Åtte take-away-favoritter i Oslo

ANNONSE

Reklame for Wolt 

Take-away-tilbudet i Oslo blir bare bedre og bedre, og gjennom tjenesten Wolt kan man få levert mye god mat rett hjem på døren. Har brukt Wolt masse i det siste, og kan skrive under på at det både er enkelt å registrere seg (via appen eller på nett) og bestille. De som har levert maten, har også vært superhyggelige, og det er jo et pluss.

Har smakt meg masse gjennom sortimentet til Wolt og her er noen av mine favoritter:

PS: Du får 100 kroner i rabatt på første hjembestilling med Wolt dersom du bruker koden «urbania» (gjelder ut 2020).

oslo street food 10

Silk Road

Et av Oslos aller beste, plantebaserte steder er Silk Road Food Truck som ligger inne på Oslo Streetfood. Her får man hjemmelaget, vegansk mat med asiatiske smaker.

På take-away menyen er det retter som hummus, curry med tofu of dumplings – nam!

Winther

Aker Brygges ferske tilskudd Winther består av to deler: Restaurant, og matbutikk og ysteri. Gjennom Winther Restaurant kan man bestille blant annet digge spekemat, surdeigspizza og pasta rett hjem på døren.

Winther matbutikk og ysteri har et godt utvalg kvalitetsvarer. Noen favoritter er brød fra Ille Brød, pølser fra Ask gård, kaffe fra Solberg & Hansen, marcona-mandler, og ikke minst deilige oster som comte, burrata og Kraftkar. Perfekt om du ønsker litt ekstra gode råvarer å lage en frokost/lunsj/middag av.

Winther
hitchhiker 2

Hitchhiker

Hitchhiker har lenge vært en favoritt i Mathallen, og det er virkelig en glede at man kan få rettene deres levert hjem på døren via Wolt!

Hitchhiker har veldig god comfort-food på menyen, eksempler er steam buns med løyrom (!), naan brød med grillet and og fritert kylling satay. Hitchhiker har også en crispy duck-kit med ingredienser til å lage crispy duck hjemme. Testet denne i helgen, det var skikkelig godt og ikke minst superenkelt, tok bare tjue minutter (tiden det tok å varme opp andeconfiten). Anbefales!

Sentralen

Sentralen er en skikkelig favoritt i Oslo, og det er ren luksus å få levert mat derfra på døren dager det ikke passer å spise i selve restauranten.

Gjennom Sentralen Restaurant kan man bestille for eksempel gulrøtter fra Bergsmyrene med cashewkrem, tørrhengt skinke fra Surdal, røkt betetartar, og surdeigsbrød med trøffelmajones. Har bestilt herfra et par ganger i helgene – helt perfekt når man ønsker noe skikkelig godt, men ikke orker å lage det selv.

Sentralen Kafé ligger vegg-i-vegg med restauranten, og serverer retter som salater med sesongens grønnsaker, pizza og veldig god sitron- og marengspai.

Sentralen
tranen

Lofthus samvirkelag

En skikkelig pizzafavoritt! Lofthus Samvirkelag lager pizza med både hvit og rød bunn, toppet med gode saker som trøffelsalami, reinsdyrcarpaccio og kylling fra Stange.

Det som gjør denne pizzaen ekstra god, er den tynne bunnen og osteblandingen deres som består av flere ulike oster (to typer cheddar, bøffelmozzarella og comte).

Holy Cow

Indiske venner mener dette er en av Oslos beste indiske, og jeg er helt enig.

Gjennom Wolt kan man bestille blant annet pakora, samosa og lammekebab. En favoritt her i gården er «thali dinner», som består av masse forskjellige småretter og kun koster 135 kroner – et skikkelig take-away-kupp!

Holy Cow
Sushibar+Wine

Sushibar+Wine

Et av byens beste sushisteder er finske Sushibar+Wine. Menyen er spennende, og inneholder flere veganske alternativer (og ingenting fritert). Alle supreme-bitene er et must å smake på, det samme gjelder portobello-nigiri og spesial-sashimiene.

Sushibar+Wine har fokus på bærekraft, og er den første MSC- og ASC-sertifiserte sushirestauranten i Norge. MSC og ASC er sporbarhetssertifiseringer for sjømat, som viser at sjømaten i restauranten er sporbar og har opprinnelse fra bærekraftige forvaltede villbestander eller ansvarlige oppdrettsanlegg. Restauranten følger også sjømatguiden til WWF, og har en egen meny i samarbeid med organisasjonen.

My ugly baby

Keen på donut og kaffe? Da er My Ugly Baby stedet å bestille fra. Hver dag bakes ferske donuts med deilige smaker som sjokolade og pistasje, creme brulee og karamell med popcorn.

My Ugly Baby er også skikkelig gode på kaffe, og leverer blant annet bønner til fine-dining-restauranten The Tea Room som ligger vegg-i-vegg. Gjennom Wolt er det mulig å bestille My Ugly Baby sine kaffebønner fra blant Kenya, Colombia og Etiopia.

My Ugly Baby 2
(Visited 6 369 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar