSE

Insta-inspirasjon

Annonse for Olympus Norge

Mange blir overrasket når jeg sier at de fleste bildene som legges ut på Instagram er tatt med mobilkamera. Bildene har ok kvalitet når de legges ut i lite format, men oppløsning og skarphet er ikke i nærheten av bilder tatt med kamera. Det er derfor en sann glede å endelig ha anskaffet et et skikkelig kamera – nærmere bestemt Olympus E-M10 Mark III

E-M10 Mark III er lite, nett og i tidløst design. At kameraet er enkelt å ta med på reise, er viktig for min del. Hadde flere år et stort og tungt speilreflekskamera, men endte opp med å aldri bruke det fordi det var så styrete å ta med seg. Utstyr fra Olympus har derfor lenge stått på ønskelisten.

Olympus E-M10 Mark III tar skarpe bilder, og kan brukes til å filme 4K video. Kameraet har også innebygd wifi slik at man kan sende bilder direkte til mobilen. Akkurat nå har Olympus et sommertilbud der man får med et M.Zuiko 45mm 1:1.8-portrettobjektiv når man kjøper E-M10 Mark III. Med det får du tatt skikkelig fine portrettbilder. 

I og med at jeg elsker å ta bilder i Oslo, tenkte jeg å tipse dere om de mest Instagram-vennlige stedene i byen. Her er noen av mine favorittsteder å ta fine bilder i Oslo:

1. Operaen

Operaen er et populært besøksmål for både osloborgere og turister. Bygningen er urban, og et av de viktigste arkitekturikonene vi har i Norge. I og med at det er lov å gå på taket, er det enkelt å finne fine bildemotiv både ute og inne. Eksperimenter gjerne med vinkler og lys.

Adresse: Kirsten Flagstads Plass 1

Operaen Oslo redigert
Oslo K 1

2. Oslo k

Oslo K er et designbyrå kombinert med kaffebar. Denne grønne perlen ligger ved den lille parken på Jessenløkken på Majorstua.

Om våren/sommeren blir blokken Oslo K ligger i til en vakker, grønn oase. Her får du ikke bare fine bilder, men god kaffe og frokost/lunsj med norske råvarer.

Adresse: Jacob Aalls gate 54

3. Amerikalinjen

Bygget Amerikalinjen ligger i, var tidligere hovedkvarteret til den norske Amerikalinjen som fraktet nordmenn til USA til sjøs. Selvom bygget er totalrenovert er flere originale detaljer, som trappene, beholdt og bevart som de er.

Amerikalinjen er et gjennomført boutiquehotell med norske designklassikere, blant annet spesialdesignede hengelamper fra Hadeland. Interiøret gir definitivt assosiasjoner til storbyer som New York.

På bildet er hotellets bar, men lobbyen, restauranten Atlas og jazzbaren Gustav er også svært instavennlige steder på hotellet.

ADRESSE: JERNBANETORGET 2

Amerikalinjen 3
andre til hoyre 4

4. Andre til høyre

Oslos fineste bar! Her møter scandi-cool fløyel, og lokalet er rett og slett en drøm å fotografere. Kom når det åpner så du får bilder tatt før det blir stappfullt.

Andre til Høyre ligger i Torggata nær flere gode spisesteder, så passer fint å kombinere fotosesjon med et eller flere mat- og drikkestopp.

Adresse: Youngs gate 19

5. Tim Wendelboe

Oslos beste kaffebar er ikke bare verdt en tur for en en god kopp kaffe. Det særpregede inngangspartiet er svært fotovennlig, det samme gjelder det minimalistiske, skandinaviske interiøret og selve kaffen. Cappucino al freddo serveres i stetteglass, og take-away koppene er superfine.

Adresse: Grüners gate 1

Tim Wendelboe redigert
Astral 13

6. Akerselva

Akerselva er et av mine favorittsteder å fotografere. Selvom jeg har gått tur opp og ned elva utallige ganger, finnes det alltid et nytt sted å ta bilde. Bildet til venstre er tatt like ved Tim Wendelboe.

7. Opp i høyden

Oslo er superfint å fotografere ovenifra. Kom deg opp til utsiktspunktene på Grefsenkollen eller Vettakollen for bilder med fokus på natur. Besøk baren på The Hub eller 34th for et mer urbant preg på bildet.

Bildet til høyre er tatt fra Orkla-bygget på Skøyen.

Skøyen redigert
(Visited 8 719 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar