Mini-guide til Dumbo, Brooklyn

New York, Reise, USA

Lille Dumbo i store Brooklyn

Hadde egentlig tenkt å lage en Brooklyn-guide, men innså raskt at det var et litt for ambisiøst prosjekt. Brooklyn er jo tross alt den største bydelen i New York målt i både kilometer og innbyggertall, så bestemte meg heller for å lage mini-guider til ulike bydeler, den første om Dumbo.

Dumbo er rett og slett det stedet du kommer til dersom du krysser Brooklyn Bridge fra Manhattan. Stedet er ikke stort, men har en del spennende småbutikker og restauranter, så sett gjerne av et par timer til å utforske området.

Vi bodde på fantastiske 1 Hotel Brooklyn Bridge som ligge midt i Dumbo rett ved siden av den berømte broen. Området rundt broen er faktisk overraskende grønt og frodig, og hadde ikke New York vært så stort og spennende kunne jeg nesten ha blitt i området i flere dager.

Her er en mini-guide til noen av det som er et must å få med seg om du besøker Dumbo.

Spis


Meksikansk mat på Gran Eléctrica.

Stedet har en veldig trist og anonym fasade. Dette er den typen sted man hadde gått rett forbi om man ikke visste hva som gjemte seg bak.

Trist fasade til tross; Gran Eléctrica er populært blant lokalbefolkningen, og det er lurt å komme en liten stund før sulten setter inn for fullt. Stedet tar nemlig ikke bordreservasjoner, men det er mulig å ta en drink i baren mens man venter på bord.

Behagelig atmosfære, god mat og Dumbos hyggeligste bakgård.

Dette bildet er tatt av Nicholas Doyle.

Adresse: 5 Front Street

Bo


På 1 Hotel Brooklyn Bride.

Økologisk, dyrevennlig og trendy. 1 Hotel Brooklyn Bridge har alt man kan ønske seg av et hotell; fine rom, bad med marmor, treningssenter, takterasse med bar, kafè mer ferske bakevarer, koselig grøntområde, gratis frukt og enda mer. Hotellet har faktisk også en egen Tesla tilgjengelig hele dagen. Gjester kan disponere bilen (med sjåfør) og bli kjørt inntil fem kilometer fra hotellet. Helt genialt!

I tillegg til mange spennende fasiliteter har hotellet en helt super beliggenhet, det er kort vei til både sentrum og flere spennende bydeler i Brooklyn.

Adresse: 66 Furman Street

1 hotel brooklyn bridge 3

Gjør


Det er et par ting du bare MÅ gjøre om du er i Dumbo, og det er følgende:

Gå over Brooklyn Bridge om kvelden. Helt magisk utsikt og lite folk.

Gå opp til det koselige nabolaget Brooklyn Heights og nyt utsikten over byen.

Titte i unike småbutikker du bare finner i Dumbo.

Spise is på Brooklyn Ice Cream Factory.

Foto: Nadia Tee
Brunsj Brooklyn

Spis


Frokost på Bluestone Lane! Kjeden har flere kafeer i byen, men den som ligger i Dumbo er litt mindre busy enn de som ligger i sentrum.

Vi testet ferskpresset juice, rødbet-latte og brunsjtallerken, som besto av avocadotoast med posjert egg og en stor porsjon gresk yoghurt med honning og granola. Skal si vi ble mette. Det var egentlig veldig mye annet på menyen jeg også hadde lyst til å teste, for eksempel nybakt bananbrød, breakfast-bowl og toast med cashewnøttsmør og posjert frukt. Det får bli neste gang.

Adresse: 55 Prospect St

(Visited 760 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar