Syv nye Oslo-restauranter du bør sjekke ut nå

Mat & drikke, Oslo

Taco, meze, uformelt, vegansk og fine dining

Det har vært så mange spennende nyåpninger i Oslo den siste tiden at det nesten er vanskelig å holde tritt. Disse nye, gode stedene har jeg rukket å besøke de siste månedene:

Nofo: I en av Oslos hyggeligste bakgårder i Posthallene åpnet veganrestauranten Nofo i september. Her lages blant annet bowls med masse deilige grønnsaker, bananbrød og kanleboller (kun i helgene). Helt perfekt for en sunnere lunsj, en kopp kaffe eller et glass kombucha i hyggelige omgivelser. Digger at det popper opp flere sunne og gode steder i byen!

Einer: Prinsens gate har virkelig blomstret de siste årene. Fra å være en ganske kjedelig og anonym gate har det blitt en av Oslos mest spennende handlegater. På matsiden har det heldigvis også skjedd litt, og det siste tilskuddet er restauranten Einer som åpnet dørene i august. I tråd med nyere, nordisk mattradisjoner varierer menyen etter sesong. Man kan velge mellom fire retter (650 kroner) og seks retter (850 kroner). Begge menyene kan fås med og uten kjøtt (animalia og botanica), og med eller uten drikkemeny. Jeg gikk for liten meny og vin på glass, og sommelier Sara disket opp med gode viner til en god pris. Maten var supergod, maissuppen med kantareller og løk-kaken var spesielt spennende retter. På Einer er det behagelig stemning og god mat, og stedet passer like bra for en date som med en kveld med venner.

Night Pig: Som stor fan av izakayaer (japanske gastrobarer) er jeg sjeleglad for det nye tilskuddet Night Pig. Det er samme folk som står bak suksessen Koie Ramen som står bak Night Pig. I baren serveres masse godt å drikke og japansk tapas, i andre etasje er det en restaurant der de samme rettene serveres i en hakket mer formell setting. Dette er med andre ord et sted å stikke innom for et glass etter jobb, eller for en helaften.

Edda: Nytt tilskudd til restaurantscenen i Barcode. Flere anmeldere har trillet terningkast fem til nykommeren, hvilket er et godt utgangspunkt når man skal konkurrere mot etablerte steder som Nodee Sky og Vaaghals. Har foreløpig bare testet lunsjen på Edda. Denne var god men porsjonene kunne gjerne vært bittelitt større. Servicen var veldig god, og jeg kommer gjerne tilbake for å teste middagsmenyen.

Katla: Mange ventet spent på at Katla, startet av tidligere Pjoltergeist-sjefskokk Atli Mar Yngvason, skulle åpne i sentrum, og i august skjedde det endelig. Navnet er hentet fra en av de største vulkanene på Island, og reflekterer hvordan maten blir tilberedt (på åpen ild). Råvarene er nordiske, men smakene og teknikkene er fra Asia og Latin-Amerika. Her får du både sushi, guacamole, lammekebab og kyllingnuggets på en og samme meny. Katla har to avdelinger, en restaurant og en bar. Spiser du i restauranten må du gå for full meny (850 kroner). I baren er det mulig å bestille småretter eller bare ta noe å drikke. Har foreløpig bare testet barmenyen, maten var god, men vinen best.

Ben Reddik: Craver du Midtøsten-inspirert meze? Da må du besøke Ben Reddik nederst på Grünerløkka. Ben Reddik bruker kun økologisk kjøtt fra «bønder de stoler på», samt økologiske og/eller lokale grønnsaker. Brødet på restauranten lages på Ille Brød som ligger litt lenger nedi gata. Har tidligere skrevet en egen sak om Ben Reddik, den kan du lese her.

Cantina (permanent stengt): Endelig har Oslo fått et skikkelig bra street taco-sted. Cantina ligger i det som tidligere var Samfundet på Bislett. Den hvite og knallblå fasaden gjør restauranten enkel å finne. Inne er det ganske mange bord, men Cantina er populært for tiden så det er lurt å bestille på forhånd om du vil være sikret plass, særlig i helgene. På menyen er det ulike tacos, enchiladas, quesedillas og tostadas. Prisene ligger på 44-160 kroner, og det er lagt opp til å dele. Cantina byr også på mye godt, meksikansk øl, og sangria til 50 kroner. Maten kommer veldig raskt, så dette er stedet for en rask middag eller før du skal noe annet.

night pig
(Visited 13 167 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar