En middag i Kähler-villaen

Århus, Danmark, Europa

En helaften«hjemme hos» Kähler

Jeg har alltid vært fascinert av Kähler. Nesten uansett hva de gjør på designfronten, slår det an. Selv om nordmenns kjennskap til Kähler har økt voldsomt de siste årene, startet historien om keramikkmerket for 175 år siden da pottemaker Herman J. Kähler åpnet et lite keramikkverksted i Næstved. I 2008 tok arkitekten Frantz Longhi over Kähler fra et konkursbo, og det var først da selskapet gjenoppstod som en ny merkevare for mat og design. Longhi ønsket å ta merkevaren i en ny retning, og skape et helt Kähler-univers med nytt design. Han ønsket også å ta merkevaren ut til folk gjennom butikker og restauranter. Det resulterte i at det i dag finnes det tre unike Kähler-restauranter i Danmark.

I forbindelse med turen til Århus i august, besøkte jeg Kähler Villa Dining. Tidligere har jeg besøkt Kähler Spisesalon, her får du gode smørbrød og dansk husmannskost. På Kähler Villa Dining er det lagt opp til at man tilbringer en helaften med god mat og drikke. Restauranten har stått på ønskelisten min lenge, så det var moro å endelig få til et besøk.

Kahler 8
Kahler 5

Sommermat og vinbuffet

Kähler-villaen ligger like utenfor sentrum av Århus. Vi tok taxi fra hotellet – det kostet omtrent 130 danske kroner for én vei.

Når du kommer inn i Kähler-villaen, føles det som å komme hjem til noen, og man blir umiddelbart avslappet. Bordet er nydelig dekket opp til en fireretters middag. Champagneglasset er fylt opp med musserende, og snacks, brød og smør, samt dagens apetizer står klar på bordet.

Med en gang vi har funnet oss til rette, kommer kelneren Emil bort til bordet vårt og forklarer konseptet. Det er bare å starte på velkomstdrink, snacks og apetizer så snart vi ønsker. Når vi er ferdige, får vi beskjed om at vi kan hente oss hvitvin til forretten. Du leste riktig. Her henter man drikke til maten selv. På Villa Kähler Dining er det nemlig vinbuffet, og man kan drikke så mange glass vin man ønsker i løpet av kvelden (forutsatt at man har kjøpt gullmenyen). Det serveres tre ulike viner til alle rettene, og man oppfordres til å smake på alle.

Vi fikk servert kamskjell til forrett, dansk gris til hovedrett, og bringebærsorbet med lakris og hvit sjokolade til dessert. Til hovedretten ble det servert bakt potet med hjemmelaget kryddersmør. Poteten ble faktisk bakt i trolldeig, det ga en utrolig digg konsistens. Om du ønsker å se detaljene på alt vi spiste, har jeg lagt med bilde av menyen like ovenfor. Gjør dog oppmerksom på at vi spiste sommermenyen, og at det er høstmenyen som nå er aktuell.

Etter dessert får man servert kaffe (pluss for at de hadde koffeinfri kaffe) med avec, samt snacks. Jeg er utrolig svak for dessert, og ble veldig glad for å få en liten ekstra-dessert. Snacksen var nemlig tørket surdeigsbrød dyppet i sjokolade og frysetørkede bringebær – servert med bringebærmarengsdipp. Nam!

Etter at de ansatte har servert avec fra en egen drinkvogn, trekker de seg tilbake, og man føler nesten at man er alene hjemme i spisestuen til noen. I ti-tiden går de fleste gjestene. På vei ut går man gjennom «stuen», som faktisk er en butikk med vin man har fått servert i løpet av kvelden, og masse fine Kähler-ting.

Et besøk på Kähler Villa Dining er en fryd for ganen, men også for øyet. Servise fra samtlige av Kählers kolleksjoner kombineres på fine måter sammen med glass og bestikk fra andre, danske produsenter.

En gullmeny koster 699 kroner i helgen, og 599 kroner på hverdager. Om du kun ønsker mat, koster det 299 kroner. Slett ikke verst med tanke på at man får en helaften med masse god mat og drikke.

Kahler 7
Kahler 9
Kahler 2
Kahler 4
villa8-1600px
Kahler 12
Kahler Villa Dining_redigert
Kahler 18

Gjør oppmerksom på at vi ble invitert som gjester til Kähler Villa Dining, men ingen føringer er lagt på innholdet.

(Visited 1 314 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar