Oslotips: Pop-up-restauranten Maiz på Tøyen

Mat & drikke, Oslo

Oslos beste street taco?

For en knapp uke siden skrev jeg begeistret om Oslos nye, meksikanske street-food restaurant Cantina. Restauranten har blitt tatt godt imot i hovedstaden, for her har skikkelig gode, meksikanske restauranter vært mangelvare. Nesten litt rart når man tenker på nordmenns fascinasjon og kjærlighet for taco, som nærmest er som en nasjonalrett å regne.

Denne uken oppdaget jeg enda en meksikansk street-food restaurant. Den britiske Nud Dudhia har for tiden nemlig en pop-up restaurant under navnet MaizGurken Gurken Gurken (vegg-i-vegg med Brutus) på Tøyen. Dudhia begynte å selge hjemmelaget taco på en parkeringsplass i Hackney (London) i 2001, og har siden den gang drevet fem restauranter. Heldigvis for oss er han nå i Oslo for å teste ut matscenen her.

Menyen til Maiz endres ofte, men nye tacoretter er alltid å få tak i. Da jeg var innom ble blant annet oksehale-taco servert, og det er faktisk den beste tacolefsen jeg har smakt i Oslo. Saftig, langkokt kjøtt og hjemmelaget lefse. Mer trenger man faktisk ikke for å lage en perfekt tacobit. Bestilte også pepperkrabbe, denne var god og saftig, og porsjonen var kjempestor. Utrolig at man kan få så mye krabbe for 135 kroner – skikkelig value for money. Kan dessverre ikke garantere at disse to herlige rettene er å få tak i når du eventuelt stikker innom for menyen endres ofte.

Maiz samarbeider tett med Brutus, og bruker kjøttrester naborestauranten ikke får  brukt i sine retter. Alle råvarene som brukes i rettene er biodynamiske.

Forhåpentligvis blir Maiz en permanent restaurant i Oslo, men enn så lenge er det altså en pop-up ut året.

(Visited 1 845 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar