Mitt Oslo: Helle Valebrokk

Mitt Oslo, Oslo

Hvor liker matbloggeren best å spise?

Helle Øder Valebrokk er hobbykokk og frilansjournalist. Hun skriver om mat, drikke og reiser, både i magasiner og på den inspirerende bloggen Helles Kitchen. Må innrømme at jeg lager laksecurryen hennes ganske ofte, samt titter innom for gode adresser når jeg skal ut å reise.

Helle bor i Oslo, og deler i dette intervjuet sine beste Oslo-tips og adresser.

Hva er det man bare MÅ bør gjøre i Oslo om sommeren?

– Ta fergen til Drøbak på vanlig bussbillett hvis det er fint vær, fordi man får billig båttur for ingen penger og man når en lunsj i Drøbak før fergen returnerer til Oslo. Man bør også forberede det beste grillmåltidet hjemmefra og ta med seg godsakene ut i parken og spise sammen venner. Litt arbeid i forkant gir stor suksess i parken. Ikke sove bort sommernatten. Nyt de lange sommerkveldene og bruk utesteder, parker og verandaer maksimalt. Sove kan man gjøre senere.

Nyt de lange sommerkveldene og bruk utesteder, parker og verandaer maksimalt. Sove kan man gjøre senere.

Hva liker du best med å bo i byen?

– At jeg har alt jeg trenger rundt meg. Jeg kan handle akkurat det jeg vil av gode råvarer og jeg har tøffelavstand til Vinmonopolet – verdens aller beste vinbutikk (jeg elsker Vinmonopolet, deres fantastiske utvalg, riktig oppbevaring og kunnskapen som finnes)

Favorittstrøk i Oslo?

– Jeg elsker Frogner. Jeg har et elsk-hat forhold til folka som bor her. Jeg passer sånn sett ikke inn her, for jeg går ikke med perleøredobber og pels ei stemmer jeg Høyre, men jeg elsker, elsker, elsker Frogner. Hvorfor? Jo, fordi det er alltid masse gøyalt å se på og ikke minst tjuvlytte til når jeg for eksempel sitter å tar en utepils på Café Elise eller tar en kaffe på Kaffebrenneriet. Du vil ikke tro hva frognerfolk kan lire ut av seg av tema. Gratis underholdning.

Her deler matskribenten sine beste Oslo-adresser:

Frokost surf

Frokost

Jeg liker å sitte på fortau å se på folk. Jeg gjør det hele året uansett vær. Derfor blir det en av kaffebarene på Frogner, og især Kaffebrenneriet i krysset Frognerveien/Skovveien jeg havner på. Ikke fordi maten og kaffen er spesielt god, men atmosfæren er uslåelig. Frogner har mange personligheter som er morsomme å se på.

For byens beste frokost/brunsj må du faktisk på hotell. Thon hotels Rosenkrantz har Oslos flotteste og fresheste utvalg av norske, økologiske kvalitetsvarer og presentasjonen er fab! Her får du honning fra alle Oslos bydeler. Altså: Baconet deres ligger på kull slik at du får den herlige røyksmaken. Need I say more? Synd det ligger inne i et hotell, men det glemmer man fort når man gyver løs på de lekre rettene.

Lunsj

Det er sommer og jeg er en sucker for enkel, god mat. Vippa synes jeg dekker mine behov i forhold til beliggenhet, utvalg og lommebok.

For hundrelappen kan du spise meget godt og drikke så mye øl du vil uten å bli kastet ut for at noen skal ha bordet ditt til neste bordsetting. Stedet er upretensiøst og ujålete.  Og så sitter man jo rett ved fjorden!

Vippa 10
image1

Middag

Oslo har et enormt restaurantutvalg, men jeg synes det er så fryktelig mye uspennende.
For tapas går jeg alltid for Delicatessen på Løkka.

For nabolagshygge velger jeg meg Enoteca i Bygdøy allé for verdens beste service, bra vinutvalg, kort avstand til hjemmet mitt og mer enn ok pizza.

Bono i Niels Juels gate har byens beste pasta og utebord. Dessuten har de byens beste utvalg av italiensk spekemat og ost.

Ahaan i Hegdehaugsveien for den thailandsk street food. Hver mandag har de «Be a Porkstar»-tilbud. En flaske Riesling og en svineskank med thailandske smaker for 750 kr eller noe sånt. Det er masse mat for to eller flere. Love it!

Jeg spiser ikke så mye på byen i Oslo da jeg reiser så mye. Derfor liker jeg best å spise på mitt eget kjøkken når jeg er hjemme. Jeg har jo fått bygd meg pizzaovn på kjøkkenet, og da har man praktisk talt byens beste restaurant i sitt eget hjem.

Drink(er)

Jeg er en enkel sjel fra Trøndelag, så når jeg går ut for å drikke øl drikker jeg mengder av øl med vennene mine. På sommeren liker jeg å sitte på Herregårdskroa i Frognerparken. Ingen beliggenhet slår den. Men for guds skyld ikke spis der. Det er krise.

Øl på Vippa er også gull. Sol, fjord og fab tilgang på Street Food.

Klart jeg liker en flaske håndverksøl også, men jeg må innrømme at jeg er stor fan av en kald halvliter i sola med gode venner.

Cocktails drikker jeg på Himkok og nykommeren Abalone. Sistnevnte lager noen fabelaktige Spritz med Rinomato – et fabelaktig alternativ til Aperol og Campari.

Helle 4
Espresso

Noe Søtt

Jeg har ingen «sweet tooth», men skal jeg velge meg noe søtt er det ingen tvil om at Gioia i Eckersbergsgate 41 trekker det lengste strået. De lager ekte italiensk iskrem, ikke det syntetiske tullet du finner på liknende «italienske» issteder i byen. Dessuten lager de ekte franske crêpes. Jeg er svak for en crêpes med valrhona-sjokoladeis, og ikke minst deres uimotståelige is med salt karamell.

Et annet sted jeg liker godt er Pastel de Nata i sentrum. De servere ekte portugisiske kaker med samme navn samt kruttsterk portugisisk kaffe.

Helgemat

Helgematen handler jeg alltid på Bondens Marked på Valkyrie plass når de er i byen. Kjøtt kjøper jeg hos Annis i Mathallen.

Fjelberg i Bygdøy allé er best på fisk, og på Juels 33 på Frogner finner man de fresheste grønnsakene, krydder et og blandevannet. Servicen er også veldig god!

jordbaer

Lyst til å lese flere Mitt Oslo-intervjuer? Klikk her.

(Visited 1 165 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar