Guide til Cold Hawaii

Cold Hawaii, Danmark, Reise

Klitmøller (gjerne kalt Cold Hawaii) er et bittelite sted som ligger i Nordjylland i Danmark. Stedet er veldig dansk, men minner også litt om Sør-Europa på et eller annet merkelig vis. Her finner du skilt med bilder av maten utenfor noen av restaurantene (hei charter!), surfebutikker og surfere all mass, og campingvaner parkert på stranden.

Cold Hawaii er et avslappende sted. Her får du oversikten raskt, jeg tuller ikke når jeg skriver at vi hadde sett hele stedet på en time. Når det er sagt, hadde jeg nok ikke funnet det meste spennende stedet (Haandpluk) dersom research ikke hadde blitt gjort på forhånd. Så takk til Ditte Ingemann (dama bak den fantastiske bloggen The Food Club) for tips om det!

I løpet av tre dager i Cold Hawaii rakk vi å se ganske mye, her er stedene som verdt å besøke:

Cold Hawaii 3

Spis og drikk

Haandpluk


Kaffebar og delikatessebutikk som drives i bakgården til eieren! Her kan du kjøpe med deg noe godt (som sandwich, oliven eller sjokolade) til stranden, eller ta en kopp kaffe på benkene i hagen.

På fredager disker innehaveren opp med «øl og pizza-kveld». Her serveres mini-pizza og lokalbrygget øl. Vi besøkte Klitmøller lørdag-mandag og rakk dessverre ikke delta, men det står absolutt på ønskelisten over ting å gjøre neste gang.

Adresse: Vestermøllevej 18

Spis

Bageriet 11i11


Bakeri som lager brød med økologisk, dansk mel, og croissanter med masse smør.

Bakevarene til 11i11 kan enten kjøpes på bakeriet deres (bare bank på døren, så åpner de), på Spar i Klitmøller, hos Gaardmat hvor de for øvrig også har mye annet godt, og i food trucken deres på Klitmøller Street Food.

Cold Hawaii 6
Cold Hawaii 19
cold hawaii 1
Surf klitmoller

Gjør

Surf


Om du er glad i surfing, er Klitmøller stedet for deg. Bølgene er nok aller best på høsten, men det funker absolutt å ta en tur om sommeren også.

I tillegg til gode surfeforhold, oser det lille stedet av surfe-vibes. Her er det så å si bare solbrune mennesker med rufsete saltvannshår i gatene.

Bo

Restaurant og Hotel Niels Juel 


Mange som besøker Cold Hawaii sover rett og slett i campingbil eller telt på stranden, men det finnes også andre overnattingsalternativer for de som ønsker det. Vi bodde på Hotel & Fiskerestaurant Niels Juel, men Badehotellet er også et godt alternativ (NB: kun åpent om sommeren). Det er også flere koselige airbnb-leiligheter i området.

Niels juel 2
Pannekake COld Hawaii
Cold Hawaii 24

Spis

Kesses Hus


På Kesses Hus har de både søte og salte crêpes. Røra til de salte er faktisk laget på bokhvetemel, stort pluss for det. Pannekaken på bildet over er med is, karamell og Kahlua, namnam. Dette er ikke stedet du sitter og koser deg i timesvis, men veldig ok for en dessert etter middagen eller for lunsj.

Adresse: Bavnbak 4

Spis

Klitmøller Street Food


Anbefaler virkelig å stikke innom Klitmølller Street Food om du er i Cold Hawaii. Utvalget er ikke så stort, men det holder med tre-fire ulike food trucks når utvalget er godt og variert. Da vi var innom, var det Bageriet11i11, Nordic Surf Cafe og KR. KÖK som stilte med trucks. Vi testet duck burger, den var god. Skulle gjerne også smakt på gourmet hot dogs, mandelcroissant og quesedillas også, men når man har liten tid og mye å rekke over, er det ikke mulig å få til alt.

denne Facdebook-siden kan du se hvilke food trucks som er åpne, og hva de serverer.

Cold hawaii 7
(Visited 1 219 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar