Hotel & Fiskerestaurant Niels Juel, Klitmøller

Cold Hawaii, Danmark, Hoteller

Sjarmerende og hjemmekoselig

Midt i bittelille Klitmøller (gjerne kalt Cold Hawaii) i Nord-Jylland ligger Niels Juel hotell & restaurant.

Hotellet er drevet av Helle og Jesper Birch. Det er lett å falle pladask for dette søte, sjarmerende stedet. Det var nettopp dét som skjedde da ekteparet så hotellet for første gang også. Ekteparet hadde egentlig nettopp renovert et hotell i Ålborg da de så Niels Juel hotell under en ferietur til Klitmøller i 2005. Planen var absolutt ikke å selge Ålborg-hotellet og flytte, men det var akkurat det som skjedde fordi de bare måtte ha det.

Det merkes at service er viktig for Helle og Jesper. Ved innsjekk blir vi tatt godt imot, og ekteparet tar vare på oss helt til vi sjekker ut. I sesongen (året rundt, med unntak av november-januar), bor Helle og Jesper i en leilighet på hotellet. Datteren deres jobber som servitør, og hunden Charlie logrer rundt i lobbyen. Ganske koselig, i grunn. Er generelt fan av steder som er hjemmekoselig, og noe av det beste jeg vet er restauranter og hoteller som gir deg følelsen av å være gjest hjemme hos noen.

Hotellet har bare tre rom, suiter, som alle har hvert sitt tema. Vi bodde i Hemingway-suiten, som er dekorert etter navnet. Her er det flere fine bilder av Ernest selv, og i hjørnet av rommet står en gigantisk fisk. Fisken er ikke en rimelig plastdings, men en ekte, utstoppet fisk, fisket i Australia og kjøpt på auksjon i Danmark. Ekteparet har kjøpt samtlige av hotellets unike pyntegjenstander på auksjoner.

Navnet på de andre suitene er Jaws (etter filmen) og Thy (etter nasjonalparken). Sistnevnte suite har superfin utsikt, og en ganske stor veranda der man kan sole seg og/eller slappe av.

Niels Juel 20
niels juel frokost
Niels Juel 17
Niels Juel 18

Strand, surf og friluftsliv

Klitmøller er et lite sted, men det er masse å gjøre der om du liker vannaktiviteter og friluftsliv. I området er det flere surfeskoler, og vannet er fullt av både surfere og kitere når vind og bølger tillater det.

På Niels Juel er leie av våtdrakt, surfebrett, sykkel og kajakk inkludert i prisen. Hotellet har også laget kart over fine turer i området. Klitmøller ligger nemlig like ved Thy, Danmarks eneste nasjonalpark. Anbefaler virkelig å dra opp til denne og utforske den om du har bil (eller er en racer på sykkel).

Helle og Jesper driver Badehotellet i tillegg til Niels Juel. Dette har noe enklere standard, og passer perfekt for surfere som trenger et sted å overnatte. Rommene er kun til utleie i sommermånedene, resten av året brukes de av HF videregående skole, som har en skate- og surfelinje.

En natt på Niels Juel koster 1395 danske kroner, dette inkluderer overnatting, frokost og middag (fiske- og skalldyrsbuffet), samt leie av diverse aktivitetsutstyr.

Niels Juel 11
Surf klitmoller
Niels Juel 14
Niels Juel 21
(Visited 1 175 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar