Oslotips: Afternoon tea på Å

Mat & drikke, Oslo

Scones og champagne på en søndag

Sponset måltid

Som stor fan av konseptet Afternoon Tea, ble jeg veldig glad da Å inviterte meg for å teste deres variant  en søndag i september. Å ligger i andre etasje på Nasjonalbiblioteket like ved Solli Plass, og er virkelig en liten perle av en kafé. Grønn marmor, rosa roser og rolig atmosfære preger stedet. Har tidligere vært innom for kaffe flere ganger, og har lyst til å teste drinkene deres en gang i nær fremtid (Å er nemlig bar på kvelden og kafé om dagen).

Å har to varianter av Afternoon Tea; en med og en uten bobler. Vi går selvsagt for bobler selvom det er søndag. I tillegg til bobler og vann velger vi to ulike typer te, en hvit te og en sort te som faktisk heter afternoon tea og passer godt til maten.

Mat kommer hele tre ganger i løpet av de omlag to timene vi er innom. Først kommer et stort fat med snitter toppet med hjemmelaget leverpostei og sprøstekt bacon, laks og eggerøre, rekesalat, og chevre med bakte grønnsaker. Reker og bakte grønnsaker var helt klart mine favoritter (dette kommer fra en som ikke spiser leverpostei, bare så det er nevnt).

Som andre servering ble vi servert nybakte scones med Røros Rømme og hjemmelaget jordbærsyltetøy. Dette var også utrolig godt.

Sist, men ikke minst, fikk vi et fat med tre ulike kaker; suksessterte med sjokolade, pavlova med bær og terte med pasjonsfrukt. Klarte bare å spise opp pavlovaen, men fikk heldigvis med meg de to andre kakene hjem. Vi ble  spurt om å ta med både snitter og kaker hjem. Skikkelig bra initiativ, mye bedre å ta med hjem og spise senere enn å kaste.

Det var flere venninnegjenger som spiste/drakk Afternoon Tea under vårt besøk. Det er godt å se at folk benytter seg av flere av de gode mat-tilbudene i Oslo slik at de forblir.

afternoon tea 4
afternoon tea 1
afternoon tea 7
afternoon tea 6

Måltidet ble sponset av Å, men jeg har ikke fått betalt for å skrive innlegget og det er ikke lagt noen føringer på innholdet. 

(Visited 4 837 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar