Oslotips: Gioia

Mat & drikke, Oslo

Gioia 3

I Eckersbergs gate på Frogner ligger isbutikk og crêperie Gioia (glede på italiensk). Gioia er drevet av franske Pierre Espic og kona Higinia D’agrossi-Espic, som lager all iskrem selv.

Jeg besøkte Gioia med en venninne for noen uker siden, og fikk et veldig godt inntrykk av stedet. Eierne var oppmerksomme fra vi kom inn døren, og vi følte nesten at vi var på besøk hjemme hos en fransk familie.

På menyen var det både søte og salte crêpes, servert med eller uten is. Vi bestemte oss raskt for å gå for en søt variant fylt med Nutella og toppet med iskrem.

Venninnen min og jeg er av typene som får lyst på alt når det er mange valgmuligheter, vi hadde derfor litt vanskeligheter med å bestemme oss for hvilken type iskrem vi ville ha.

SONY DSC

Observante Pierre oppfattet dette, og spurte om vi ville smake på litt forskjellig. Vi takket selvsagt ikke nei, og før vi visste ordet av det hadde vi faktisk smakt på alle iskrem-variantene. Flere var kjempegode, men venninen min landet på pasjonsfruktsorbet og jeg på nougat.

Gioia 4

Crêpen var noe tykkere enn det jeg har fått servert før, men det var bare godt. Det var også et raust lag Nutella oppå!

Syns det er så herlig å se folk som er genuint stolte av det de har laget, og yter maks service for at gjestene skal trives og sette pris på de hjemmelagde varene.

SONY DSC

Det var mange innom for å kjøpe is i løpet av de timene vi på stedet, og det er tydelig at Frognerbefolkningen setter pris på sin nye nabo (stedet åpnet sent i fjor høst).

Det var ganske få sitteplasser, omtrent seks, men eierne opplyste om at de planla å tilrettelegge for at flere kunne sitte inne, samt lage en større uteplass med bord og stoler mot våren.

Det er mulig å kjøpe med seg is hjem, spennende smaker som kokos, salt karamell og appelsinsorbet er tilgjengelig for take-away.

Adresse: Eckersbergs gate 41

(Visited 3 258 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar