Københavntips: Sidecar

Danmark, København, Reise

København er en av de beste byene for brunsjelskere som meg. Det er så mange gode steder å velge mellom, og det er virkelig en utfordring å bestemme hvilket sted man skal gå innom når man besøker den danske hovedstaden. Ja, jeg vet det er et luksusproblem, men likevel. Sist jeg var i København endte vi på Mad & Kaffe, som var veldig bra.

Hadde denne turen tenkte å dra på Wulff & Konstali, Atelier September, Granola eller Fars Dreng, men min danske venninne Kristinna anbefalte meg å styre unna de hypede stedene, og prøve Sidecar i stedet, så da gikk vi for det.

Sidecar ligger i Skyttegade på Nørrebro, en liten halvtimes gåtur fra Strøget i sentrum. Sidecar ligger midt i et boligstrøk, men det er lett å finne om du bruker Google maps eller kart. Vi hadde bestilt bord på forhånd, og et hyggelig vindusbord ventet på oss da vi kom i halv to-tiden. Det kan lønne seg å bestille bord i helgen da stedet er populært blant lokalbefolkningen.

Yoghurt med granola og bær, og deilig fruktsalat.
Yoghurt med granola og bær, og deilig fruktsalat.

I helgen mellom 10 og 15 serveres buffetbrunsj på Sidecar. Man velger en meny med varmretter som kommer direkte til bordet, også kan man ta så mye man vil fra buffeten som står i midten av rommet. Vi valgte den klassiske varianten som besto av pannekaker, pølser og eggerøre. I tillegg til dette kunne vi altså spise så mye vi ville fra buffeten.

Skinke, oster og avocadotoast.
Skinke, oster og avocadotoast.

Avocadotoast i lange baner.
Avocadotoast i lange baner.

Buffeten på Sidecar er en av de beste jeg har sett. Her var det alt fra avocadotoast til hummus, skinker, oster, frukt og bær, hjemmelagde marmelader, diverse salater, godt brød og skyr eller gresk yoghurt med bær og granola.

Gresk yoghurt med granola og bær.
Gresk yoghurt med granola og bær.

Ja takk til paraplydrink med stil.
Drink med mango-, lime- og kirsebærjuice toppet med musserende.

Jeg bestilte en formidaggsdrink til brunsjen, denne besto blant annet av kirsebær, mango- og limejuice toppet med musserende. Skikkelig god! Reisefølget testet en dansk IPA som også var veldig god.

Nevnte jeg forresten at prisen for buffeten bare er 149 danske kroner?!? Sinnsykt billig for god mat laget med gode råvarer. Stedet anbefales på det varmeste, jeg må definitivt hit igjen ved neste besøk til Køben.

PS: Sidecar serverer også spennende frokost/lunsjretter på hverdagene, og tirsdag til søndag serveres asiatisk street food på kveldene.

Adresse: Skyttegade 5

Hva er ditt favorittbrunsjsted i København? Del gjerne i kommentarfeltet! 

(Visited 1 122 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar