Tre filmer til søndagskvelden

Film

Det er søndag, dagen som ikke skal brukes til så mye annet enn å slappe av med fint vær, og gode serier eller filmer på tv.

Har sett masse bra i det siste, og kan anbefale disse om du trenger noe nytt å se på i kveld:

JIRO DREAMS OF SUSHI (Netflix)

85 år gamle Jiro Ono som driver Sukiyabashi Jiro, en trestjerners Michelin-restaurant i Tokyo. Restauranten har bare ti seter, og er en populær destinasjon for foodies verden over. Ono har drevet med sushi flere titalls år, men prøver fortsatt å lage den perfekt sushibiten. Imponerende om lidenskap for mat, japansk kultur, familiebånd, og hva som faktisk kreves for å komme seg øverst i Michelin-ligaen. Et must for matglade mennesker.

ARRIVAL (iTunes)

Tolv mystiske romskip lander ulike steder på jorden, og en elitegruppe blir valgt ut for å utforske romskipene. I gruppen er blant annet språkforskeren Louise Banks (Amy Adams), matematikeren Ian Donnelly (Jeremy Renner) og oberst Weber (Forest Whitaker). Menneskeheten står på randen av en ny verdenskrig, og alle er på jakt etter svar. Hvem er inni romskipene, og hvordan kommuniserer man med dem? Spennende sci-fi film uten typiske alien-skikkelser. Dette var en film jeg virkelig tenkte på flere dager etter at jeg hadde sett den, uten at jeg helt kan forklare hvorfor. Arrival var også nominert til Oscar i år, hvilket gjør den til en must-see for alle filmnerder.

THE AUTOPSY OF JANE DOE (iTunes)

En ung kvinne blir funnet død i en kjeller. Politiet klarer ikke å finne ut hvem hun er, eller hvorfor hun er død, og sender henne til patologen Tommy Tilden og sønnen Austin for obduksjon. Tommy og Austin finner bevis som tilsier at kvinnen har blitt utsatt for gamle torturteknikker, men undrer seg over at hun ikke har spor etter dette på huden. Jo mer Tommy og Austin finner ut, dess mer mystiske ting begynner å skje rundt dem. Denne var skikkelig spennende. Jeg har en tendens til å syns skrekk kan bli teit eller kjedelig, men her var det så spennende/skummelt at jeg måtte ty til pute foran ansiktet iblant. PS: Denne filmen er regissert av norske André Øvredal, mannen bak Trolljegerne. Det er jo litt gøy da!

 

 

(Visited 173 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar