Oslotips: The Vandelay – Maaemos nye «bistro-lillesøster»

Mat & drikke, Oslo

Oslos nye favoritt

Denne uken åpnet endelig The Vandelay – Esben Holmboe Bangs splitter nye restaurant i Oslobukta, vegg-i-vegg med Maaemo. The Vandelay er en moderne og avslappet bistro som har åpent hver eneste dag, hele dagen. Frokostserveringen starter 07.30 på hverdager, og går over i lunsj klokken 12. I helgen er det brunsj som gjelder på dagtid. Middag serveres fra 17 alle dager. Menyene og spillelistene endres gjennom dagen, så her kan man fint spise flere ganger på en uke.

I løpet av de fire dagene The Vandelay har vært åpent, har jeg rukket å ta ganske mange bilder foran den rosa døra (Oslos svar på Paul Smith-veggen i LA?),  og testet både frokost og middag. Middagsmenyen består av alt som er godt, og det er skikkelig vanskelig å velge kun et par ting å spise. Heldigvis er rettene i perfekt delestørrelse, så om man er fler er det bare å bestille litt av alt.

Var så heldig å få spise på The Vandelay med en gjeng sultne og nysgjerrige folk på åpningskvelden, og alle ble enige om å smake på så å si alt på menyen. Vi begynte med masse småretter; agurk med artisjokk-krem, østers, oliven, surdeigsbrød med smør, biff tartar og blomkål med spicy yoghurtdressing. Alt var supergodt, men om to favoritter må velges, blir det østers og blomkål. Som drikke til de første rettene, bestilte sommelieren ved bordet noen flasker: En champagne fra Laherte Frères og en chardonnay fra Domaine Tessier – to veldig digge matcher.

Til hovedrett fikk vi servert piggvar og entrecôte med ALT av tilbehør: Moste poteter med brunet smør og sitron, kremet spinat, husets salat og grillede grønnsaker med mandler. Tilbehøret passet veldig bra til både kjøtt og fisk, men kan fint også spises alene som vegetarretter. Selvom vi ble ganske mette av alt dette, måtte vi smake på burgeren. Denne er egentlig ikke en del av middagsmenyen, men det var åpningskveld og kjøkkenet var i godt humør, så den ble servert likevel. Perfekt briochebrød, perfekt stekt burger, løkchutney og  burgerdressing. The Vandelays cheeseburger er faktisk Oslos beste burger, og jeg lurer allerede på når jeg skal tilbake for å spise den igjen – det blir definitivt ikke lenge til.

Som avslutning på måltidet fikk vi servert grillede bær med marengs og hjemmelaget vaniljeis med portvin. Portvin er noe av det beste jeg vet, så dette var en skikkelig innertier. Denne retten er også på lunsjmenyen.

Fordi denne uken halvveis var en ferieuke for min del, ble det også frokost på The Vandelay på fredag. Selvom The Vandelay stort sett er fullbooket, fikk vi kapret et bord til to på drop-in i ti-tiden. Hadde på forhånd bestemt meg for å teste pannekakene, som serveres med smør, sirup, hjemmelaget kirsebærsyltetøy og bacon (må bestilles i tillegg). Om det var godt? Selvfølgelig. Det blir gjentakende å si at alt er superdigg, men når menyen er utviklet av Holmboe Bang selv, og kjøkkensjefen har tre år på Maaemo på CVen, får det liksom ikke blitt noe annet enn veldig bra.

The Vandelay er akkurat det avslappede, perfekte hengestedet Oslo trengte. God mat laget på gode råvarer, spennende viner, god stemning og skikkelig value-for-money. The Vandelay blir nok mange sitt nye favorittsted, og det er vel fortjent.

Adresse: Operagata 30

Åpningstider: Mandag-fredag 07.30-22.00 / lørdag-søndag 09.00-22.00

Vandelay 4
Esben
Vandelay 3
Vandelay 9
Vandelay 13
Vandelay 5
Vandelay burger
andelay
(Visited 6 910 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar