Staycation på Amerikalinjen

Oslo

September startet veldig bra med fotooppdrag og staycation på boutiquehotellet Amerikalinjen ved Jernbanetorget.

Bygget hotellet ligger i, var tidligere hovedkvarteret til den norske Amerikalinjen som fraktet nordmenn til USA til sjøs. Selvom bygget ble totalrenovert da det ble gjort om til hotell, har flere originale detaljer blitt bevart som de er, og med litt fantasi er det lett å se for seg unge, håpefulle som tok turen til kaia for å søke lykken i Amerika. Interiøret bærer preg av flere nordiske designelementer, for eksempel spesiallagde hengelamper fra Hadeland, men det internasjonale miljøet og bilde av Obama i baren gir definitivt også assosiasjoner til New York – en av Amerikalinjens mest populære destinasjoner i sin tid.

Vi tilbrakte 24 timer på hotellet, og rakk å utforske det meste det har å by på. Etter å ha sjekket inn på romslige værelser i tredje og fjerde etasje, testet vi opplevelsen Floating Bartender – et konsept som går ut på at man får besøk av en bartender og hans barvogn på rommet. Menyen til Floating Bartender skiller seg fra menyen til Pier 42 (hotellbaren), og består av fire unike komposisjoner inspirert av Amerikalinjens tidligere rute. Vi testet blant annet Tigerstaden, en drink laget med havtorn, salt karamell, vodka og champagne. Skikkelig god! Floating Bartender er et originalt konsept som anbefales på det varmeste dersom du har planer om å bo på Amerikalinjen.

I løpet av kvelden, rakk vi også innom Pier 42 for en aperitif, og Brasserie Atlas for middag. Middagsmenyen består av alt fra østers og sjøkreps, til hamburger, grillet vaktel og helstekt smørflyndre – noe for enhver smak, med andre ord. Vi gikk for restaurantens tre-retters meny bestående av stracciatella med syltede beter og kirsebær, t-bone med nypoteter, kantareller og pastinakkpuree, og stekt brioche med grillet plomme og is på geitemelk. Perfekt avslutning på en lang dag!

Etter en god natts søvn, spiste vi frokost før det ble litt jobbing på rommet og utsjekk.

Amerikalinjen har klart å skape en helt egen, intim atmosfære, og det er lett å glemme at man faktisk er midt i gryta på Jernbanetorget! Her går det fint an å være både en og to dager på staycation. Gangavstand til shopping i Kvadraturen, mange gode restauranter i Oslobukta, Operaen, nye Deichmanske og Munch Museet gjør Amerikalinjen til et supert utgangspunkt for utforskning i egen by – som varmt anbefales å gjøre innimellom!

Adresse: Jernbanetorget 2

Amerikalinjen 30
Amerikalinjen 17
Amerikalinjen 20
Amerikalinjen 18
Amerikalinjen 28
Amerikalinjen 7
Amerikalinjen 4
Amerikalinjen 3
Amerikalinjen 9
Amerikalinjen 16
Amerikalinjen 26
Amerikalinjen 13
Amerikalinjen 15
(Visited 1 419 times, 2 visits today)

Legg igjen en kommentar