Ben Reddik – spennende nykommer på Grünerløkka

Mat & drikke, Oslo

Herlig meze nederst i Markveien

Matmessig skjer det mye spennende i Oslo om dagen. Einer og Katla åpnet for kort tid siden, det samme gjorde den libanesiske restauranten Ben Reddik nederst på Grünerløkka. Det er samme folk som står bak Taco Republica som driver Ben Reddik.

Stedet er perfekt for en date, middag med kolleager eller venner. Selv besøkte jeg stedet mandag kveld sammen med jentegjengen. Vi fikk bord hyggelig plassert innerst i lokalet, og servitøren var oppmerksom fra vi kom til vi gikk.

På menyen er det en rekke småretter. Servitøren anbefalte oss å dele dipper, brød og pita, og i tillegg bestille en-to retter hver. Det går selvsagt an å dele flere retter, men en rett bør maks deles på to om man vil bli mett og få flere munnfuller.

Vi startet måltidet med brød, pitabrød, hummus, muhammra (paprika- og valnøttdipp), oliven og pickles. Pitabrødet bakes i restauranten, og er varmt når det kommer på bordet. Brødet er av typen surdeig og kommer fra Ille Brød som ligger litt lenger ned i gata.

Ben Reddik bruker kun økologisk kjøtt fra «bønder de stoler på», samt økologiske og/eller lokale grønnsaker. Som falaffel-fan måtte jeg selvsagt teste Ben Reddiks variant, samt grillet squash fra Korsvold Gård. Squashen var toppet med granateple og yoghurtdressing. Begge deler var veldig godt. Vi testet også manaeesh med smeltet ost – denne retten var den eneste som ikke leverte helt, den var dessverre litt deigete.

Neste gang må også keftakebaben og dessert testes.

Jeg ble god og mett for rundt 300 kroner. Det er mulig å bestille «stor meze» for 95 kroner mer, da får du smake på flere av smårettene på menyen.

Ben Reddik er ganske hot om dagen, så bestill bord om du vil være sikret plass. Prisene er veldig ok, og maten supergod. Jeg kommer tilbake!

Adresse: Leirfallsgata 6

Ben reddik 5
Ben Reddik 2
ben reddik 6
ben reddik 4jpg
(Visited 2 904 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar