24 timer i Århus

Århus, Danmark, Europa, Reise

Street food, fine food og kunst

Århus er en by som er lett å like. Det er enkelt å få oversikt over byen og komme seg rundt til fots, samtidig er det alltid noe nytt å oppdage. Koselig trehusbebyggelse og en velutviklet kafékultur hjelper også på.

Min første tur til Århus var i november i fjor. Formålet var en matreise med Visit Denmark. Denne gangen var Århus ett av flere stopp på en biltur gjennom Danmark. Flere innlegg om bilturen og destinasjonene vi stoppet på kommer senere.

På grunn av omstendighetene hadde vi bare 24 timer til rådighet, men disse ble benyttet godt.

Vi ankom Århus med bil i 14-tiden, etter litt lading og leting etter parkering sjekket vi inn på Wakeup Aarhus. Hotellet er splitter nytt, og ligger i  M.P.Bruuns Gade. Vi booket rom dagen før, og betalte 700 danske kroner, en relativt OK pris for et dobbeltrom med god beliggenhet. Etter innsjekk bar det ned til koselige Kjærs kaffebar for en kaffekopp.

Rett over veien for Kjærs, ligger Aarhus Street Food Market, hvor vi spiste lunsj. Også dette besøkte jeg i november da det var nyåpnet, men det har utviklet seg masse bare siden den tid. Nå var det satt opp enda flere foodtrucks, samt rigget opp til en kjempekoselig uteplass med flere langbord og drikkeboder. Det var også hengt opp masse kunst som man kunne kjøpe med seg. Vi bare måtte teste trøffeltoasten fra Grilled Cheese. Den var god! Til maten drakk vi As seen on tv (IPA) fra det danske mikrobryggeriet Dry & Bitter Brewing Company – anbefales.

Etter lunsj tuslet vi litt i gatene og handlet «must haves», som litt kopper fra Kähler og flødeboller fra Summerbird.

Middagen spiste vi på Villa Dining, et eget innlegg om opplevelsen kommer på bloggen i løpet av kort tid. Etter middag tok vi en øl på Mikkeller – også et must når man er i Danmark.

På dag to ble det litt shopping (bare MÅ innom & Other Stories hver gang jeg er i en by det finnes), iskaffe på La Cabra, og en tur innom ArOS. Fy søren for et spennende museum. Tror vi var der to timer for å rekke over alt. Før avreise spiste vi lunsj på Aarhus Street Food Market igjen, denne fangen falaffel- og biff-wraps. Siste stopp før vi reiste videre var Lagkagehuset for å kjøpe med litt kjøresnacks. Valget falt på træstammer, noe av det beste jeg vet.

Aarhus 2
kaffe
Aarhus 5
Aarhus 9
Aarhus 13
(Visited 1 155 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar